Sjakkspalten i Varingen 2. juni 2006Svein Arne setter matt på Internett.

Sjakk på Internett er populært. Det er alltid noen som vil spille med deg, til alle døgnets tider. To bra nettsteder som er gratis, er freechess og playchess. De har adresse http://www.freechess.org/ og http://www.playchess.com/
De virkelig gode spillerne bruker Internet Chess Club, ICC, http://www.chessclub.com/

Svein Arne Thrana (52) har spilt sjakk siden han var 17, og vant sin første turnering i militæret da han var 20. Da spilte han for Bodø Sjakklubb. Nå er han mangeårig nittedøl, og alltid livsfarlig ved brettet. Svein Arne er en utpreget angrepsspiller med et godt blikk for kombinasjoner. Han ofrer gjerne noen brikker underveis for å finne den raskeste veien til motstanderens strupe. Han er sterk uansett betenkningstid, men trives ekstra godt med lynsjakk. Så sent som i januar vant han lynsjakkturneringen Vårcupen i Tromsø.


I diagrammet spiller Svein Arne lynsjakk på ICC. Han har stablet opp et fryktelig batteri med brikker mot den svarte kongestillingen. Svart har akkurat spilt springeren fra f8 til g6 for å frigjøre seg lite grann. Men det skulle han ikke ha gjort, for nå er det matt i tre trekk via et dronningoffer: 28. Dg2-h3+ Sf6-h7. 29. Dh3 x h7+ !! Kh8 x h7. 30. Tf5-h5 sjakkmatt!


Hugo Parr
Epost: famparr@online.no hvis du har kommentarer.
Prøv også hjemmesiden til Nittedal Sjakklubb, http://www.nittedalsjakk.priv.no/