Nyheter 2020


God jul! 21.12.2020

God jul!

To kretsmestere og en 3. plass! 31.10.2020

Akershusmesterskapet for barn og ungdom ble arrangert på Jong skole forrige helg.

Gratulerer til Kim Roger (Gruppe 15-16 år) og Dag Einar (gruppe 17-26) som kretsmestere, og til Lasse (gruppe 9 år og yngre) med en flott 3.plass!

Covid-19-pause igjen, dessverre 31.10.2020

På grunn av høyere smittenivå har klubben igjen tatt en Covid-19-pause. Vi håper å komme tilbake igjen med normale klubbkvelder så snart som mulig, men dette er avhengig av omstendigheter som vi ikke kan kontrollere.

Vi gir beskjed om det når vi finner det mulig å starte klubbkveldene igjen. I mellomtiden oppfordres alle til å delta på nett-turneringer.

Ny leder for barn og unge 04.09.2020

Håvard Sæthre takker for seg som leder i Nittedal Sjakklubbs Ungdom. Magnus Digernes tar over som leder, i hvert fall inntil videre.

Vi takker Håvard for flott innsats gjennom mange år!

Ny sjakksesong i gang! 27.08.2020

Sjakksesongen er i gang igjen, i hvert fall for de eldre. Velkommen til klubben, som møtes i biblioteket i Kulturverket Flammen tirsdager kl. 19:00!

Barnesjakken starter opp igjen torsdag 3. september kl. 18:00 samme sted. Da Håvard gir seg som leder og instruktør trenger vi litt tid til å få på plass en god løsning, i tillegg til at vi må ha gode tiltak på plass for å overholde smittevernregler. Vi kommer tilbake med mer informasjon. Hvis noen foreldre ønsker å bidra eller har innspill er det bare å si ifra.

Nettsidens mest utbredte bilde 22.06.2020
Håkon Øksnevad mot Magnus Carlsen, NM for ungdom 2001
Håkon Øksnevad mot Magnus Carlsen, NM for ungdom 2001

En kuriositet: Dette bildet av Håkon Øksnevad som spiller mot Magnus Carlsen ble tatt av Arild Øksnevad under NM for ungdom 2001, og ligger i klubbens billedgalleri (klikk på "Bilder" til venstre). Men langt fra bare der: Hvis man gjør et bildesøk på internett, finner man at det i det minste er gjengitt både på kinesiske, spanske, vietnamesiske, indiske, italienske, tsjekkiske, indonesiske og russiske nettsider. Her er noen treff:

Bildesøk, Håkon Øksnevad mot Magnus Carlsen

I gang igjen etter korona-pausen! 06.06.2020

Klubben har startet opp igjen med ordinære spillekvelder på bibliotetet, etter to og en halv måneds pause. Vi har arrangert mange lynsjakkturneringer på nettet i mellomtiden - flott jobb av Magnus! Men det blir likevel ikke helt det samme som å møtes over brettet.

Inntil situasjonen er normal igjen, vil vi overholde Norges Sjakkforbunds "Retningslinjer for sjakk-arrangementer i lys av Corona-restriksjonene", som innebærer å ha en smittevernansvarlig, holde god avstand, ha god håndhygiene, rengjøre materiellet mmm.

Velkommen tilbake!

Korona-pause, men nett-turneringer 26.03.2020

Klubbens spillekvelder i biblioteket er inntil videre lagt på is på grunn av korona-situasjonen.

Men vi tar sikte på å arrangere diverse nett-turneringer på Lichess. Følg med på klubbens Facebook-sider https://www.facebook.com/Nittedalsjakklubb/ for å se invitasjoner, med tilhørende lenker og passord!

Siste helg i Østlandsserien. Totalt sett en veldig god sesong! 14.03.2020

Førstelaget spilte to kamper denne helgen. Den første var mot et sterkt Nordstrand 3, og her var det bare Kim Roger som fikk et halvpoeng på 2. bord. Ellers tapte Magnus, Mikael og Hugo - altså tap 0,5 - 3,5.

Søndagen gikk det mye bedre mot Modums førstelag, som var lavere ratet. Her ble det full pott, 4 - 0, med seiere til Magnus, Kim Roger, Mikael og Arild. Dermed endte førstelaget på en utmerket 3. plass (av 8 lag), med 5 seire og 2 tap i 2. divisjon avd. A.

På bordene ved siden av spilte annetlaget mot Offerspill 4, og vi hadde den merkelige situasjonen at dette lagets gjennomsnittsrating var høyere enn det laget vårt førstelag spilte mot. Det ble tap 0 - 4 mot et sterkere lag, men flere av våre spillere hadde absolutt gode remissjanser helt til det siste. Godt jobbet både av Atle, Anders, Aksel og Lasse! Med dette kom annetlaget på 4. plass av 5 i 4. divisjon avd. H.

Alt i alt en veldig god sesong!

Østlandsserien: Seier mot Groduddalen 1 12.02.2020

Førstelaget vant 2,5 - 1,5 i helgens bortekamp mot Groruddalen 1. Magnus tapte på 1. bord, mens Kim Roger vant på 2., Mikael spilte remis på 3. og Dag Einar vant på 4. bord. Dette var en av de få kampene der vi hadde bedre gjennomsnittsrating enn motstanderne.

Annetlaget hadde WO denne helgen.

Flotte resultater av Kim Roger og Mikael i Offerspill GP 29.01.2020
Kim Roger og Mikael på pallen i Offerspill GP
Kim Roger og Mikael på pallen i Offerspill GP

Mikael og Kim Roger vant hver sin klasse i helgens sjakkturnering Offerspill Grand Prix! Her er de på pallen med bl.a. stormester Frode Urkedal som vant turneringen med 8 seiere!

Østlandsserien denne helgen: Både- og 19.01.2020

Helgen startet bra med at førstelaget vant bortekampen mot Porsgrunn 2,5 - 1,5 lørdag. Porsgrunn stilte med et sterkt lag - spillerne hadde rating mellom 1863 og 1942 - så dette var en veldig god prestasjon. Magnus vant på 1. bord, Kim Roger tapte på 2., Mikael vant på 3. og Arild spilte remis på 4.

Men på søndag gikk det mindre bra: Førstelaget tapte hjemmekapmen mot et veldig sterkt Tønsberg-lag med 0,5 - 3,5. Magnus tapte på 1. bord, Kim Roger tapte på 2., Svein Arne tapte på 3. og Mikael spilte remis på 4.

Også annetlaget fikk motstand i tøffeste laget; her ble det tap 0 - 4 i bortekampen mot Nes. Nittedal stilte med Patrick, Anders Samdal, Aksel og Lasse.


6 deltagere i NM i lynsjakk 12.01.2020

NM i lyn- og hurtigsjakk ble arrangert i Drammen i helgen, og Nittedal stilte med seks deltagere i lynsjakken på fredag. Aksel og Patrick i gruppe C, Mikael og Kim Roger i gruppe B, og Svein Arne og Magnus i gruppe A. Med mer enn 400 deltagere ble det rekorddeltagelse og sen retur til Nittedal, ca. kl. 2 natt til lørdag. Ingen fra Nittedal kom på pallen i noen av klassene, men alle gjorde det omtrent som forventet. Vi gratulerer GM Simen Agdestein som Norgesmester i lynsjakk og IM Frode Elsness som Norgesmester i hurtigsjakk.

Resultater

Nytt sjakkår! 09.01.2020

Sjakkåret er i gang, og både gamle og nye spillere ønskes velkommen! Vi har en fin blanding av unge og eldre på mange nivåer, og en god ungdomsgruppe. Stikk innom biblioteket i kulturhuset Flammen en tirsdag kl. 19:00!

Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.