Nyheter 2010


Juleavslutning. Viktor klubbmester i lynsjakk! 14.12.2010

Viktor Weidemann MathisenTirsdag 14. desember var siste klubbkveld før jul, og som vanlig ble høstsesongen avsluttet med klubbmesterskap i lynsjakk. Seniorer og juniorer spilte sammen, 9 runder alle mot alle, men det skulle kåres en egen ungdomsmester blant dem som var unge nok. De tre yngste spillerne fikk en viss tidsfordel mot de eldre; 7 minutter mot 3.

Viktor (som ikke var ung nok til å få noen tidsfordel) hadde veldig god gli, og endte som klubbmester med hele 8 av 9 poeng - bare slått av Patrick. Ett poeng bak fulgte Henrik, og tredjeplassen ble delt mellom både Svein Arne, Kjell Magne og Arild - alle med 6 poeng.

I ungdomsklassen (hvis vi ser bort fra Viktor, som ble tatt ut fra denne klassen fordi han ble klubbmester) endte både Patrick og Dag Einar på 4,5 poeng. Dermed måtte det omkamp til mellom disse for å kåre mesteren, og her trakk Dag Einar det lengste strået.

Med Viktor og Dag Einar som vinnere fikk vi dermed de yngste klubbmestrene i lynsjakk noensinne - både i senior- og ungdomsklassen.

2. runde i Østlandsserien: Hjemmeseier mot Lillestrøm 13.12.2010

For Nittedal har det har ofte gått bedre på hjemmebane enn borte, og det samme var tilfelle mot Lillestrøm sist helg. Sergej og Svein Arne vant greit på henholdsvis 1. og 3. bord, og på 2. og 4. bord spilte henholdsvis Magnus og Henrik remis. Begge disse sto godt, så resultatet kunne lett ha blitt enda bedre enn den solide seieren vi fikk. Men 3 - 1 er uansett veldig bra, og etter 2 runder er vi faktisk i ledelsen i gruppen (2. divisjon avdeling B). Om dette holder seg gjennom vinteren er vel heller tvilsomt; nivået i 2. divisjon er høyt.

Kjempeflott innsats i NM i sjakk for ungdom! 29.11.2010

Norgesmesterskapet i sjakk for ungdom ble arrangert i dagene 19. - 21. november i Fagernes, med 263 spillere fordelt på en rekke aldersklasser.

Nittedal hadde to spillere som hadde kvalifisert seg for deltagelse ved å komme på 2. plass i årets Akershusmesterskap, Viktor Weidemann Mathisen og Dag Einar Bjørkevoll Nord.

I klasse 13 - 14 år gjorde Viktor en glimrende innsats. Han lå godt plassert gjennom hele mesterskapet, og før siste runde lå han på delt 2. - 3. plass, med 5 poeng av 6 mulige. Men i siste runde var han forholdsvis sjanseløs mot den suverene Norgesmesteren Peter Flermoen fra Harstad. Flermoen vant samtlige kamper, og har da også en rating på nærmere 2150! Tapet i siste runde betød at 3 spillere snek seg et halvt poeng forbi Viktor, som dermed endte på en kjempeflott 6. plass av de 52 spillerne i denne klassen.

I klasse 11 år gjorde Dag Einar også en solid innsats, selv om han ikke kom like høyt som Viktor. Han spilte jevnt godt med noen seire og noen tap gjennom hele turneringen, og endte på 3,5 poeng av 7 mulige. Dette ga en fin plassering omtrent midt i klassen.

 

Uavgjort mot Moss 3 i 1. runde i Østlandsserien 10.11.2010

Årets sesong startet med bortekamp mot Moss 3. Det ble en kamp som bølget litt frem og tilbake, og på flere av bordene var det spilleren som lå dårligst an som trakk det lengste strået til slutt. På første bord kjempet Sergej litt i motvind, men fikk en avgjørende sjanse som han utnyttet godt. Svein Arne lå godt an på 2. bord, men gjorde et par unøyaktigheter som førte til tap. På 3 bord lå Hugo nestbest, men kjempet seg til en seier, mens Viktor tapte på 4. bord. Det betød at samtlige hvitspillere vant partiene sine. Alt i alt var det nok Nittedal som hadde best grunn til å være fornøyd med uavgjort 2 - 2.

Sjakk på Frivillighetsmessen 2010 26.10.2010

Gulvsjakk m. m. på Frivillighetsmessen 2010. Svein Arne hjelper til.Sjakklubben markerte seg godt på årets Frivillighetsmesse i Nittedal, som ble arrangert i aulaen på Bjertnes VG skole 23. oktober. Mer enn 30 av Nittedals frivillige organisasjoner viste seg frem, det var mulighet for å snakke med diverse politikere, og det var mange gode underholdningsinnslag.

Vi hadde bedt om å få stor plass, og fikk et av de største messeområdene i salen. Dette brukte vi til diverse aktiviteter: Stort gulvsjakkbrett som hvem som helst kunne bruke, tre sjakkbrett hvor folk kunne slå seg ned for å ta et parti, et bord med tilbud med sjakkopplæring og en magnettavle der både Hugo og Arild spilte blindsjakk mot de som hadde lyst til å prøve seg. Det var gulvsjakkbrettet som tiltrakk seg mest oppmerksomhet og engasjerte flest tilskuere, særlig de yngste.

Det var et fint arrangement, og en god del folk kom innom vår stand. Men vi hadde inntrykk av at det dessverre ikke var så mange "rene" tilskuere - de fleste som var der hadde antagelig tilknytning til en av utstillerne.

Godt jobbet av Svein Arne, Hugo, Arne, Viktor, Dag Einar og Arild!

To sølv og en bronse til Nittedal i Akershusmesterskapet i sjakk! 24.10.2010

Viktor, Dag Einar, Eirik, Thomas og John-ElijahFem spillere fra Nittedal var med da det individuelle Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert forrige helg i Bærum.

Viktor Weidemann Mathisen har vært suveren i årsklasse f. 1996 i Akershus de siste årene, han har tatt 5 strake seire. I år vant han alle kampene før siste runde, og lå også an til å vinne denne. Men dette partiet, mot Bibek Liu fra Strømmen, ble avgjort i en voldsom tidsnød for begge spillerne. Til slutt hadde begge spillerne under 30 sekunder igjen på klokken, og da trakk Bibek det lengste strået. Dermed ble det 2. plass på Viktor, etter Bibek Liu og foran Mathias Brennhaugen Eike fra Skedsmokorset. Dette var for øvrig en svært sterk klasse, der alle deltagere unntatt en er aktive klubbspillere. Disse har et ratinggjennomsnitt på 1429.

Dag Einar Bjørkevoll Nord var omtrent i akkurat samme situasjon som Viktor. Han har vunnet Akershusmesterskapet de tre siste årene, og var svært nær ved å gjenta bedriften i år. Hans aldersklasse, f. 1999, ble spilt sammen med de som var ett år eldre, og Dag Einar hadde vinneren av den eldre årsklassen klart nede for telling. Han avslo flere remistilbud fordi han sto best, men gjorde i likhet med Viktor feil i tidsnød på slutten av partiet og tapte. Hadde han vunnet, hadde han blitt Akershusmester igjen. Men han tok en fin 2.plass bak Bror Simonsen fra Hølen. I samme årsklasse som Dag Einar spilte Thomas Hartvig og John-Elijah Bussinger også godt, og kom på henholdsvis 5. og 6. plass.

I yngste klasse (9 år og yngre) var Eirik Løndal Skotte også helt oppe i toppen. Han spilte et veldig langt parti mot klassevinneren Odd Aarstad Solum fra Strømmen. Partiet svingte litt, men Eirik hadde gode sjanser til å vinne på slutten. Men et par småfeil var nok til at det ble tap isteden, og dermed ble det en sterk 3. plass blant de 14 deltagerne i denne klassen. Eirik endte på 4 poeng av 6 mulige. Hadde han vunnet partiet mot Odin, hadde hele 3 spillere endt på beste poengsum med 5 poeng, så han var svært nær seieren. På andre plass kom Sondre Andreas Rogde fra Bærum.

Viktor og Dag Einar kvalifiserte seg med dette til å representere Akershus i årets individuelle Norgesmesterskap for ungdom, som skal arrangeres i Fagernes i dagene 19. - 21. november.

Sjakksesongen er i gang! 09.10.2010

Sjakkhøsten startet for noen uker siden, men nye medlemmer er velkomne når som helst i løpet av året. Dette gjelder også barnegruppen. Kom gjerne innom en kveld for å se hvordan vi har det - helt uforpliktende!

Se lenkene "Klubbinformasjon" og "Sjakk for unge" for nærmere opplysninger om tid og sted etc.

Barnesjakklubben starter høstsesongen torsdag 2. september 28.08.2010

Sjakklubbens barneavdeling starter i høst torsdag 2. september - kl. 18:00 på Nittedal ungdomsskole.
Alle nittedøler i 2. - 7. klasse er velkomne, fra nybegynnere til dem som har spilt en god stund!
For nærmere opplysninger om spillested etc. klikk på lenken "Sjakk for unge" til venstre!

Høstsesongen starter tirsdag 31. august 28.08.2010

Nittedal Sjakklubb starter opp etter sommeren tirsdag 31. august. Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, så møt opp på Nittedal ungdomsskole tirsdager kl. 19:00 hvis du er interessert!

Se nærmere detaljer under  lenken "Klubbinformasjon" til venstre.

Sjakk-NM: Svein Arne på 2. plass i Klasse 2! 13.07.2010

5 spillere fra Nittedal var med i årets Norgesmesterskap; tre voksne i Klasse 2 og to unge spillere i henholdsvis Kadett A- og Miniputtklassen. Svein Arne Thrana hadde en særdeles vellykket uke i Fredrikstad, da han endte på 2. plass i klasse 2 etter å ha ligget i toppen omtrent fra start til mål. Han tapte bare ett parti av de 9 som ble spilt, i 6. runde mot klassevinneren Christian Grundekjøn fra Tromsø - og det partiet kunne han også godt ha vunnet! Med remis i de 2 siste rundene endte han på 6,5 poeng, bare et halvt poeng bak vinneren. Med dette resultatet er Svein Arne kvalifisert til å spille i klasse 1 neste år.

I samme klasse gjorde Arild Øksnevad en grei innsats med 4,5 poeng mot spillere med gjennomsnittlig litt høyere rating. Han satte for øvrig personlig rekord i å spille mye turneringssjakk på samme dag: Den ene dagen det ble avviklet to runder, spilte han først et parti på 6 timer og deretter et parti på 6 timer og 40 minutter. Henrik Aas - også i klasse 2 - hadde ikke helt glien i dette mesterskapet, og var ikke fornøyd med de 3,5 poengene han endte opp med. Han går dermed noe ned i rating. Klasse 2 var som vanlig mesterskapets største, med 63 spillere.

Våre unge deltagere, Viktor Weidemann Mathisen og Dag Einar Bjørkevoll Nord, går derimot solid opp i rating begge to! Begge spilte i klasser hvor det var særdeles sterk motstand, og gjorde en flott innsats. I Miniputtklassen (f. 1999 og yngre) lå Dag Einar helt oppe i teten med 5 poeng på 7 runder, men det ble litt tungt på slutten med en remis og ett tap. Dermed endte han på en sterk 16. plass i gruppen som talte 52 spillere. Og hvis han hadde vunnet i siste runde, ville han havnet helt oppe på 7. plass. Resultatet gir et hopp i ratingen på kanskje et par hundre poeng!

I den kjempesterke Kadett A-klassen (f. 1994 og yngre) hadde Viktor en vanskelig oppgave. Ratinggjennomsnittet i klassen var nesten like høyt som i klasse 2, og mange av spillerne var opp mot 2 år eldre. Som 1. års kadett var det nokså klart at Viktor neppe ville få veldig mange poeng, og at han endte opp med 3,5 poeng og 19. plass her var en utmerket prestasjon - som blir belønnet med et ratinghopp på over 60 poeng.

Årsmøte og vårmesterskap i lynsjakk 09.06.2010

Tirsdag 8. juni var siste klubbkveld før sommerferien. Det startet med et kort og effektivt årsmøte, se referat. Deretter fulgte vårmesterskapet i lynsjakk, som denne gangen ble jevnere enn det pleier. Før siste runde var Arild i ledelsen med 5,5 poeng av 6 mulige, og med Svein Arne og Henrik bare halvpoenget bak. Svein Arne og Arild møttes i siste runde i et slags finaleparti, men Henrik hadde fremdeles muligheten hvis dette partiet endte med remis. Det ble et langt og spennende parti som endte med at Svein Arne trakk det lengste strået. Han ble dermed klubbmester med 6 poeng foran Arild med 5,5, Henrik med 5, Viktor med 4,5 og Kjell Magne med 4 - i det hele tatt en svært jevn turnering. Med fjerdeplassen ble Viktor ungdomsmester.

God sommer og vel møtt til høsten!

8. juni: Kort årsmøte og lynsjakkturnering 04.06.2010

Tirsdag 8. juni er siste spilledag før sommerferien. Det starter med et kort årsmøte kl. 19:00, og deretter blir det "vårmesterskap" i lynsjakk.

Møt opp!

Barnegruppen: Dag Einar vårmester 03.06.2010

Vårturneringen har holdt på siden februar, og aller siste parti ble spilt for to uker siden. I toppen var det særdeles jevnt, da Christopher Jonhaugen Scholz og Dag Einar Bjørkevoll Nord vant samtlige kamper mot de andre spillerne. I det innbyrdes oppgjøret mellom disse var det lenge jevnt, og det ble først avgjort da begge hadde nokså få sekunder igjen. Da trakk Dag Einar det lengste strået, og vant altså turneringen med 15 poeng av 15 mulige! På delt 3. plass med 11,5 poeng kom John Elijah Bussinger og Herman Mørkved Blom. Deretter fulgte i tett rekkefølge Viktor Løndal Skotte, Thomas Hartvig, Vemund Midtsunstad Vestby, Eirik Løndal Skotte, Johan Jacob, Ashish Dutta, Jarand Byrkjeland og Gideon Jacob. Hedda Mørkved Blom og Maren Weidmann Mathisen kom med i turneringen litt i seneste laget, og stilte utenfor konkurranse.

I forrige uke ble vårens lynsjakkturnering arrangert. Her var igjen Christopher og Dag Einar i toppen; begge endte på 8 poeng av 9 mulige. De måtte spille omkamp om 1.plassen, og nå var det Christopher som dro seieren i land. Tre spillere delte 3. plassen med 5 poeng: John Elijah Bussinger,  Vemund Midtsunstad Vestby og Viktor Løndal Skotte. Og hakk i hæl fulgte Ashish Dutta, Eirik Løndal Skotte, Jarand Byrkjeland og Thomas Hartvig.

Sørli i Norgesmesterskapet for skolelag 20.04.2010

Sørli mot Grefsen i NM for skolelag 2010Akershusmesterene Sørli var eneste lag fra fylket som deltok i årets NM, som ble arrangert i Moss sist helg. Og mot Norges beste skolelag ble motstanden stort sett i tøffeste laget for et Sørli-lag der tre av spillerne var svært ferske. Christopher Jonhaugen Scholz var eneste spiller igjen fra fjorårets sterke lag, og fikk knallhard motstand på 1. bord. Her scoret han 3 av 7 poeng, noe som var veldig bra i dette selskapet! På de neste bordene spilte henholdsvis Eirik Løndal Skotte, Viktor Løndal Skotte og Maren Weidemann Mathisen mange spennende og jevne kamper. Men resultatet gikk i de fleste tilfellene ikke i vår favør, noe vi også på forhånd regnet som høyst sannsynlig. Dermed ble dette mesterskapet først og fremst en flott anledning til å lære mer sjakk, mer enn en resultatmessig suksess. Tap ble tatt med godt humør, og vi hadde en fin helg i Moss. Tatt i betraktning hvor kort tid Eirik, Viktor og Maren har spilt, gjorde de en flott innsats! Disse spillerne har alle muligheter til å komme sterkt tilbake!

Sørli skole Akershusmester for 3. år på rad! 27.03.2010

Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag ble arrangert sist lørdag på Setskog skole, og Sørli skole representerte Nittedal med glans!

Sørli har tatt opp kampen med Rotnes skole om å være mestvinnende Nittedalsskole i Akershusmesterskapet. Rotnes vant dette mesterskapet 5 år på rad i årene 1999 - 2003, og det skal godt gjøres å klare noe liknende. Men med den 3. seieren på like mange år begynner Sørli å nærme seg. Seieren i år var egentlig nokså overraskende på grunn av et generasjonsskifte på Sørli: 3 av de 4 spillerne på Sørlis glimrende lag i fjor går nå på ungdomsskolen, og bare Christopher Jonhaugen Scholz var igjen fra fjorårets lag. I år var han dermed selvskreven på 1. bord, en oppgave han besto med toppkarakter: Han vant hele 5,5 av 6 mulige poeng.

I tillegg til Christopher besto Sørlis lag av Herman Blom, Eirik Løndal Skotte og Viktor Løndal Skotte. Og Christopher var langt fra alene om å sanke poeng: Laget vant samtlige 6 kamper, hvorav 3 med utklassingssifrene 4 - 0. Totalt ble det 12 lagpoeng av 12 mulige og 22 individuelle poeng av 24 mulige, milevis foran Rud skole på 2. plass med 8 lagpoeng og 13,5 individuelle poeng. På 3. plass kom Setskog skole.

3 av 4 bordpremier til Sørli! Christopher ble beste 1. bordspiller med 5,5 poeng av 6 mulige. Og på 3. og 4. bord klarte brødrene Eirik og Viktor begge det uslåelige resultatet 6 poeng av 6 mulige! Den eneste bordpremien som ikke gikk til Sørli, havnet hos sterke Odd Aarstad Solum på Rud skoles 2. bord med 5,5 av 6 poeng.

Sørli er kvalifisert for å representere Akershus i Norgesmesterskapet for skolelag, som arrangeres 18. - 20 april i Moss. Her blir det betydelig hardere motstand! Herman på 2. bord har dessverre ikke mulighet til å være med, og foreløpig er det ikke klart hvem som hopper inn på 4. bord.

Strålende avslutningshelg i Østlandsserien! 14.03.2010

De to siste kampene denne sesongen ble spilt 13. og 14. mars. Før helgen lå vi etter tre tap på rad på delt nestsisteplass på tabellen sammen med Drammen 2, som vi møtte denne lørdagen. Derfor var det spesielt viktig å vinne denne kampen; det var en reell fare for å rykke ned. Erik vant greit på 1. bord, og på 2. bord vant Henrik med en fin kombinasjon etterfulgt av et studieaktig tårnsluttspill med 2 bønder over. Svein Arne på 3. bord fikk tidlig en offiser gjennom en binding, og vant greit. Og på 4. bord vant Hugo først en bonde, og så overså motstanderen i tidsnød en fiks trussel som førte til matt. Dermed ble det utklassingsseier 4 - 0!

På søndag møtte vi Kristiansand, som før dette lå nest øverst på tabellen, og vi hadde vel litt bange anelser med tanke på hvordan det ville gå. Men en kombinasjon av at Kristiansandslaget hadde tilbragt over 4 timer i bil før kampen og at de ikke hadde klart å mobilisere sitt sterkeste lag gjorde nok sitt til at det ble annerledes. På 4. bord hadde Viktor lenge et godt initiativ, men etter mange avbytter ble det en nokå lik stilling - og spillerne ble enige om remis. Etter litt over 3 timer vant Magnus et fint angrepsparti på 2. bord, og på 3. bord hadde Arild en stilling som ble jevnt og trutt bedre inntil motstanderen ga opp. På 1. bord spilte Sergej en spennende kamp som endte i en jevn remisstilling. Sluttresultatet ble altså solide 3 - 1 til Nittedal.

Med helgens to seire plasserte vi oss nokså midt på tabellen. Dette er veldig bra, i betraktning av at vi rykket opp fra 3. divisjon i fjor!

Østlandsseriens 5. runde: Nytt, knepent tap 20.02.2010

14. februar møtte vi Nordstrand 4 hjemme. Sergej vant på 1. bord, mens Svein Arne og Hugo tapte på henholdsvis 2. og 3. Og med Patricks remis på 4. bord, ble det et nytt, knepent tap.

Dermed ligger vi på delt nestsisteplass i serien, sammen med Drammen 2. Drammenslaget er motstander i neste kamp, og den blir antagelig avgjørende for om vi blir værende i 2. divisjon når sesongen er over. Om vi skulle rykke ned, ville det ikke være noen sensasjon i og med at vi rykket opp fra 3. divisjon i fjor. Men bortsett fra den katastrofale kampen mot Bærum tidligere i år, har vi langt fra vært noe slaktoffer i 2. divisjon. Vi får håpe at vi klarer å mønstre et sterkest mulig lag mot Drammen!

Østlandsseriens 3. og 4. runde - en dårlig helg for Nittedal 16.01.2010

Sist helg var det kamp både lørdag og søndag, henholdsvis mot Stjernen 2 og Bærum. Laget mot Stjernen besto av Sergej, Svein Arne, Hugo og Viktor. Det gikk ikke så bra for Sergej og Viktor, men Svein Arne på 2. bord spilte et veldig bra parti hvor han ofret et par bønder og fikk et avgjørende angrep. Hugo spilte remis på 3. bord - han hadde kanskje muligheten til en enda bedre resultat. Men det ble altså tap 1,5 - 2,5.

Dagen etter var Sergej og Viktor i ilden igjen, men nå var Bjørn og Arild kommet inn på henholdsvis 2. og 3. bord. Det hjalp ikke noe særlig mot et Bærum-lag som hadde betydelig høyere gjennomsnittsrating. Både Bjørn og Sergej tapte nokså raskt. Arild hadde lenge en helt grei stilling, og kanskje et lite overtak, men i tidsnød i det 39. trekket spilte han et trekk som gjorde det mulig for motstanderen å avgjøre partiet med en småpen kombinasjon. Viktor kjempet tappert i 4 timer, men i størstedelen av partiet var det egentlig aldri noen særlig tvil om at han ville tape. Dermed ble sluttresultatet 4 - 0 til Bærum.Nettsidene er oppe igjen! 13.01.2010

Nettsidene har vært utilgjengelige siden før jul, fordi firmaet som drev vårt "netthotell" bestemte seg for at de ikke ville videreføre det tilbudet vi hadde benyttet oss av i en 6 års tid. Lørdag 19. desember var det plutselig slutt, uten at vi hadde mottatt noe varsel om dette.

Nå har vi fått et nytt netthotell, og alle data er flyttet dit. Som dere ser, er ikke alt helt nøyaktig som det var før - men det er ikke langt unna. (Den nye leverandøren har visse andre krav til filnavn m. m.) Bilder fungerer ikke helt som de skal, men det jobbes med saken. Hvis dere oppdager noe som ikke fungerer, vg. gi beskjed til Arild.Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.