Nyheter 2014


Kjempesterk innsats i NM for ungdom! 28.11.2014
Herman Sæthre med fin premie
Herman Sæthre med fin premie

NM for barn og ungdom ble i år arrangert i Stavanger. Nittedal var svært godt representert , spesielt med tanke på reiseavstanden: 8 håpefulle fløy vestover, like mange som deltok på Hamar i fjor.

Årets Nittedøl ble utvilsomt Herman Sæthre som endre på 6 plass i den rekordstore gruppe G  for barn født 2005 eller senere. Hele 113 deltagerne var med i denne klassen og Hermans 5,5 av 7 er uhyre sterkt - spesielt med tanke på at han spiller i samme klasse neste år. Om Herman lærer seg å bruke tiden litt bedre, vinner han ikke bare neste år, han hadde brått vunnet i år også! Spillet hans er svært modent og blant alle talentene i Nittedal for tiden var det helt klart Herman som utmerket seg mest i årets NM.

Sigurd Høiseter Brattlien gjorde også en svært god figur i gruppe G. 4,5 poeng ble det, med et kjedelig tap i siste runde. Med seier ville han altså havnet likt med Herman! Storm Høiseter Brattlien og Julie Sømhovd startet begge veldig bra med 2 av 3. Dessverre ble det noen uheldige tap på begge to midt i turneringen, men de endte likevel på 3 av 7. Både Storm og Julie spilte svært godt og med Nittedals øyne er det uproblematisk å si at de begge fortjente flere poeng ut i fra nivået på spillet deres.

I gruppe F, født 2004, var Anders Ivan Stein og Gard Bye Syreng våre representanter. Anders hadde etter en god start 3 strake uheldige tap midt i turneringen. Anders reiste imidlertid kjærringa og vant de 3 siste og fikk 4 av 7. Gard gjorde egentlig en kjempeturnering. Han endte på 4,5 av
7 etter et svært uheldig tap i siste runde. I vunnet stilling gikk Gard inn i en variant som ga motstanderen mattsjanser - og dessverre ble det såpass komplisert at det var mer uflaks enn noe annet som førte til at Gard ikke vant og med det hadde sikret seg 3 plass. Gard spiller så godt at han kun trenger mer matching med lang betenkningstid før han tar stormskritt fremover som spiller.

I gruppe D, født 2002, fikk Magnus Sæthre 3,5 av 7. Respektabelt, men Magnus er et kjempetalent som greit har topp 10 inne neste år om han lærer å bruke mer av tiden. Tøffere matching i turneringer med lang betenkningstid er nok resepten!

Dag Einar Nord leverte 3 av 6 i gruppe B. Et meget godt resultat da 1998-1999 gruppa var svært sterk: Vinneren Lars Oskar Hauge har f.eks rating på 2342! Dag Einars tap kom mot veldig sterke spillere og det skulle godt gjøres å få flere poeng.

Alt i alt er det utrolig gode prestasjoner av Nittedal spillerne - og vi har flere som ikke var med som garantert hadde hevdet seg godt. Å få sjekket nivået mot de beste i landet er verdifult. I tillegg hadde vi som dro en svært fin tid i Stavanger!

Første runde i Østlandsserien 2. november 06.11.2014

Sesongens første runde ble spilt hjemme i Nittedal. Dette var en historisk begivenhet, da Nittedal for første gang har med to lag i serien: Førstelaget består av mange rutinerte spillere, mens annetlaget har en særdeles lav gjennomsnittsalder. Annetlaget kommer nok til å få temmelig tøff motstand, da våre unge spillere i høy grad vil møte voksne. Det gikk da heller ikke vår vei i den første kampen, med tap 0 - 4 mot Follos klart høyere ratede tredjelag. Laget besto av Christopher, Magnus, Gard og Anders. Men vi tar ikke tapet så tungt, og slike kamper er uansett kjempegod trening for våre yngste og lovende spillere.

Førstelaget gjorde det bedre i sin kamp mot Modums førstelag. Magnus Digernes tapte på første bord mot Rasmus Haugland, til gjengjeld vant Henrik på tredjebordet mot Ole Morten Persen. Og på annet- og fjerdebordet ble det remis, henholdsvis mellom Viktor Mathisen og Steinar Leite og mellom Richard Flores og Georg Krogh. Det var morsomt å se Richard tilbake på laget igjen, han har hatt et mangeårig opphold fra turneringssjakk. Sluttresultatet ble altså 2 - 2, noe som antagelig ville vært forhåndstipset ut fra at gjennomsnittsratingen var nokså lik.

Kjempegode resultater i Akershusmesterskapet i sjakk for ungdom! 06.11.2014

Her er et nokså knapt referat, siden artikkelforfatteren befinner seg mer enn 6000 km unna. Fasiten ble glimrende 2 Gull, 3 Sølv og 1 Bronse, pluss mange andre gode resultater, for våre spillere.

 • Gull til Dag Einar i gruppe B (15 - 16 år), med 5,5 poeng av 6 mulige! Han avga bare et halvpoeng til mye eldre Peter Agdestein fra Asker (sønn av Simen), som stilte i klasse A (opp til 26 år). Dag Einar ble også gruppevinner, da han slo samtlige i klasse A.
 • Sølv til John-Elijah, i samme gruppe som Dag Einar.
 • Gull til Magnus i gruppe D (12 år) med sterke 5 poeng av 6 mulige.
 • Sølv til Gard i gruppe F (10 år), med 4 poeng - et halvpoeng bak vinneren Tim Wanvik fra Bærum.
 • Bronse til Anders i samme gruppe.
 • Sølv til Herman i gruppe G (9 år og yngre), med sterke 5 poeng av 6 mulige.
 • Veldig hederlig innsats av våre andre spillere Sindre, Sigurd, Storm og Aksel. Sigurd var uhyre nær bronseplassering i gruppe G, med samme poengsum som bronsevinneren Ask Amundsen fra Sørum men dessverre et halvt kvalitetspoeng mindre.

Fullstendige resultater kan finnes her.

Sesongens kamper i Østlandsserien 23.10.2014

Vi har mottatt oppsettet for sesongens kamper. De kan finnes på denne lenken.

Dette er første gang Nittedal stiller med to lag i serien. Lykke til til begge lagene når kampene starter!

Sølv til Julie i Oslomesterskapet for jenter! 22.09.2014

Julie Sømhovd, 2. plass i OM for jenterDet åpne Oslomesterskapet for jenter ble avholdt 14. september i Oslo Schakselskap.

Omkring 40 jenter deltok fra juniorklassen og ned til miniputt. Dette har blitt en årlig turnering der det deltar jenter fra hele østlandet. Fra Nittedal deltok kun en spiller gjennom hele turneringen: Julie Somhøvd. Til gjengjeld gikk det svært godt med Julie. Sølvmedalje i Klasse miniputt, bak den suverene Linnea Garberg Tryggestad, som forøvrig er eneren blant alle landets jenteminiputter. Julie vant 5 partier, spilte en remis og tapte kun mot den suverene vinneren, som forøvrig endte med 7 av 7. Julie har ikke spilt sjakk mer enn ca. et halvt år, men hun har både iveren og talent nok til å hevde seg allerede nå.

Caroline Thrana var også med, men hun spilte dessverre bare de tre siste rundene. Her gjorde hun en fin innsats, med en seier, en uavgjort og ett tap. Caroline har faktisk ennå ikke vært innom klubben, men vi håper å se henne der snart! Det ville forøvrig gjort seg med flere jenter på barnesjakken i Nittedal. Det har ikke vært altfor mange opp gjennom de siste årene, og vi hadde gjerne sett en egen jentegruppe i klubben.

 

Høstsesongen er i gang! 10.09.2014

Sjakken har startet igjen etter sommeren. Vi kommer til å veksle mellom lynsjakk og hurtigsjakk, med lynsjakkserie annenhver tirsdag og hurtigsjakkserie de andre tirsdagene. Det blir lynsjakk tirsdag 16. september.

Lynsjakkserien går som vanlig over 6 kvelder, der de tre beste resultatene for hver spiller teller med i sammendraget. Bli med! Detaljert reglement for lynsjakkserien finner du under lenken "Klubbinformasjon" til venstre.

Ellers har vi plass til enda flere medlemmer. Vi har et veldig hyggelig miljø med god spredning i alder fra ungdommer og opp mot godt voksne spillere. Det er en fordel om du har spilt litt sjakk før, men du behøver slett ikke være god. Kom innom en tirsdag om se om dette er noe for deg!

Forsinket nyhet: NM i sjakk 2014 i Trondheim: 6 nittedøler var med. 09.09.2014

Årets NM i sjakk (Landsturneringen) fant sted i Trondheim 12. - 19. juli, på Clarion kongress-hotell i havneområdet Brattøra, med 512 deltakere.

Fra Nittedal var vi 6 stykker, slett ikke dårlig for en såpass liten klubb! I klasse Miniputt fikk Gard Alexander Syreng 4.5 poeng på de 9 rundene, og Anders Ivan Stein fikk 4 poeng. En meget bra innsats fra begge. Dag Einar Nord var påmeldt i Kadett B, men ble flyttet opp i Kadett A der den gjennomsnittlige ratingen var fryktinngydende 1619 poeng, og scoret 0.5 poeng. Henrik Aas fikk 4 poeng i klasse 2. I klasse Senior A fikk Svein Arne Thrana 5 poeng og Hugo Parr 4 poeng, begge deler omtrent som forventet ut fra ratingen til dem de møtte.


Været i Trondheim var strålende, på grensen til sydlandsk. Det passet godt at Pirbadet lå rett ved spillelokalet. To av kveldene arrangerte vi meget hyggelige "Nittedalsmiddager" med spillerne, foreldre og søsken.


(Referat ved Hugo.)

Forsinket nyhet: Årsmøter i NSK og NSKU 10. juni 08.09.2014

Tirsdag 10. juni var siste klubbkveld før sommeren. Den startet med årsmøter i Nittedal Sjakklubbs Ungdom og Nittedal Sjakklubb. Noen punkter fra årsmøtene:

Nittedal Sjakklubbs Ungdom:

 • Svein Arne ble valgt som ordstyrer, og Øivind Syreng ble valgt som referent.
 • Arild orienterte kort om aktiviteter det siste året.
 • Patrick ga en oversikt over klubbens økonomi, som vurderes som tilfredsstillende. Ingen hadde bemerkninger til regnskapet bortsett fra at det ble stilt spørsmål ved inntektsposten "medlemskontingent" som virket litt lav i lys av antall medlemmer. Patrick skulle sjekke saken og korrigere en mulig feil.
 • Medlemskontingenten ble økt til kr. 500,- pr. år.
 • Arild fikk en gave og stor takk for den mangeårige innsatsen som leder og instruktør, i og med at han slutter fordi han snart skal flytte til India. Som nye hovedinstruktører overtar Magnus Digernes og Viktor Weidemann Mathisen.
 • Valg: Ivar Sømhovd ble valgt som ny leder. Patrick Elphinstone ble gjenvalgt som kasserer, og John-Elijah Bussinger ble gjenvalgt som styremedlem.

Fullstendig referat finnes under "Klubbinformasjon".

Nittedal Sjakklubb:

 • Svein Arne ble valgt som ordstyrer, og Øivind Syreng som referent.
 • Patrick ga en oversikt over klubbens økonomi, som vurderes som tilfredsstillende. Ingen hadde bemerkninger til regnskapet.
 • Svein Arne sa noen ord om sportslige resultater i året som har gått, og la vekt på klubbens innsats i Østlandsserien. Den var noenlunde middels, og vi blir værende i 3. divisjon.
 • Patrick ble takket for godt arbeid som kontaktperson for Østlandsserien.
 • Arild ble takket for langvarig og godt arbeid med barnegruppen og som nettsideredaktør. Noen av ordene fra årsmøtet i Nittedal Sjakklubbs Ungdom ble gjentatt, i og med at han nå flytter utenlands.
 • Svein Arne ble takket for godt arbeid som klubbens leder.
 • Hva som skal skje på spillekveldene ble diskutert. Det ble bestemt å videreføre opplegget med en hurtigsjakk-turneringsserie, som skal gå over mange kvelder.
 • Premieutdeling: Svein Arne fikk (nokså forsinket) pokal som vinner av hurtigsjakkserien sist høst, og Viktor fikk ungdomsmester-pokalen. Videre fikk Svein Arne pokal som vinner av vårens hurtigsjakkserie. Og endelig fikk Svein Arne pokal som vinner av vårens lynsjakkserie, mens Christopher fikk ungdomsmester-pokalen.
 • Valg: Svein Arne Thrana ble gjenvalgt som leder, Patrick Elphinstone ble gjenvalgt som kasserer og kontaktperson for Østlandsserien,  Eirik Krogen Hagen ble valgt som nytt styremedlem og Arild Øksnevad ble gjenvalgt som nettsideredaktør (gjerne med en hjelper i Norge).

Fullstendig referat finnes under "Klubbinformasjon".

Klubbkvelden ble avsluttet med en "sommerlyn".

Nyheter på nettsiden igang igjen etter en pause 08.09.2014

Det har vært en pause i nyheter på nettsiden fordi nettredaktøren har flyttet til India - og det tok veldig lang tid før flyttelasset (med PCen med nødvendige filer) dukket opp. Men nå er utstyret på plass, og dermed bør nyheter kunne dukke opp jevnlig i tiden fremover - forutsatt at Arild forsynes med nyheter hjemmefra.

Dette betyr også at det i den nærmeste tiden vil dukke opp noen ganske forsinkede nyheter. Forsinkelsene er beklagelige, men for å ha en nokså komplett oversikt over aktiviteter i klubben (det skrives jo ikke lenger årsberetninger) er det bedre med en forsinkelse enn om nyhetene ikke hadde blitt publisert.

Vårens serier: Svein Arne vinner av både lynsjakken og hurtigsjakken 10.06.2014

Vårens lynssjakkserie er avsluttet. Allerede etter fire runder var det klart at Svein Arne ville vinne. Da hadde han sikret seg tre førsteplasser alene og en delt førsteplass, og dermed var det ingen andre som kunne nå ham igjen. 30 poeng av 30 mulige til Svein Arne. Henrik kom ikke langt bak med 28 poeng. Så var det et hopp ned til Arild på 3. og Eirik på 4. plass, med henholdsvis 20 og 15 poeng. Rett bak Eirik kom Christopher og Patrick med 14 poeng og Dag Einar med 13. Christopher ble med dette beste junior. Totalt deltok 15 spillere i vårens serie, men en del av spillerne var bare med nokså få ganger.

Vårens hurtigsjakkserie (20 minutter pr. spiller pr. parti, alle mot alle) er ennå ikke helt ferdigspilt, men det er på det rene at ingen kan true Svein Arne her heller. Blant ungdommene er det ennå igjen så mange kamper at kampen om førsteplassen er helt åpen. De gjenstående kampene vil bli spilt til høsten.

Barnegruppen: Magnus uslåelig i vår, men med Gard hakk i hæl 01.06.2014

Barnegruppens vårturnering er avsluttet, etter en langvarig turnering: I vår var det med hele 26 spillere som spilte alle mot alle, det er rekorddeltagelse! Magnus viste seg å være helt uslåelig, han vant samtlige kamper. Men Gard var ikke langt bak med 24 poeng av 25 mulige - han vant alt utenom den ene kampen mot Magnus. Bak disse to var det et lite hopp ned til Andreas med 20,5 poeng, Anders med 19, Herman med 18,5, Sigurd med 18 og Jonas med 17,5. Og deretter fulgte i tett rekkefølge Sindre, Mikael, Jesper, Odin, Trygve, Storm h. B., Emil, Aksel, Markus, Julie og enda 8 spillere. (Enkelte av disse hadde en del fravær, og rakk derfor ikke å spille alle kampene.)

Siste klubbkveld før sommeren / årsmøter i sjakklubben og i Nittedal Sjakklubbs Ungdom 28.05.2014

Siste klubbkveld før sommeren blir tirsdag 10. juni.

 • Den starter kl. 18:30 med årsmøte i Nittedal Sjakklubbs Ungdom, og her er det ikke behov for at mange av de voksne spillerne dukker opp med mindre de skulle ha lyst og være interessert. E-postinnkalling til møtet er sendt ut.
 • Antagelig ca. kl. 19:00 blir det et kort årsmøte i Nittedal Sjakklubb. E-postinnkalling til møtet er sendt ut. Årsmøtet blir kombinert med forskjellige premieutdelinger.
 • Deretter avslutter vi sesongen med en lynsjakkturnering før vi tar sommerferie.

Vel møtt!

Arild Øksnevad tildelt Ungdommens Sjakkforbunds hederstegn i gull 12.05.2014
Ungdommens Sjakkforbunds hederstegn i gull

Årsmøtet i Ungdommens Sjakkforbund ble avholdt 11. mai. Det foregikk i rolige former, uten større uenighet. Av spesiell interesse for Nittedal er at Arild Øksnevad ble tildelt forbundets hederstegn i gull "for fortjenestefull innsats for norsk ungdomssjakk". Dette er en hedersbevisning som henger veldig høyt; det er fem år siden merket sist ble utdelt. En oversikt over personer som tidligere har fått denne utmerkelsen kan finnes på Ungdommens Sjakkforbunds nettsider > Om USF > Hedersbevisninger.

Bakgrunnen er som følger: Arild begynte som barnesjakkinstruktør på Huseby skole i Oslo som 19-åring i 1974, og ble det samme året innvalgt i styret i Oslo og Omegn Sjakkrets Ungdomsutvalg (senere omdøpt til Oslo Sjakkrets Ungdom). Med unntak av fem år da familien bodde i Bangladesh, har han fra da av og frem til i dag kontinuerlig både vært barnesjakkinstruktør og styremedlem i Oslo Sjakkrets Ungdom og senere Akershus Sjakkrets Ungdom - de siste 9 årene som leder av organisasjonen. Dessuten har han i 20 år ledet barnesjakklubben i Nittedal.

Rotnes skole på 7. plass i Norgesmesterskapet for skolelag! 11.05.2014

Rotnes skole ble som kjent Akershusmester for skolelag tidligere i vår, og kvalifiserte seg dermed for Norgesmesterskapet som i år ble arrangert i Haugesund. Og der fortsatte suksessen: Laget, som besto av Magnus Sæthre, Gard Alexander Bye Syreng, Anders Ivan Stein og Herman Sæthre, klarte å kapre 7. plassen blant de 22 lagene som deltok. Alle gjorde en utmerket innsats, men for Gard var det virkelig en superturnering: På 2. bord vant han alle de 6 første kampene, og tapte bare den aller siste som var mot Norgesmester Korsvoll. Med dette var han veldig nær å få premien som beste 2.bordsspiller: Ingen andre fikk flere poeng på 2. bord, men Sondre Piiksi fra Nøkkeland skole i Moss fikk like mange. Dermed fikk han denne premien fordi Nøkkeland endte på 3. plass i mesterskapet.

Rotnes-laget består av fire særdeles lovende spillere, og det er i tillegg et ungt lag. Skolen kan stille med nøyaktig det samme laget til neste år, og både Gard, Anders og Herman kan være med 3 ganger til før de går over i ungdomsskolen. Det skal bli spennende å se hva de kan drive det til!

Vellykket Nittedal Barnas Grand Prix-turnering! 05.04.2014
Tre fornøyde klassevinnere fra Nittedal: Magnus Sæthre, vinner av Lilleputtklassen, Dag Einar Bjørkevoll Nord, vinner av Kadettklassen og Herman Sæthre, vinner av Mikroputtklassen.
Tre fornøyde klassevinnere fra Nittedal: Magnus Sæthre, vinner av Lilleputtklassen, Dag Einar Bjørkevoll Nord, vinner av Kadettklassen og Herman Sæthre, vinner av Mikroputtklassen.

Lørdag 29. mars arrangerte Nittedal en BGP-turnering for første gang på 6 år. Den samlet 43 deltagere, noe som var veldig bra i lys av at Oslomesterskapet for skolelag ble arrangert på samme dag. (Vi ville valgt en annen dag hvis noen hadde sørget for å føre opp Oslomesterskapet på USFs terminliste, men slik var det dessverre ikke.)

Arrangementet gikk prikkfritt, med en fin stab av foreldre og andre frivillige som sjauet, ordnet kantine og ryddet og sto på. Stor takk til alle, og spesielt til Jannicke som organiserte det meste! Lokalene (samfunnssalen + kantine + peisestue) er noe av det beste som er blitt brukt til BGP-turneringer, og vi fikk flere kommentarer om et godt arrangement.

Sjakkmessig gikk det utmerket for våre egne. Vi hadde med 14 spillere, og de gjorde det gjennomgående veldig bra. Det ble hele tre klassevinnere fra Nittedal: Dag Einar Bjørkevoll Nord i Kadett, Magnus Sæthre i Lilleputt og Herman Sæthre i Mikroputt. Herman scoret 6 av 6 mulige, og var den eneste i turneringen som fikk fullt hus. I denne klassen, hvor det var med 23 spillere, var det mange fra Nittedal som gjorde det godt: Sigurd kom på 3. plass med 4 poeng og Storm på 5., også med 4 poeng. Flott innsats også av Emil, Aksel, Julie og Kaisa! (Sigurd har for øvrig gjort det bra i flere BGP-turneringer i år, og er nå oppe i hele 55 poeng - klart mest av nittedalsspillerne. Sjekk BGP-stillingen ved å klikke på lenken til venstre!)

I Miniputt gikk det også veldig bra for Nittedal, selv om det ikke ble klasseseier: Gard kom på 3. plass med 4,5 av 6 poeng. I det eneste partiet han tapte lå han lenge an til å vinne, og med seier der ville han vunnet klassen. Anders kom rett bak Gard, og Erik og Markus gjorde det også godt.

Flere av de yngste spillerne fra Nittedal var med på en sjakkturnering for første gang, og det ble naturligvis en del tap. Men det ble tatt med godt humør, og er noe som ikke er til å unngå for å bli en bedre spiller!

Det var ikke så veldig mange med i Kadett- og Lilleputtklassene, så disse spilte i samme gruppe. I den eldste klassen scoret Dag Einar hele 5,5 poeng av 6, og var suveren vinner. Og Magnus gjorde det ikke mye dårligere i den yngre klassen: Bortsett fra ett tap (mot Dag Einar i den eldre klassen), vant han alle partiene sine og ble en like klar klassevinner. I den sammenslåtte gruppen plasserte de 4 kadettene seg på de 5 første plassene, og Magnus var den eneste som snek seg inn blant disse - til og med foran tre av dem.

Komplett resultatliste finnes på BGP-sidene. Se også bgp.sjakk.no for mer informasjon om Barnas Grand Prix, hvor jeg ser at noen ord og et bilde fra turneringen er lagt inn.

Rotnes skole Akershusmester for skolelag! 29.03.2014
Akershusmester Rotnes mot Grav skole fra Bærum. Fra høyre Magnus Sæthre, Anders Ivan Stein, Gard Alexander Bye Syreng og Herman Sæthre.
Akershusmester Rotnes mot Grav skole fra Bærum. Fra høyre Magnus Sæthre, Anders Ivan Stein, Gard Alexander Bye Syreng og Herman Sæthre.

Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag ble arrangert 22. mars på Jong skole i Bærum, og spillerne fra Rotnes var ikke snauere enn at de stakk av med seieren foran 11 andre lag.

I  helgens Akershusmesterskap for skolelag stilte Nittedal med lag både fra Rotnes, Ulverud og Holumskogen skoler. Ulverud og Holumskogen var nye i denne sammenhengen, og klarte naturlig nok ikke å hevde seg i toppen. Til gjengjeld viste Rotnes imponerende spill. I fjor tok Jong skole fra Bærum alle de tre første plassene i Akershusmesterskapet, men de unge spillerne fra Rotnes har utviklet seg sterkt det siste året. Det skulle vise seg at Jongs førstelag og Rotnes var i en klasse for seg i år, og i det innbyrdes oppgjøret mellom disse lagene stakk Rotnes av med seieren. Og i og med at Rotnes vant alle de 5 andre kampene også, kunne ingen true sammenlagtseieren. Rotnes-laget, som besto av Magnus Sæthre, Anders Ivan Stein, Gard Alexander Bye Syreng og Herman Sæthre endte på hele 12 lagpoeng av 12 mulige, og 20 individuelle poeng av 24 mulige. Kjempebra innsats av alle spillerne! Bak Rotnes fulgte Jong 1 med 10 lagpoeng og Jong 2 med 8. Merk at

Anders ble beste 2.bordspiller med fantastiske 6 poeng av 6 mulige, og var den eneste spilleren i turneringen som ikke avga poeng. Og på 3. bord gjorde Gard det nesten like godt med glimrende 5,5 av 6 poeng.

Rotnes kommer dermed til å representere Akershus i Norgesmesterskapet for skolelag, som arrangeres 25. - 27. april i Haugesund. Der skal det godt gjøres å hevde seg mot mange 7.klassinger. Men neste år blir interessant: Ingen av Rotnes-spillerne er så gamle at de går ut av skolen i år, så akkurat det samme laget kan stille i 2015. Og hvis disse spillerne fortsetter å utvikle seg i samme tempo som de har gjort til nå, kan de komme til å kjempe blant de beste.

5. og siste runde i Østlandsserien: Stygt tap mot SOSS 3 26.03.2014

Siste runde i årets Østlandsserie ble en kalddusj. Vi stilte med et temmelig bra lag bestående av Magnus, Svein Arne, Hugo og Dag Einar, men SOSS 3 hadde antagelig mobilisert sine aller beste krefter for å prøve å unngå å rykke ned - laget hadde et ratinggjennomsnitt på 1791 mot Nittedals 1555. Og sluttresultatet ble faktisk 4 - 0 til SOSS. Vi var ikke sjanseløse likevel, f. eks. overså Magnus i sterk tidsnød en fin 3-trekksmatt mot Dag Sødtholt.

Med denne seieren klarte SOSS med nød og neppe å unngå sisteplassen i gruppen; med tap eller uavgjort hadde laget rykket ned. Nittedal havnet midt i gruppen, som ble vunnet av Fredriksstad. Dermed blir det 3.divisjonsspill på oss neste sesong også.

4. runde i Østlandsserien: Hjemmeseier 3 - 1 mot Follo 08.03.2014

9. februar hadde vi besøk av Follo. Vi har pleid å gjøre det godt i tidligere oppgjør, og det gikk bra denne gangen også.

Magnus vant et spennende parti mot Stefan Flügel på førstebordet. Han fikk inn et pent dobbeltangrep etter å ha ofret kvalitet, og dette var avgjørende. På 2. bord kom Svein Arne over i et forholdsvis jevnt sluttspill mot Per Lea, men gjorde noen unøyaktigheter og tapte. Patrick kom godt i gang på 3. bord mot Frode Høva, etter at motstanderen gjorde et par posisjonelt mindre bra trekk. Dermed fikk Patrick initiativet og et kraftig angrep, og vant etter hvert dronning mot tårn. Begge fikk ganske sterk tidsnød, men Patrick dro det i land. På 4. bord debuterte Eirik som langsjakkspiller. Han fikk i stand et fint angrep mot Ulrik Nilssen, og vant. Dermed er han antagelig den eneste Nittedalsspilleren som har 100 % score i Østlandsserien! Sluttresultatet ble altså 3 - 1 til Nittedal, noe som gjør at vi neppe rykker ned. Opprykk holder det imidlertid ikke til.

Varingen-reportasje om sjakken i Nittedal 20.02.2014
Varingen-reportasje 19. februar 2014
Varingen-reportasje 19. februar 2014

Journalist Kristin Haagensen fra Varingen var på besøk i barnesjakklubben for en tid siden, og det munnet ut i en fin reportasje som sto på midtsidene i avisen onsdag 19. februar. Det ble mest om barnesjakken (og en god del om Arild), men uansett god PR for sjakken i Nittedal.

Les Varingen!

Turneringer i sjakklubben i vår 20.02.2014

På forrige spillekveld bestemte vi at vi skal ha en 6 runders lynsjakk-serie (som vanlig, med de tre beste resultatene som tellende) og en hurtigsjakkturnering med 20 minutters betenkningstid pr. spiller tilsvarende den vi hadde i høst. Disse turneringene vil bli kjørt annenhver gang de kommende tirsdagene, slik som i høst. Første runde i lynsjakkserien blir tirsdag 25. februar, og første runde i hurtigsjakkturneringen blir tirsdag 4. mars.

Her er reglementet for lynsjakkserien.

Hurtigsjakkturneringen arrangerer vi helst som alle-mot-alle, men vi må vurdere å gjøre det på en annen måte hvis det blir altfor mange med. (Et problem med å bruke Monrad-systemet her er at alle partier i en runde må være ferdigspilt før neste runde kan settes opp.)

Bli med!

Nittedal arrangerer Barnas Grand Prix-turnering 29. mars 08.02.2014

Nittedal Sjakklubbs Ungdom arrangerer igjen en Barnas Grand Prix-turnering. Tid og sted er lørdag 29. mars i Samfunnssalen på Nittedal ungdomsskole, Stasjonsveien 10.

Nærmere informasjon om turneringen finnes her.

Turneringen er registrert i Turneringsservice-systemet, hvor det også er mulig å melde seg på.

Du kan lese mer om Barnas Grand Prix-serien (BGP) her.

Vi håper på stor deltagelse. Bli med!

3. runde i Østlandsserien: Seier mot SK 1911 3 20.01.2014

Årets første seier i Østlandsserien kom mot SK 1911s 3.lag. På 1. bord fikk Svein Arne noen ustoppelige fribønder mot Eivind Olav Risting, og vant greit. Hugo vant på 2. bord mot Cato Bekkesletten, som bukket offiser. Partiet var likevel ikke så lett, da motstanderen til gjengjeld fikk to fribønder. Dag Einar kom to bønder under mot August Berntsen, og tapte. Og på 4. bord lå Patrick lenge jevnt mot Aleksander Lindbøl. Så gjorde Lindbøl et ukorrekt kvalitetsoffer, men fikk to fribønder som måtte passes på av Patricks springer. Spillerne tok remis i en stilling som Patrick etterpå fant ut at han kunne vunnet ved et ventetrekk som satte motstanderen i trekktvang. Men remisen sikret lagseieren, og Nittedal vant altså 2,5 - 1,5.

Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.