Nyheter 2016


God jul, og vel møtt i 2017! 18.12.2016
Jul 2016
Juleavslutning i barnegruppen 17.12.2016
God stemning under juleavslutningen i barnegruppen
God stemning under juleavslutningen i barnegruppen

15. desember var det juleavslutning i barnegruppen. Det var premiering, julesjakknøtter m.m. og høy stemning!

Svein Arne julelyn-vinner 17.12.2016

Svein Arne vant julelynsjakkturneringen 13. desember på en overbevisende måte - med 13 poeng av 13 mulige!

Det var et lite hopp ned til Henrik på 2. plass med 10 poeng, og deretter fulgte i svært tett rekkefølge Patrick, Dag Einar, Anders og Christopher. 13 deltagere var ikke verst!

 

Kim Roger klubbmester i barnegruppen 16.12.2016

Klubbmesterskap i barnegruppen ble arrangert 8. desember. Det ble svært jevnt i toppen, da både Kim Roger og Anders (Stein) endte med 5 seiere av 6 mulige. Kim Roger klatret øverst på pallen med 68 kvalitetspoeng mot Anders' 67. Herman kom på 3. plass, og på de neste plassene fulgte Aksel, Sigurd, Anders (Samdal), Mikael, Nils Olav og Eilert.

2. runde i Østlandsserien: Brakseier på hjemmebane 16.12.2016

4. desember hadde vi besøk av Lørenskog, og som verter gjorde vi ikke mye for å få gjestene til å føle seg vel: Magnus, Henrik og Dag Einar vant på de tre første bordene, og Atle spilte remis på 4. bord mot et lag bestående av henholdsvis Sondre Hoel, Aidin Afsari-Rad, Bjørn Hagen og Ole Gunnar Prøis. Gratulerer med seier 3,5 - 0,5!

Atle Grønn på Mosenteret 16.12.2016
Atle Grønn spiller simultan mot (fra venstre) Aksel Nes, Anders Samdal, Sigurd Høisæter, Anders Stein, Kim-Roger Westum og Herman Sæthre.
Atle Grønn spiller simultan mot (fra venstre) Aksel Nes, Anders Samdal, Sigurd Høisæter, Anders Stein, Kim-Roger Westum og Herman Sæthre.

Atle Grønn, Internasjonal Mester i sjakk og professor i russisk, besøkte Mosenteret 22. november for å signere sin nye bok "Sjakken eller livet", og dette ble kombinert med en simultanoppvisning mot unge spillere fra klubben vår.

Atle holdt også et interessant kåseri om sjakk og om boken sin.

Et veldig vellykket arrangement, og god innsats fra våre ungdommer!

Flott innsats i NM for barn og ungdom! 20.11.2016


NM i sjakk for barn- og ungdom ble arrangert i Trondheim helgen 4. - 6. november med ca. 300 deltagere. Dette er et årlig arrangement med aldersklasser fra yngre enn 9 år til den eldste klassen 17 - 26 år.

I år stilte Nittedal med syv deltagere; Anders Ivan Stein og Gard Alexander Bye i klasse 12 år, Sigurd og Storm Høisæter Brattlien og Kim Roger Hansen Westrum i klasse 11 år, Aksel Nes i klasse 10 år, og Mikael Digernes i klasse 9 år og yngre.

Alle Nittedals deltagere gjorde en flott innsats i en tøff konkurranse. Kim Roger var den som fikk den beste plasseringen av Nittedals deltagere med 5 poeng (av 7 mulige) og en imponerende 5. plass. Det er spesielt bra med tanke på at dette var hans første Norgesmesterskap og han kun har spilt aktivt i ett år. Sigurd gjorde det også godt i den samme klassen med 4 poeng og 17. plass av 40 deltagere. I klasse 12 år hadde Anders og Gard like mange poeng før siste runde, og hadde dermed en mulighet til å møte hverandre. Det skjedde selvfølgelig, og denne gangen vant Anders over Gard. Anders endte dermed opp med 4,5 poeng av 7 mulige og en flott 13. plass, mens Gard havnet på 20. plass (av 43). Storm, Aksel og Mikael spilte alle flere jevne partier og viser god fremgang, selv om de ikke fikk med seg så mange poeng som de hadde fortjent.

Sjakk-NM er også et sosialt arrangement med mange aktiviteter. Det var bl. a. mulighet for omvisning på Lerkendal Stadion med Gøran Sørloth (!). Høydepunktet var nok laglynsjakk med tidshandicap lørdag kveld. I denne konkurransen får hvert lag justert sin tid etter hvor godt laget er rangert. De to lagene fra Nittedal, Fyrstikkene og Game On klarte ikke å komme til finalen i denne konkurransen, men det var utvilsomt morsomt for deltagere og tilskuere.

Knepent tap i første runde i Østlandsserien 02.11.2016

Første runde i årets sesong ble en spennende hjemmekamp mot et høyere ratet Follo 1-lag. Utfallet kunne godt ha gått i vår favør, men det ble et knepent tap 1,5 mot 2,5. Her er resultatene:

Svein Arne - Jørgen Hoel (1897)  0-1

Hugo - Markus Moripen (1886) 0,5-0,5

Dag Einar - Simon Barane (1829) 1-0

Atle - Andreas Støle (1595) 0-1

Veldig bra av Dag Einar, mot en motstander med svært mye høyere rating!

Ellers var det bra kjempet av alle sammen! Atle sto godt i sitt parti, men valgte dessverre feil trekk og tapte.

Anders Akershusmester! 19.10.2016
Akershusmester 2016 Anders Ivan Stein i midten, med sølvvinner Gard Aleksander Bye Syreng til venstre
Akershusmester 2016 Anders Ivan Stein i midten, med sølvvinner Gard Aleksander Bye Syreng til venstre

Nittedal sto for arrangementet da årets Akershusmesterskap for barn og ungdom ble arrangert sist søndag.

32 deltagere var med, hvorav 13 av våre egne spillere. De gjorde gjennomgående god innsats, og i år endte vi opp med en Akershusmester, nemlig Anders Ivan Stein i klasse 13 - 14 år. Gratulerer! Anders er 13 år, men ble likevel best i denne sammenslåtte gruppen. Det var en veldig jevn gruppe, og såvidt bak Anders fulgte Gard Alexander Bye Syreng og deretter Aleksander Stolp fra Dragulf Sjakklubb.

Ellers var Magnus Sæthre svært nær ved å vinne gruppen for 14-åringer, men et par små unøyaktigheter gjorde at det ble en tredjeplass på ham.

Dag Einar Bjørkevoll Nord gjorde en god innsats i den eldste gruppen (17 - 26 år), og kom på annenplass etter et tap mot den høyere ratede vinneren Mattis Mikelsen fra Asker.

Kim Roger Hansen Westrum spilte solid og tok en 2. plass i klassen for 12-åringer. I den sammenslåtte gruppen for 11- og 12-åringer spredte våre spillere seg godt ut over resultatlisten, og Aksel kom på en god 3. plass. Suveren vinner i klassen var Hy Chang Wo fra Bærum med 6 av 6 mulige seiere.

Våre spillere i yngste gruppe (9 år og yngre) var nokså ferske, og selv om alle gjorde en fin innsats havnet de naturlig nok ikke helt i toppen.

Stor takk til foreldregruppen, som står på og gjør det lett å arrangere slike turneringer!

Magnus Digernes ny leder i klubben 15.10.2016

På årsmøtet i sommer var det klart at Svein Arne ville gå av etter lang og tro tjeneste. Det lot seg ikke finne noen ny leder der og da, og Svein Arne sa seg villig til å fortsette "på overtid" inntil man hadde funnet en etterfølger. Nå har det skjedd - Magnus har sagt seg villig til å påta seg vervet. Gratulerer og lykke til!

Og til Svein Arne: Tusen takk for stor innsats i en årrekke!

Vaktliste-ordning innført igjen 18.09.2016

Vi har bestemt å innføre vaktliste-ordningen igjen, med en person som har ansvar for å stille opp på den aktuelle tirsdagen. Klikk på "Vaktliste" i venstre kolonne for å sjekke hvem som er ansvarlig for en bestemt klubbkveld.

Husk å bytte med noen hvis du ikke har anledning til å stille opp når du har vakt!

Lynsjakkserie og hurtigsjakkserie 01.09.2016

Tirsdag 6. september starter vi opp med lynsjakkserie. Det blir 6 runder (som tidligere), der de 3 beste resultatene teller. Betenkningstid: 3 minutter + 2 sekunder pr. trekk.

Vi starter også opp med hurtigturnering. Den starter tirsdag 13. september. Betenkningstiden blir 20 minutter pr. spiller pr. parti.

Bli med!

Sjakk-start tirsdag 30. august 25.08.2016

Nittedal Sjakklubb starter opp etter sommeren tirsdag 30. august. Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, så møt opp på Nittedal ungdomsskole tirsdager kl. 19:00 hvis du er interessert!

Se nærmere detaljer under  lenken "Klubbinformasjon" til venstre. Velkommen!

Referat fra årsmøtet 24.08.2016

Årsmøtet ble holdt 24. mai på Nittedal ungdomsskole i forbindelse med sesongens sommeravslutning. Det var 6 medlemmer til stede.

Sakene ble behandlet i samsvar med klubbens vedtekter.

1. Konstituering

Innkalling og dagsorden ble godkjent. Svein Arne Thrana ble valgt som møteleder og referent.

2. Virksomheten

Svein Arne Thrana gjennomgikk 2015/2016-sesongens virksomhet og aktiviteter. Det var gjennomgang av bl.a. Norgesmesterskapet som ble arrangert i Oslo og det var 11 fra Nittedal som var med. Jeg tror at dette er den beste oppslutningen vi har hatt i et NM.

Rotnes barneskole ble Akershusmestere og i tillegg nr. 4 i NM for skolelag, som er den beste prestasjon som noen fra Nittedal har gjort. Vi gratulerer!!!

Når det gjelder Østlandserien rykker førstelaget opp til 2 divisjon neste år, med hårfin margin. 2.laget gjorde det bedre enn året før i 4.divisjon.

Når det gjelder aktiviteten i klubben, så har det vært dårlig oppslutning. Vi har stort sett spilt lyn og hurtigsjakk. Her ble det også en gjennomgang av turneringene.

3. Regnskap

Kasserer Patrick Elphinstone gjennomgikk regnskapet for 2015/16 som ble delt ut, samt budsjett 2015. Regnskap og budsjett ble godkjent. Regnskapet viste kr. 13000, som er 1500 mindre enn året før. Barnesjakken hadde kr. 62000 som var 2500 mindre enn året før.

Kontingenten blir uendret neste år.

4. Innkomne forslag

Når det gjaldt barnesjakken så er det Dag Einar Nord, sammen med Magnus Digernes og Rolf Bredesen som har ansvaret her. Håvard Sæthre er leder.

5. Valg

Svein Arne Thrana fratrådte som leder, men tar ansvar til vi får en ny leder.

Patrick Elphinstone fortsatte som kasserer for voksen- og barnesjakken. Patrick er fortsatt ansvarlig for Østlandsserien. Leder roste hans innsats og Patrick fikk et honorar fra klubben på kr.1500.

Referent
Svein Arne Thrana

Norgesmesterskapet: Dag Einar nr. 2 i klasse 4! 24.08.2016
NM 2016 etter premieutdelingen. Fra venstre Anders Ivan Stein, Dag Einar Bjørkevoll Nord og Gard Alexander Bye Syreng
NM 2016 etter premieutdelingen. Fra venstre Anders Ivan Stein, Dag Einar Bjørkevoll Nord og Gard Alexander Bye Syreng

Tromsø er en flott by. Men den ligger litt langt fra Nittedal, og dette er nok hovedforklaringen på at vi ikke hadde med så mange spillere i årets NM. Hugo var den eneste voksne spilleren, og ellers deltok Dag Einar, Gard og Anders.

Dag Einar gjorde det glimrende! Han lå helt i teten fra første runde, og endte på andreplassen i klasse 4. Ratingen hans tilsa også at han burde gjøre det ganske bra, men det er langt fra alltid samsvar mellom rating og resultater. Han gjennomførte mesterskapet veldig solid, og endte på annenplass som eneste spiller på 6,5 poeng - et halvt poeng bak vinneren Mattis Mikkelsen fra Asker.

Hugo hadde en knallstart i klasse Senior A, der han var en av de lavt ratede i den 18 mann (ja, bare menn her) store klassen. Med 3 poeng lå han etter 4 runder helt i toppen bak Norgesmesteren Ole Christian Moen fra OSS. Så fulgte dessverre flere tap, og han endte godt nedover på listen. Men sluttresultatet var likevel så godt at han gikk opp 46 ratingpoeng.

Både Anders og Gard rykket dette året opp i Lilleputtklassen, og møtte dermed mange eldre spillere. Ikke bare eldre, det var også svært gode motstandere. Dermed var det ingen grunn til å vente at de skulle plassere seg opp mot toppen. Anders spilte veldig godt og endte opp med hele 4,5 poeng og en sterk 20. plass - noe som gjorde at ratingen hans går opp over 100 poeng! Gard fikk det litt tungt mot slutten, og endte opp omtrent som forventet ut fra ratingen på en 27. plass.

Dag Einars suksess var ikke slutt med 2. plassen i selve NM, han fikk også 2. plass i Lyn-NM! Her endte han på samme poengsum som vinneren Rasmus A. Gabrielsen fra Kirkenes, men gikk bak fordi man lot innbyrdes oppgjør være avgjørende.

Lykke til i årets NM! 30.06.2016

Sjakk-NM arrangeres i år i Tromsø. En fin by, men den ligger nokså langt fra Nittedal. Det er nok hovedgrunnen til at mange færre av våre spillere deltar enn det som har vært vanlig de siste årene. Deltagerne våre er Hugo Parr i Senior A, Dag Einar Bjørkevoll Nord i Klasse 4 og Gard Alexander Bye Syreng og Anders Ivan Stein i Lilleputt. Gard og Anders "rykket opp" fra Miniputtklassen i fjor, og kommer til å få svært tøff motstand i og med at de nå er yngst i sin nye klasse. Hugo får også mange svært sterke motstandere - i seniorklassen er det alltid mange kjempegode spillere. For Dag Einar er det litt mer uklart: Han får selvfølgelig sterk motstand, men i denne klassen er nivået mer ujevnt.

Lykke til til alle!

Sesongavslutning med årsmøte og sommerlyn 24. mai 13.05.2016

Tirsdag 24. mai starter vi kl. 18.30 med årsmøtet, for seniorer og juniorer.

Innkalling og dagsorden:

  • Valg av møteleder og dagsorden.
  • En hurtig gjennomgang av 2015/2016-sesongen ved leder Svein Arne Thrana.
  • Gjennomgang av regnskapet ved Patrick Elphinstone
  • Kontingent for neste år?
  • Aktivitetsnivå for voksensjakken i neste år, bl. a. Østlandserien, turneringsform m. m.
  • Evt?
  • Valg av formann, kasserer evt. styremedlemmer. Patrick stiller opp til gjenvalg. Hvem vil være leder?


Still opp på årsmøte og siste sommerlyn-avslutning!!!

Velkommen!!!

Rotnes skole nr. 4 i Norge! 08.05.2016

Rotnes skole gjorde en ny kjempebragd i årets Norgesmesterskap for skolelag! Det samme laget som ble Akershusmester for noen uker siden, dro til Bergen og fortsatte storspillet der. Kjempeflott innsats av alle sammen - Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre og Aksel Nes - ga en 4. plass av de 22 lagene som deltok. Nokså urutinerte Aksel scoret faktisk hele 5 av 7 poeng - strålende! På 4.bordet møtte han riktignok litt svakere motstandere enn de andre på laget - det er mange skoler som sliter med å stille 4 sterke spillere - men det gjør ikke innsatsen hans noe dårligere.

Norgesmester ble Søråshøgda fra Bergen, foran Korsvoll fra Oslo og Lura fra Sandnes. Rotnes hadde like mange individuelle poeng som Lura (16,5), men ett lagpoeng mindre. Så det var ikke langt fra en bronse!

4. plass er den beste plasseringen i NM for et lag fra Nittedal noensinne. Den tidligere bestenoteringen var Sørlis 5. plass i 2008; Rotnes har kommet på 6. plass to ganger.

Noe som setter en spiss på resultatet, er at ingen på laget slutter på Rotnes neste år - nøyaktig det samme laget kan altså delta i neste års Akershusmesterskap og Norgesmesterskap. Kanskje en pallplassering kan være innen rekkevidde om et år hvis spillerne satser like godt i tiden som kommer?

Rotnes suveren Akeshusmester enda en gang 19.03.2016
Akershusmester Rotnes med følgende spillere fra venstre: Gard  Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre og Aksel Nes. (Foto: Jan Steinar Stein)
Akershusmester Rotnes med følgende spillere fra venstre: Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre og Aksel Nes. (Foto: Jan Steinar Stein)

Rotnes skole ble Akershusmester for tredje år på rad, med seier i samtlige runder og følgende overbevisende score: 3 - 1, 3,5 - 0,5, 3 - 1, 4 - 0, 4 - 0 og 4 - 0. Mesterskapet ble arrangert 13. mars på "hjemmebane" i Folkets hus på Hagan, uten at dette antagelig ga noen stor fordel. Rotnes-laget besto av Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein, Herman Sæthre og Aksel Nes. Jong skole fra Bærum har stor bredde, og stilte også i år med flere sterke lag, men det holdt altså ikke mot Rotnes.

Tre av spillerne våre fikk de høythengende "bordpremiene": Gard beste førstebordspiller med 6 av 6 poeng, Anders beste andrebordspiller med 5,5 poeng og Herman beste tredjebordspiller med 6 poeng. Aksel på fjerde bord gjorde det også veldig bra med 4 av 6 poeng. Noe som er verd å merke seg, er at ingen av spillerne på laget går i 7. klasse, så Rotnes kan stille med nøyaktig det samme laget til neste år.

Siden Rotnes begynte sin seiersrekke på slutten av 90-tallet, har Akershusmesterskapet gått til et lag fra Nittedal hele 12 av 17 ganger (Rotnes 8, Sørli 4), så her viderefører vi en god tradisjon!

For Nittedal var det veldig artig at også Sørli skole gjorde en god innsats. Fire nokså ferske spillere klarte å kapre 5.plassen mellom flere lag fra Jong (som tok 2.-, 3.-, 4.- og 6.-plassen). Sørlis lag besto av Anders Vetle Samdal, Olav Gurihus, Mikael Digernes og Eilert Leander Samdal. De mer rutinerte spillerne Storm og Sigurd Høiseter Brattlien var forhindret fra å være med, så dette lover godt for Sørli.

Det blir spennende å se hva Rotnes kan få til i Norgesmesterskapet, som skal arrangeres i Bergen 15. - 17. april. Vi bør nok ikke ha altfor store forhåpninger, siden nivået i enkelte fylker er kjempehøyt. Lykke til!

Østlandsserien: Brakseier i siste runde, gruppeseier og opprykk! 11.03.2016

I siste runde i Østlandsserien ble det brakseier med 3,5 poeng mot OSS Seniors 0,5. Magnus vant mot Erling Steigum, Sergej vant mot Leif B. Iversen, Svein Arne vant mot Torben Winther Jensen og Hugo spilte remis mot Odd Habberstad.

Hvert halvpoeng her viste seg å være uhyre viktig, for med dette resultatet endte vi opp på akkurat samme poengsum som Nordstrand 4 (som i siste runde spilte uavgjort 2 - 2 mot Follo), og med nøyaktig like mange individuelle poeng. Dermed ble Berger-kvalitet / det innbyrdes oppgjøret i forrige runde avgjørende, og her vant altså Nittedal. Totalt ga det gruppeseier og opprykk til 2. divisjon neste sesong. Gratulerer!

Starten på sesongen var nølende, med et tap og en uavgjort kamp etter to runder. Men så ble det en strålende avslutning med tre strake seiere.

Annetlaget hadde ingen motstander i siste runde, og vant følgelig på WO (slik alle de andre lagene i gruppen også hadde gjort en av rundene). Det ble en flott sesong for annetlaget også, med mange gode partier. Og at et lag med så lav gjennomsnittsalder ikke havnet sist i gruppen, er kjempesterkt!

Ikke sjakk i vinterferie-uken! 18.02.2016

Husk på at skolen er stengt i vinterferien, så det er altså ikke sjakk tirsdag 23. februar - og heller ikke barnesjakk torsdag 25. februar!

4. runde i Østlandsserien: Suksesser på bortebane 09.02.2016

7. februar ble en god dag for Nittedal! Førstelaget møtte Nordstrand 4 på bortebane - et lag som hadde litt høyere gjennomsnittsrating enn vårt. Tre partier endte med remis, og det var Richard som avgjorde kampen i vår favør ved å vinne på 3. bord. Veldig bra spilt av alle sammen, dette var svært habile motstandere! Her er resultatene:

Runar Mathisen (1773) - Sergej 0,5 - 0,5
Børge Svanholm (1729) - Henrik 0,5 - 0,5
Karim Ali (1593) - Richard 0 - 1
Thoralf Barstad (1597) - Rune 0,5 - 0,5

Annetlaget gjorde en kjempeinnsats i Gjøvik mot deres 2. lag! Våre unge spillere møtte et annet forholdsvis ungt lag, men deres gjennomnittsalder var likevel rundt 4 - 5 år høyere enn vår. Da kampen var over, hadde laget fått sin aller første seier med 2,5 mot 1,5 poeng. Gratulerer! Her er de individuelle resultatene:

Jonas Berger - Dag Einar 0,5-0,5
Andreas Wetzel - Gard 0 - 1
Ivar Hatterud - Anders 0 - 1
Henning Buskum - Ole Martin 1 - 0

3. runde i Østlandsserien: Seier og tap 21.01.2016

Tredje runde var hjemmekamp, og førstelaget gjorde en solid jobb da det møtte et Caissa-2 lag som ut fra ratingtallene var betydelig svakere. Det ble en sterk seier med 4 - 0. Her er resultatene:

1) Erik Parr (2059) - Jørund Løbach Jørgensen (1473) 1-0
2) Magnus Digernes (1778) - Svenn Solberg (1274) 1-0
3) Svein Arne Thrana (1679) - Kjell Ringstad (1076) 1-0
4) Hugo Parr (1604) - Vetle Sundby () 1-0

Annetlaget møtte Hamar. Her ble det sterk motstand og tap 0-4 med følgende resultater:

1) Rolv Bredesen - Markus Slettmoen 0-1
2) Magnus Sæthre - Anders Søberg 0-1
3) Gard  Alexander Bye Syreng - Jørgen Brobakken 0-1
4) Anders Ivan Stein - Oliver Opseth 0-1

Ny sjakksesong starter 12. januar 05.01.2016

Sjakklubben starter opp igjen etter juleferien tirsdag 12. januar. Gamle og nye spillere er velkomne. Vi har spillere i alle aldersgrupper og på mange nivåer.

Vel møtt tirsdager kl. 19:00 på Nittedal ungdomsskole!

Julelyn-resultater 04.01.2016

Her er resultatene fra julelynsjakken:

1 Svein Arne 12 av 14
2 Henrik 10,5
3 Magnus 9
4 Dag Einar 8
5 Rolf 6
6 Christopher 5,5
7 Anders 3,5

Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.