Nyheter 2017


Klubbmesterskap i barnesjakkgruppen 07.12.2017

[VENTER PÅ INFORMASJON]

2. runde i Østlandsserien 3. desember 06.12.2017

Knepent tap for førstelaget, bra resultat igjen for ungdomslaget! Her er resultatene:

Nittedal 1 - Fredriksstad 1: 1,5 - 2,5

Magnus Digernes - Avduraim Dogani 0,5 - 0,5
Hugo Parr - Svein Bjørnland 0,5 - 0,5
Svein Arne Thrana - Harry Andersen 0 - 1
Dag Einar Nord - Jon Anders Stabbetorp 0,5 - 0,5

Nittedal 2 - 1911 6: 2 - 2

Kim Roger Hansen Westrum - Gaute Bergan 1 - 0
Anders Stein - Mikkel Li Johansen 0,5 - 0,5
Aksel Nes - Emil Nickelsen 0 - 1
Anders Samdal - Fredrik Berg Buxrud 0,5 - 0,5

 

SkoleSjakken - Noe for din skole? 23.11.2017

Sjakklubben oppfordrer Nittedals skoler til å delta på SkoleSjakken som nå har oppstart i Akershus (se skolesjakken.no). SkoleSjakken er et nasjonalt prosjekt som tilbyr alle landets grunnskoler oppstart eller videreutvikling av sjakkaktivitet. Deltagende skoler får blant annet skolering av sjakklærere og en omfattende startpakke med sjakkmateriell - alt helt kostnadsfritt.

Åtte spillere med i NM for barn og ungdom! 15.11.2017
Høy konsentasjon under NM for ungdom
Høy konsentasjon under NM for ungdom

NM i sjakk for barn- og ungdom ble arrangert i Kristiansand helgen 11. - 13. november med ca. 300 deltagere. Dette er et årlig arrangement med aldersklasser fra yngre enn 9 år til den eldste klassen 17 - 26 år.

I år stilte Nittedal med åtte deltagere; Anders Ivan Stein og Gard Alexander Bye Syreng i klasse 13 - 14 år, Sigurd og Storm Høisæter Brattlien, Kim Roger Hansen Westrum og Anders Vetle Samdal i klasse 12 år, Aksel Nes i klasse 11 år, og Mikael Digernes i klasse 9 år og yngre. Med åtte deltagere var Nittedal blant de ti største klubbene i NM av totalt 60 klubber. Til sammenligning hadde store klubber som Vålerenga og Tromsø like mange deltagere som Nittedal.

Ingen av Nittedals spillere klarte å komme på noen topplasseringer i år. Alle gjorde en flott innsats, men det var flere partier som endte stang ut for Nittedals spillere. Syv runder i sjakk er ikke så mye, og et lite feiltrinn og uheldig utfall i en match kan gjøre at man går fra en topplassering til en plassering et stykke ned. I år var det Mikael som fikk den beste plasseringen av Nittedals deltagere med 4,5 poeng (av 7 mulige) og en 15. plass. (av 69). I klasse 12 år med fire deltagere fra Nittedal var det Sigurd som gjorde det best med 4 poeng og 18. plass (av 53), noe som var en plass ned fra fjorårets NM. Kim Roger gjorde det ikke like bra som fjorårets 5. plass, og endte på 21. plass med 3,5 poeng. Anders og Storm hadde mange jevne partier, men fikk ikke med seg så mange poeng som de hadde fortjent og endte på hhv. 45. og 47. plass. Aksel spilte i 11 års klassen og spilte mange partier med spennende sluttspill som ikke alltid havnet i hans favør, og han endte til slutt på 21. plass av 30 deltagere. I klasse 13-14 endte Anders og Gard opp med henholdsvis 41 og 47 plass av 61 deltagere, men med tanke på at de har ett år til i samme klasse lover det bedre for neste år.

 

 

Knallstart på årets Østlandsserie - seier for begge lagene! 06.11.2017

Dobbeltseier til Nittedal i Østlandsseriens første runde: Førstelaget vant 3 - 1 mot Ullr, og annetlaget slo Vålerenga 6 med 2,5 - 1,5. Her er resultatene:

Førstelaget:

Magnus Digernes - Rowan John Wood 1-0
Hugo Parr - Trond Jacobsen 0,5-0,5
Atle Limburg - Jørn Christian Syversrud 0,5-0,5
Patrick Elphinstone - Seier på W.O. da Ullr kun klarte å stille med 3 mann. (De ga beskjed om dette på forhånd.)

Annetlaget:

Kim Roger Hansen Westrum - Viktor Nygaard Løvåsen 1-0
Anders Ivan Stein - Egil Vold 1-0
Gard Syreng - Eva Skaslien 0,5-0,5
Mikael Digernes - Bjørn Nytrø 0-1

Klart for ny sesong i Østlandsserien. Vi stiller med 2 lag! 22.10.2017

Rundeoppsettet for Østlandsserien denne sesongen er nå klart, og første runde spilles 5. november.

Vi har med ett seniorlag og ett juniorlag i år. Det blir nok tøft for de yngste, men samtidig vil det gi veldig nyttig erfaring i å spille langsjakk. Seniorlaget spiller overraskende nok i 2. divisjon i år også, selv om forrige sesongs resultater tilsa at vi skulle ha rykket ned. (Vi fikk tilbud om fortsatt plass i 2. divisjon fordi et annet lag trakk seg.) Begge lagene vil altså møte veldig sterk motstand!

Kampoppsettet finnes under lenken "Østlandsserien 17-18" i venstre marg, og her vil også resultatene bli lagt inn fortløpende. Ellers finnes oppsett også under denne lenken på Sjakkforbundets sider. Let etter Gruppe 2. divisjon B eller Gruppe 4. divisjon F for å finne informasjon om henholdsvis 1. - og 2.-laget. (Resultater finnes ikke der foreløpig, og vil antagelig dukke opp under en annen lenke.)

Høstferie - ikke sjakk i uke 40 28.09.2017

I uke 40 er det høstferie. Skolen er stengt, og hverken voksen- eller barnesjakken har spilledag (3. og 5. oktober).

Vi sees i uke 41!

Klubbens partisamling på nettet fungerer igjen! 15.08.2017

Samlingen med gode, morsomme og interessante partier spilt av klubbens medlemmer (lenken "Partier" i venstre kolonne) har lenge vært ute av drift fordi partiviseren som ble brukt ikke lenger tilfredsstilte dagens sikkerhetskrav. Nå er partiviseren erstattet med en annen, nemlig PGN4WEB [copyright (C) 2009-2015 Paolo Casaschi], og dermed fungerer den igjen.

Spill gjennom partiene - her er det mange godbiter! Og kom gjerne med flere partier som kan passe inn i samlingen!

"Sjakknytt" med partisamlinger, blant annet fra NM i sommer 14.08.2017

På nettsiden "Sjakknytt" ligger det en god del partier spilt av våre medlemmer, blant annet fra NM i sommer - se denne lenken som går direkte til Nittedalspillernes partier.  De kan spilles gjennom på PC / nettbrett e. l.

God fornøyelse!

Oppstart etter sommerferien 22. august 11.08.2017

Nittedal Sjakklubb starter opp etter sommeren tirsdag 22. august. Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, så møt opp på Nittedal ungdomsskole tirsdager kl. 19:00 hvis du er interessert!

Se nærmere detaljer under lenken "Klubbinformasjon" til venstre.

Velkommen!

Gode resultater i Sjakk-NM 10.07.2017

Årets Norgesmesterskap ble avholdt i Stavanger i første uke av juli. I år hadde klubben med 6 spillere - tre voksne og tre ikke fullt så voksne.

Dag Einar sto for den sterkeste prestasjonen med å ta 8. plass i Klasse 3, der 73 spillere deltok. Dette var en uhyre jevn klasse, og Dag Einar var en av 5 spillere som endte på 6,5 poeng - bare et halvt poeng bak vinneren Ola T. Endresen og to andre spillere med 7 poeng.

Hugo hadde også en veldig god turnering, og endte på en sterk 10. plass i Senior A. Hadde han vunnet det siste partiet (istedenfor å tape det), ville han endt som en av 4 spillere med 6 poeng, bare et halvpoeng bak vinneren Terje Melkeraaen. Dette ville antagelig gitt en 4. plass i det sterke feltet!

Ellers gjorde Svein Arne (Senior A) og Henrik (Klasse 2) en hederlig innsats, med henholdsvis 4,5 og 4 poeng.

Anders og Gard valgte å spille i Klasse 4, og fikk dermed mange voksne motstandere. Det var tøff motstand, men de ville også ha møtt kjempesterk motstand hvis de hadde spilt i sin aldersklasse. Anders gjorde det veldig bra med å ta 4 poeng. Gard hadde en litt svak avslutning, og endte på 3 poeng etter å ha ligget midt i feltet etter 6 runder.

Fullstendige resultatlister fra mesterskapet finnes her.

Ellers gjorde Svein Arne det veldig godt i lynsjakk-NM, der han kom på 4. plass i Seniorgruppen. Dag Einar klarte også å kvalifisere seg til finalen i lynsjakk, klasse 3, og endte på en sterk 7. plass.

Årsmøte og avslutning før sommeren 24.06.2017

Klubbens årsmøte ble avholdt 6. juni, med et nokså beskjedent oppmøte. Protokoll fra møtet kan lastes ned her.

God sommer!

Årsavslutning i barnegruppen 24.06.2017

En flott årsavslutning for barnegruppen ble holdt hjemme hos Eilert og Anders Samdal torsdag 15. juni, med grilling og skjåk-sjakk / sjokk! Stor takk til foreldrene Ingunn og Thomas!

Kjempedeltagelse i Nittedalsjakken! 09.05.2017
Kjempedeltagelse i Nittedalsjakken!
Kjempedeltagelse i Nittedalsjakken!

Det er ingen tvil om at sjakk er i vinden i Nittedal. Til sammen 81 barn deltok på sjakkturnering i Flammen lørdag 6. mai i regi av Nittedal Sjakklubbs Ungdom. Med så mange deltagere er turneringen foreløpig den femte største BGP-turnering (Barnas Grand Prix) i 2017. Nesten 20 ulike klubber var representert, de fleste fra store sjakklubber som Nordstrand, men også sjakkspillere fra Horten og Kongsvinger hadde tatt turen til Nittedal.

Sjakkspillere er som regel ikke bortskjemt med gode spillelokaler, og er som regel fornøyd så lenge de har plass til brett, brikker og klokker. Tilbakemeldingene fra foreldre og barn om Flammen som spillelokale var udelt positive, og spesielt kiosken med et bredt utvalg av frukt, rundstykker, pizza og gele slo godt an. Nittedal Sjakklubbs Ungdom håper å gjenta suksessen med barneturnering i Flammen til neste år, og kanskje også Nittedal Sjakklubb får til en større turnering for voksne i de flotte lokalene.

Turneringen hadde grupper for alle aldersgrupper i tillegg til nybegynnere og sjåfører. Nittedals spillere var representert i alle grupper og oppnådde mange gode resultater. Deltagerne fra Nittedal (plass i parentes):

Ungdom (1991-2000)
Dag Einar Bjørkevoll Nord (1)

Kadett (2001-2003)
Magnus Sæthre (1)

Lilleputt (2004-2005)
Kim Roger Hansen Westrum (2)

Anders Ivan Stein (3)
Sigurd Høisæter Brattlien (6)
Storm Høisæter Brattlien (7)
Gard Alexander Bye Syreng (8)
Anders Vetle Samdal (15)
Nikita Olsen (17)

Miniputt (2006-2007)
Herman Sæthre (6)
Aksel Nes (8)

Mikroputt (2008 og yngre)
Mikael Digernes (4)
Olav Gurihus (16)
Bendik Vegstø (21)
Eilert Leander Samdal (22)

Nybegynnere
Marie Finkenhaven (1)
Ulrik Slyngstadli (3)
Ella Nes (4)
Embrik Nordset (9)

Fullstendige resultatlister er tilgjengelige her.

Nittedalsjakken: Barnas Grand Prix-turnering 6. mai 03.05.2017

Lørdag 6. mai arrangerer Nittedal Sjakklubb en sjakkturnering for barn på Kulturhuset Flammen. Med en gruppe for nybegynnere er det en god anledning til å være med i en sjakkturnering for første gang. Vi håper å se barnesjakkspillere fra mange ulike Akershus-klubber på Nittedalsjakken!

Påmelding og mer informasjon her.

Flott innsats fra Rotnes og Sørli i årets Norgesmesterskap for skolelag 01.05.2017
Fra oppgjøret mellom Rotnes og Sørli. Laget til venstre er Sørli med følgende spillere (fra nærmest kamera) Sigurd Høisæter Brattlien, Storm Høisæter Brattlien, Mikael Digernes, Anders Vetle Samdal. Rotnes, fra nærmest kamera; Gard Bye Syreng, Anders  Ivan Stein, Herman Sæthre, Aksel Nes.
Fra oppgjøret mellom Rotnes og Sørli. Laget til venstre er Sørli med følgende spillere (fra nærmest kamera) Sigurd Høisæter Brattlien, Storm Høisæter Brattlien, Mikael Digernes, Anders Vetle Samdal. Rotnes, fra nærmest kamera; Gard Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre, Aksel Nes.

Årets NM for skolelag ble spilt helgen 28. - 30. april i Holmenkollen Park Hotell og det var totalt 24 barneskolelag med fra hele Norge. Rotnes kom på en sterk 4. plass i fjor, og med samme lag håpet de på en enda bedre plassering i år. Sørli stilte med et lag hvor ingen av spillerne tidligere hadde vært med i NM for skolelag.

Av de to lagene var det Sørli som startet best, og etter fire runder lå Sørli på en 8. plass med to seiere, ett tap og ett uavgjort, mens Rotnes lå langt nede etter en seier og tre strake tap. Rotnes kom derimot sterkt tilbake og vant de to neste rundene, mens Sørli tapte og vant ett. Før siste runde hadde Sørli ett poeng mer enn Rotnes, men de lå på plassene rett etter hverandre. Dette medførte selvfølgelig at de to lagene ble satt opp mot hverandre i siste runde, noe som ikke ble særlig godt mottatt. Det ble et spennende lokaloppgjør, men favorittene Rotnes stakk av med seieren 3-1. Rotnes endte dermed opp på en fin 6. plass, og Sørli på 12. Rotnes var dermed beste lag fra Akershus, mens Sørli kom på plassen bak skolen Jong fra Bærum. Favorittene og fjorårets vinnere Søråshøgda fra Bergen vant, Lura fra Stavanger tok 2. plass og Voksen fra Oslo 3. plassen.

Det var mange fine enkeltprestasjoner på de to Nittedalslagene, men spesielt Anders på 2. bordet til Rotnes gjorde det bra. Han vant seks partier og spilte bare en remis, og hadde dermed like mange poeng som spilleren fra Voksen som fikk premie for beste spiller på bord 2. Men da Voksen kom på en bedre plassering enn Rotens gikk utmerkelsen til spilleren fra Voksen.

Til neste år begynner Rotnes-spillerne Anders og Gard på ungdomsskolen, og Aksel og Herman oppfordrer sjakkspillere fra Rotnes til å være med i sjakklubben slik at de får stilt lag i NM neste år. Sørli beholder det samme laget ett år til, og har gode muligheter for å få en enda plassering.

Godt spill i Gjøvik! 27.04.2017
Fra venstre: Herman Sæthre, Aksel Nes, Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Anders Vetle Samdal, Mikael Digernes
Fra venstre: Herman Sæthre, Aksel Nes, Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Anders Vetle Samdal, Mikael Digernes

Flott innsats av Nittedals sjakkspillere i Gjøvik Barnas Grand Prix 23. april, der hele Rotnes-laget var på plass.

1. Plass i lilleputt, miniputt og mikroputt lover godt før Norgesmesterskapet for skolelag til helgen.

Lykke til, Rotnes og Sørli!

 

Nittedal-dominans i årets Akershusmesterskap for skolelag! 26.04.2017
Nummer 1, 3 og 5: Bak fra venstre står laget fra Rotnes: Aksel Nes, Herman Sæthre, Anders Ivan Stein og Gard Alexander Bye Syreng. I midten fra venstre Sørli 1 med Sigurd Høisæter Brattlien, Anders Samdal, Storm Høisæter Brattlien og Mikael Digernes, og foran fra venstre Sørli 2 med Olav Gurihus, Johan Svensen, Eilert Samdal og Bendik Vegstø.
Nummer 1, 3 og 5: Bak fra venstre står laget fra Rotnes: Aksel Nes, Herman Sæthre, Anders Ivan Stein og Gard Alexander Bye Syreng. I midten fra venstre Sørli 1 med Sigurd Høisæter Brattlien, Anders Samdal, Storm Høisæter Brattlien og Mikael Digernes, og foran fra venstre Sørli 2 med Olav Gurihus, Johan Svensen, Eilert Samdal og Bendik Vegstø.

Rotnes skole med spillerne Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre og Aksel Nes ble Akershusmester i fjor, og stilte i år igjen med nøyaktig det samme laget. De infridde forventningene og vant også årets mesterskap. Men det var likevel veldig jevnt i år, med lagene fra Rotnes, Jong (Bærum) og Sørli i en klasse for seg. Mesterskapet ble ikke avgjort før i aller siste runde; før denne runden kunne alle disse tre lagene vinne. Men Rotnes avgjorde saken ved å slå Sørli 3 - 1. Dermed endte Rotnes på 13 poeng av 14 mulige foran Jong på 12 og Sørlis førstelag på 11. Sørlis andrelag kapret femteplassen. På Sørlis førstelag spilte Sigurd Høisæter Brattlien, Storm Høisæter Brattlien, Mikael Digernes og Anders Vetle Samdal, mens Sørli 2 besto av Olav Gurihus, Johan Svensen, Eilert Samdal og Bendik Vegstø.

Både Herman Sæthre og Aksel Nes på Rotnes-laget vant samtlige kamper, og ble dermed henholdsvis beste tredjebords- og fjerdebordsspillere. Premiene for beste første- og andrebordsspiller gikk til Hy Chang Wo og William Alexander Olsen fra Jong, så vidt foran spillerne fra Rotnes og Sørli. Sigurd fra Sørli hadde like mange poeng som Hy Chang Wo på førstebordet (6 av 7), men havnet bak ham fordi Jong-laget plasserte seg såvidt foran.

Det ble altså førsteplass, tredjeplass og femteplass til Nittedal. Kjempebra - og lykke til i Norgesmesterskapet som arrangeres i slutten av april!

Litt trøst på slutten av Østlandsserien 25.04.2017

Det gikk ikke så veldig bra den siste spillehelgen heller, men i hvert fall siste runde ga bedre uttelling enn de fleste andre kampene.

I 6. runde møtte vi igjen et lag med høyere rating, det ble tap 1 - 3 mot Nordstrands 3. lag. Henrik vant på 2. bord mot Lars Johansen, og med dette hadde han 100 % score på sine 2 partier i årets serie! Ellers tapte Magnus, Dag Einar og Patrick sine kamper.

7. og siste runde gikk mot OSS Voksne, også denne gangen mot et lag med mye høyere gjennomsnittsrating. Til tross for dette klarte vi å spille uavgjort 2 - 2: Magnus vant på 1. bord mot Oddvar Voll, Hugo og Ulf Atle spilte remis mens Dag Einar tapte. Bra resultat, og en liten opptur etter et mesterskap som ikke ga oss så god uttelling.

Fasiten ble dermed at vi endte på sisteplass i serien, med like mange poeng men litt svakere kvalitet enn Lørenskog. Resultatet var egentlig som forventet da vi hadde den klart laveste gjennomsnittsratingen av alle lagene. Neste år spiller vi i 3. divisjon igjen, og da bør det gå bedre!

Vinterferie 21. februar: Ikke sjakk - eller kanskje likevel? 16.02.2017

Det blir ikke sjakk på ungdomsskolen 21. februar på grunn av vinterferien.

Men hvis noen likevel skulle ha lyst på litt sjakk denne kvelden, inviterer Svein Arne til spilling hjemme hos seg selv i Nedre Bjertnes 20.

Østlandsserien: Tap i 5. runde også 07.02.2017

Dessverre ble det enda et klart tap denne helgen, igjen mot et lag med klart høyere gjennomsnittsrating. Denne gangen var det Nordstrand 5 som var for sterke. Det gikk slik:

Magnus Digernes - Lars Eckhardt (1950) 0-1
Svein Arne Thrana - Runar Mathisen (1850) 0-1
Hugo Parr - Karim Ali (1701) 0-1
Dag Einar Bjørkevoll Nord - Jarle Ness (1607) 0-1

Altså tap 0 - 4. Vi har tøff motstand i år, men fortsatt mulighet til å holde oss i 2. divisjon!
Sterk laginnsats av Nittedals barnesjakkspillere 06.02.2017
Nittedal Rotnes øverst fra venste; Gard Bye Syreng, Anders I. Stein, Herman Sæthre, Aksel Nes <br><br> Nittedal Mix i midten fra venstre; Anders Samdal, Storm Høisæter Brattlien, Kim Roger Westrum, Sigurd Brattlien <br><br> Nittedal Mikroputt nederst fra venstre; Olav Gurihus, Eilert Samdal, Joseph Kraabol, Mikael Digernes. Nils Olav Fjæraa Bredesen var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Nittedal Rotnes øverst fra venste; Gard Bye Syreng, Anders I. Stein, Herman Sæthre, Aksel Nes

Nittedal Mix i midten fra venstre; Anders Samdal, Storm Høisæter Brattlien, Kim Roger Westrum, Sigurd Brattlien

Nittedal Mikroputt nederst fra venstre; Olav Gurihus, Eilert Samdal, Joseph Kraabol, Mikael Digernes. Nils Olav Fjæraa Bredesen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Fra artikkel i Varingen:

Selv om sjakk først og fremst er en kamp mellom to spillere, kan sjakk kan også være en lagsport. Fokuset på laget og ikke individuelle resultater bidrar nok til at mange av barna i Nittedal Sjakklubb setter ekstra pris på denne turneringsformen.

Nittedal stilte med hele tre lag og totalt 13 spillere i lagsjakkturneringen «Trygve Waage Cup» på Korsvoll helgen 28. - 29. januar.

Laget «Nittedal Rotnes» besto av spillerne fra Rotnes skole som kom på 4. plass i fjorårets skolelag-NM. I denne turneringen var det med mange gode klubblag, og med noe stang ut endte laget til slutt på 6. plass av totalt 20.

Laget «Nittedal Mix» gjorde en flott sluttspurt og endte bare 0,5 poeng etter Nittedal Rotnes med en 7. plass.

Laget «Nittedal Mikroputt» besto av de yngste spillerne med minst turneringserfaring. De møtte hard motstand, blant annet begge de to andre Nittedalslagene, og endte et godt stykke ned på resultatlisten. Men dette er spillere som helt sikkert vil bite godt fra seg hvis de fortsetter den gode fremgangen.

Østlandsserien: Tap i 3. og 4. runde 23.01.2017

Denne helgen ble det to klare tap. Ikke overraskende - motstanderne både fra Vålerenga 3 og Strømmen 1 hadde langt høyere rating enn våre spillere. Hverken Magnus, Sergej, Dag Einar eller Anders klarte å gjøre noe særlig mot et sterkt Vålerenga-lag - det ble tap 0 - 4. Litt bedre gikk det mot Strømmen, der Hugo og Dag Einar holdt sterke remiser mot henholdsvis Steinar Sidselrud (1937) og Øystein Grasmo (1680) på bord 3 og 4. For Magnus og Svein Arne gikk det ikke så bra, begge tapte mot spillere med mye høyere rating.

Sjakk-start 10. januar 03.01.2017

Sjakklubben starter opp igjen etter juledvalen tirsdag 10. januar, og ønsker gamle og nye spillere velkommen! Vi har spillere i alle aldersgrupper og på mange nivåer.

NB! Før starten - kl. 18:00, og mest rettet mot yngre spillere - vil Hugo undervise i taktikk.

Vel møtt tirsdager kl. 19:00 på Nittedal ungdomsskole!

Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.