Nyheter 2008


Svein Arne klubbmester i lynsjakk 2008 23.12.2008

JuletreSvein Arne var ikke til å true da klubbmesterskapet i lynsjakk ble arrangert 16. desember - siste klubbkveld før jul. Han tapte riktignok første og siste runde, men mellom disse hadde han 8 strake seiere - og han hadde dermed allerede vunnet før siste runde ble spilt. Kampen om 2.plassen var adskillig mer jevn, og her endte Rune opp med 6 poeng foran Patrick med 5,5. Med dette gode resultatet ble Patrick også ungdomsmester. På de neste plassene fulgte Arild, Otto og Aage.

Nå tar klubben ferie frem til 13. januar. God jul, og vel møtt i 2009 både til nye og gamle spillere!

Klubbmesterskap i lynsjakk 10.12.2008

16. desember - siste spillekveld før jul - arrangeres årets klubbmesterskap i lynsjakk. Det kåres en klubbmester og en ungdomsmester. Bli med!

Østlandsserien: Hjemmeseier mot Asker 2 08.12.2008

Nittedal vant også 2. runde i Østlandsserien med resultatet 2,5 - 1,5, denne gangen hjemme mot Askers 2.lag. Magnus vant på 1. bord, mens Svein Arne tapte på 2. På 3. bord spilte Hugo uavgjort, mens Viktor fikk en lett match på 4. Askers 4.bordsspiller møttet ikke opp, og Viktor vant dermed på walk over.

Viktor vinner av høstturneringen i barnesjakken 05.12.2008

Viktor Weidemann Mathisen fortsatte seiersrekken sin i barnegruppen da han vant årets høstturnering. Denne har pågått siden september, og Viktor vant samtlige kamper. Erlend Stokke og Christopher Jonhaugen Scholz fulgte hakk i hæl, med Dag Einar Bjørkevoll Nord på 3. beste poengsum.

Den avsluttende lynsjakkturneringen ble arrangert forrige uke, og denne ble også vunnet av Viktor med 7 strake seiere. Også i denne turneringen plasserte de samme 4 spillerne seg øverst - denne gangen med Erlend på 2. og Dag Einar på 3. plass.

Høstsesongen i barnegruppen ble avsluttet med kaker, premieutdelinger og forskjellige leker og konkurranser 4. desember. Nå er det ferie til omtrent midten av januar.

Viktor på femteplass i NM for ungdom! 25.11.2008

Viktor Weidemann Mathisen sto for en flott prestasjon da han tok femteplassen i årets NM for ungdom. Mesterskapet ble arrangert i Tromsø 21. - 23. november, men til tross for lang reisevei for mange var stort sett alle de beste barne- og ungdomsspillerne med. I Viktors klasse (klasse D, 12 år) var det med 23 spillere, med Peter Flermoen fra Harstad (med 1927 i rating!) som klar favoritt.

Før siste runde lå Viktor helt oppe på delt 2. - 4.- plass - ett poeng bak Flermoen  med 4,5 poeng av 6. De andre to på samme poengsum, Gregor Taube og Torgeir Kjøita fra SK 1911, hadde allerede møtt Flermoen, og dermed var det Viktors tur i sisterunden. Det ble tap, selv om Viktor slett ikke var sjanseløs. Taube og Kjøita vant mot spillere med færre poeng, og tok dermed henholdsvis 2. og 3. plass. Og med seier i siste runde kom også Reid Erik Friberg fra Porsgrunn opp og tok 4. plassen foran Viktor. Uansett kjempebra av Viktor!

Seier i første runde i Østlandsserien 22.11.2008

Østlandsserien startet bra i år med hjemmeseier 2,5 - 1,5 mot Stjernens 3.lag. Segej vant på 1. bord, og Svein Arne vant på 2. På 3 bord spilte Bjørn remis, og Aage tapte på 4.

2 gull til Nittedal i Akershusmesterskapet i sjakk! 28.10.2008

Tre spillere fra Nittedal var med da det individuelle Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert sist helg på Setskog. I og med at to av dem vant sine klasser, må vi være veldig godt fornøyd med uttellingen!

Viktor Weidemann Mathisen Akershusmester for fjerde år på rad!
Viktor Weidemann Mathisen har blitt Akershusmester de siste tre årene på rad, og var favoritt i sin klasse i år (klasse 12 år) selv om det deltok mange gode spillere. Han spilte solid gjennom hele turneringen, og foran siste runde ledet han klassen med 4,5 poeng av 5 mulige – et helt poeng foran nestemann. Og i siste runde sikret han mesterskapet ved å ta en fornuftig remis i en stilling hvor han i hvert fall ikke sto dårligst. Hallvard Andersson deltok også i denne gruppen, selv om han har spilt nokså lite i det siste. Motstanden ble ganske hard, og Hallvard havnet en del nedover på resultatlisten. På 2. og 3. plass kom henholdsvis Bibek Liu fra Strømmen og Syver Agdestein (nevø av ikke ukjente Simen Agdestein) fra Asker.

Dag Einar Bjørkevoll Nord Akershusmester i klasse 9 år og yngre
Dag Einar, som ennå ikke har fylt 9 år, har hatt kontinuerlig sterk fremgang de siste par årene, og han viste også sterkt spill i dette mesterskapet. Han fikk riktignok et tap i tredje runde, men tre strake seiere i de siste rundene ga 5 poeng av 6 mulige og en fin mestertittel! Spillemessig lå også Dag Einar på et høyere nivå enn de andre deltakerne. I likhet med Viktor vant han fjorårets mesterskap, så nå har Dag Einar to Akershusmesterskap – ett hver gang han har deltatt. På 2. og 3. plass fulgte Odin Aarstad Solum fra Strømmen og Vegar Holter fra Hølen.

Kvalifisert for Norgesmesterskapet i november
Viktor og Dag Einar kvalifiserte seg med dette for å representere Akershus i årets individuelle Norgesmesterskap for ungdom, som arrangeres i Tromsø 21. – 23. november. I skrivende stund er det klart at Viktor skal delta, mens Dag Einar og familien teller på knappene – det er tross alt ikke så enkelt å komme seg til Tromsø. Vi ønsker lykke til!

Nittedal Sjakklubbs nettsider har 5-årsjubileum! 23.10.2008

BløtkakeNittedal Sjakklubbs nettsider ble opprettet 23. oktober 2003, og har levd i beste velgående siden. Sidene ble konstruert av Eivind Øksnevad som hans bidrag til "Operasjon Dagsverk" det året, og har i årene som har gått blitt utvidet med en og annen ny funksjon tilrettelagt av Eivind og Reidar Øksnevad. I arkivene kalt "Nyheter fra tidligere år" kan man stort sett finne det som har skjedd på sjakkfeltet i Nittedal i disse årene, og i billedgalleriet finner man de aller fleste klubbmedlemmene.

Klubbens nettsider eksisterer ikke i et vakuum heller. Det finnes naturlig nok lenker til dem på mange andre norske sjakklubbers nettsider, men i tillegg er det lenker til Nittedals sider f. eks. på Nettavisens sjakksider (under overskriften "Gode nettsider") og på det internasjonale nettstedet Chessdom.com - et av verdens ledende engelskspråklige sjakk-nettsteder.

Gratulerer med dagen!

Vellykket BGP-turnering 11. oktober 15.10.2008

Noen av Nittedal-spillerne etter turneringenKlubben arrangerte "Nittedal Barnas Grand Prix" i Samfunnssalen på Nittedal ungdomsskole lørdag 11. oktober. Det ble et svært vellykket arrangement med 63 deltakere fra hele østlandsområdet, blant annet med spillere fra Fredrikstad, Halden og Nord-Odal i tillegg til mange fra Oslo og Akershus. Våre egne spillere gjorde en hederlig innsats uten å komme helt i toppen. Best gjorde Viktor det, med en pen 5. plass i en sterk Lilleputt-gruppe. 

På bildet ser vi noen av Nittedalsspillerne etter turneringen, fra venstre Hallvard Andersson, Viktor Weidemann Mathisen, Dag Einar Bjørkevoll Nord, Thomas Hartvig og Christopher Jonhaugen Scholz. John Elijah Bussinger og Eirik Løndal Skotte var ikke til stede da bildet ble tatt.

Den sjakklige delen av arrangementet ble tatt vare på av Aage, Svein Arne og Arild, mens en gruppe hyggelige og innsatsvillige foreldre ordnet en utmerket kantine. Takk til alle!

Resultater

Barnesjakklubben flytter til Nittedal ungdomsskole 27.09.2008

I hvert fall midlertidig flytter barnesjakklubben fra Rotnes til Nittedal ungdomsskole. Grunnen er at noen på Rotnes skole i sommer har gjemt kofferten med sjakkutstyr, og ingen har foreløpig klart å finne den igjen. (Hver torsdag har vi nå fraktet Nittedal Sjakklubbs materiell fra ungdomsskolen til Rotnes skole og tilbake igjen, og dette er en uholdbar ordning.)

Fra og med torsdag 9. oktober vil barnesjakklubben derfor holde til i samme lokaler som Nittedal Sjakklubb: Formingsrommet på Nittedal ungdomsskole (inn hovedinngangen, og første korridor til høyre). Takk til ungdomsskolen for velvillig innstilling!

Nittedal arrangerer Barnas Grand Prix-turnering 11. oktober 09.09.2008

Lørdag 11. oktober arrangerer Nittedal Sjakklubb "Nittedal Barnas Grand Prix". Turneringen inngår i den landsomfattende Barnas Grand Prix-serien og i Akershus-Cupen.

Sted: Samfunnssalen, Nittedal Ungdomsskole, Stasjonsveien 10, Rotnes.

Tid: Fremmøte senest kl. 10:20.

For fullstendige opplysninger, klikk her.

Bli med!

Barnesjakklubben på Rotnes skole starter høstsesongen torsdag 4. september 27.08.2008

Sjakklubbens barneavdeling som holder til på Rotnes skole starter i høst torsdag 4. september.
Alle nittedøler i 2. - 7. klasse er velkomne!
For nærmere opplysninger om spillested etc. klikk på lenken "Sjakk for unge" til venstre!

Høstsesongen starter tirsdag 26. august 15.08.2008

Nittedal Sjakklubb starter opp etter sommeren tirsdag 26. august.
Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, så møt opp hvis du er interessert! Vi tar sikte på å gjennomføre en høstturnering med halvtimes partier som starter hver tirsdag nærmere kl. 19:30 - ett parti hver kveld. Etter en times tid går vi over til lynsjakk etc. Bli med!

God innsats i Norgesmesterskapet! 17.07.2008

Fellesmiddag for alle fra Nittedal i NM 2008Det ble ingen topplasseringer på våre spillere, men samtlige 5 fikk minst 4 poeng av 9 - noe som må sies å være en god innsats. De yngste spillerne våre sto for de beste prestasjonene, i og med at både Viktor og Dag Einar møtte spillere som var henholdsvis ett og to år eldre. Viktor fikk 5 poeng og 13. plass av 40 i klasse Lilleputt (f. 1995 og 1996). Bare svært få av de som plasserte seg bedre var født samme år, og dette lover veldig godt for neste år! Og Dag Einars 4 poeng i klasse Miniputt (f. 1997 og yngre) var en glimrende prestasjon i og med at han er født i 1999 og var en av de yngste deltakerne i mesterskapet. Etter 6 runder hadde Dag Einar skaffet seg de 4 poengene, og var helt oppe i teten. Det holdt ikke helt til mål, men Dag Einar fikk en utmerket 27. plass av 46 spillere i denne klassen.
I klasse 3 (rating 1250 - 1499) hadde Rune en knallstart med 3 strake seiere - han ledet dermed turneringen på dette tidspunktet. Men så ble det dessverre 3 strake tap. Etter disse 6 rundene annonserte Rune at han skulle fortsette med 3 strake seiere, for å lage et pent mønster. Det holdt nesten, idet han vant runde 7 og 8. I siste runde gikk det nedenom, noe som likevel ga en god 20. plass av 64.
Svein Arne og Arild spilte i klasse 2 (rating 1500 - 1749). Arild hadde en variert blanding av seire, tap og remiser gjennom hele mesterskapet. Han lå stort sett plassert litt over middels, og endte på 5 poeng og en hederlig 23. plass av 56. Svein Arne hadde en trist start med 1,5 poeng på de første 5 kampene. Men på de siste 4 kampene klarte han hele 3 poeng, og endte dermed på 4,5 poeng og en 32. plass - noe som var litt i underkant av forventningene.

Ellers var spillerne med på NM i lynsjakk og NM i laglyn. Arild hadde en god dag under NM i lynsjakk, og klarte å kvalifisere seg til finalen. Der gikk det ikke så bra, men han endte til slutt på en fin 7. plass (av de 32 spillerne som var med i denne klassen - klasse 2). De andre spillerne våre ble slått ut i de innledende rundene.

Laget vårt i laglyn, bestående av Arild, Rune og Viktor, ble også slått ut i de innledende rundene. Men spesielt for Arild var det morsomt å møte Magnus Carlsen, som ledet laget fra NTG. På grunn av den enorme ratingforskjellen (motstanderne hadde et ratinggjennomsnitt på 2416!) hadde våre spillere 9,5 minutter mot motstandernes 30 sekunder - men det ble likevel tap 3 - 0. Både Rune og Arild holdt ut i rundt 50 trekk, og på slutten hadde motstanderne under 5 sekunder igjen - så vi gjorde hederlig motstand.

5 spillere fra Nittedal i årets Norgesmesterskap 02.07.2008

I årets Norgesmesterskap (Landsturneringen), som skal arrangeres i Tønsberg i tiden 5. - 13. juli, stiller Nittedal med følgende 5 spillere:
Svein Arne Thrana og Arild Øksnevad i klasse 2 (rating 1500 - 1749), Rune Jordet i klasse 3 (rating 1250 - 1499), Viktor Weidemann Mathisen i klasse Lilleputt (født 1995-1996) og Dag Einar Bjørkevoll Nord i klasse Miniputt (født 1997 eller senere). Lenke til Sjakk-NM finnes under "Sjakk-lenker".
Lykke til til alle sammen!

Svein Arne vinner av vårturneringen 17.06.2008

Etter at sesongen egentlig var avsluttet, spilte Kjell Magne og Svein Arne det siste gjenstående partiet privat 16. juni. Før kampen var situasjonen den at Arild lå i teten, et halvt poeng foran både Kjell Magne og Svein Arne - men med en kamp mer spilt. Dermed ville den som vant den siste kampen vinne vårturneringen, mens taperen ville komme på 3. plass. Ved uavgjort ville vi fått 3 spillere på beste poengsum. Svein Arne dro imidlertid seieren i land, og dermed vant han vårturneringen et halvt poeng foran Arild og med Kjell Magne på 3. plass.

Sommeravslutning med lynsjakkturnering - Svein Arne mester 11.06.2008

10. juni var siste dag før sommerferien. Det ble avholdt et kort årsmøte, og deretter ble vårhalvårets lynsjakkmesterskap arrangert. De fremmøtte spilte alle mot alle, og det endte opp med en "finale" mellom Svein Arne og Arild i siste runde, da begge hadde vunnet alle sine kamper før dette. Partiet ble svært jevnt, men til slutt trakk Svein Arne det lengste strået med bare få sekunder igjen på klokken for begge to. På de følgende plassene kom Kjell Magne, Patrick, Viktor og Aage. Og med dette fikk Patrick juniormester-tittelen.
God sommer til alle!

Barnesjakken: Delt seier til Erlend og Viktor i vårturneringen 06.06.2008

Vårturneringen har gått over mange uker, og aller siste parti ble spilt 4. juni. Det var uhyre jevnt mellom Erlend Stokke og Viktor Weidemann Mathisen gjennom hele turneringen, og endte med at begge spillerne fikk 9,5 poeng av 10 mulige. De spilte altså uavgjort mot hverandre i en veldig spennende kamp før påske, og vant alle de andre kampene. På nest beste poengsum, med 6 poeng, kom Christopher Jonhaugen Scholz og Dag Einar Bjørkevoll Nord, og på tredje kom Vemund Midtsunstad Vestby med 5 poeng. Og på de neste plassene fulgte Hallvard, Frida, John Elijah og Thomas.

I forrige uke ble vårens lynsjakkturnering arrangert, og denne ble vunnet av Erlend med 9 poeng av 10 mulige foran Christopher, Dag Einar, Vemund, John Elijah og Thomas.

Barnesjakken: Siste dag før sommeren torsdag 5. juni 29.05.2008

Siste dag for barnesjakken på Rotnes skole blir torsdag 5. juni. Da blir det forskjellige premieutdelinger, konkurranser etc. og kakespising.
Vi håper at flest mulig av medlemmene kan komme!

Siste dager før sommerferien 29.05.2008

De siste dagene før sommerferien blir tirsdag 3. og 10. juni. 3. juni er vanlig spillekveld, og 10. juni avslutter vi med et kort årsmøte og en lynsjakkturnering. Premie til vinneren og til beste junior.

Vel møtt!

Sørli skole på 6. plass i Norgesmesterskapet for skolelag! 15.04.2008

For 5 uker siden vant Sørli Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag, og var dermed kvalifisert for å representere fylket i årets NM. Norgesmesterskapet ble dette året arrangert sist helg på Lørenskog, med deltagelse fra 32 lag fra en rekke fylker.

Sørlis lag besto av Viktor Weidemann Mathisen, Hallvard Andersson, Christopher Jonhaugen Scholz og Ruben Færø Johnsen. Det ble en litt nølende start med knepent tap mot Huseby fra Oslo, men fortsatte med solide seire over Kjelsås’ 3.lag og Tyristrand fra Buskerud. Så fulgte igjen et knepent tap mot Rolland fra Hordaland og en uavgjort kamp mot Steinkjer. Og på mesterskapets siste dag vant Sørli begge kampene, mot Figgjo og Auglend skole fra Rogaland. Sluttspurten førte laget opp på 9 lagpoeng og 16,5 individuelle poeng, noe som ga en glimrende 6. plass totalt.

Mesterskapet ble fullstendig dominert av Oslo og SK1911. Norgesmester ble Korsvoll skole fra Oslo med 13 lagpoeng av 14 mulige, noe som tilsvarer 6 seire og en uavgjort kamp. Korsvoll tok dermed sin 4. NM-tittel på rad! Deretter fulgte Kjelsås’ 1.lag med 12 lagpoeng og Kringsjå med 10. Alle de tre beste lagene kom altså fra omtrent samme geografiske område i Oslo, og samtlige er medlemmer av Schakklubben av 1911 som er landets klart beste ungdomssjakklubb med over 500 (!) medlemmer. I et slikt stimulerende miljø har spillerne veldig gode muligheter for å utvikle seg, og dermed er det ikke så lett å hevde seg for lag fra mindre steder som Nittedal.

Alle på Sørli-laget spilte bra, og ikke i noen av kampene var det fare for noe stort tap. Aller best score fikk Viktor med utmerkede 5,5 poeng av 7 mulige på 1.bord. Men alle spillerne på laget scoret minst 3 poeng, og det var en flott prestasjon i dette selskapet! Og med 6. plass satte Sørli Nittedals-rekord: Dette er det beste resultatet noe barneskolelag fra Nittedal har oppnådd i NM. Rotnes skole hadde veldig gode lag for noen år siden; de ble Akershusmestere i de 5 sammenhengende årene 1999 - 2003. Men selv disse lagene klarte på sitt beste et par 8.plasser i NM.

Fullstendige resultater og annen informasjon om mesterskapet.

Nettsidene har fått en ansiktsløftning 24.03.2008

Brukere av klubbens nettsider vil antagelig legge merke til at de ser litt annerledes ut fra og med i dag. Det brukes nå en annen skrifttype som er bedre leselig på skjermen, det er plass til flere tegn pr. linje, siden med partier er bedre (fordi hele brettet går inn på siden) etc. Rent teknisk er bruken av "frames" fjernet; dette var en gammeldags måte å organisere sidene på.
Det er imidlertid tenkelig at det kan ha sneket seg inn noen feil. Vg. gi beskjed til Arild hvis du oppdager noen!

Uhyre spennende avslutning i Østlandsseriens siste runde 16.03.2008

Sesongens siste runde var bortekamp mot Hamar. Vi har gjort det veldig godt denne sesongen, og med en 3-1-seier ville vi vinne gruppen og rykke opp til 2 divisjon.
Sergej var den første som var ferdig, han tapte på 2. bord. Dermed måtte vi vinne de siste 3 partiene. Patrick på 4. bord vant en stund senere. Hugo på 3. bord spilte en frisk variant i Caro-Cann, og det lykkes han med og vant. Da var det Erik igjen på 1. bord, som altså måtte vinne for at vi skulle rykke opp. Han møtte beinhard motstand (Ragnar Holm 2034). Erik kjempet utrolig bra og hadde en periode en bonde over - men endte til slutt bonde under, og partiet var trolig remis en stund. Men Erik nektet å gi opp, og kjempet i 6 timer (!) før partiet ble remis ved trekkgjentagelse. Vi vant altså matchen 2.5 - 1.5 , og fasiten på sesongen ble 4 seire og 1 tap! Det lover godt for fremtiden!

Sørli skole suveren Akershusmester i sjakk for skolelag! 09.03.2008

Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag ble arrangert lørdag 8. mars på Sandbekken ungdomsskole. Sørli skole representerte Nittedal, og kunne vanskelig gjort det særlig bedre! Skole ble Akershusmester for to år siden, og gjentok bedriften i år. Men mens seieren var nokså knepen da, var den svært klar i år. Laget vant samtlige kamper, noe som ga 10 lagpoeng av 10 mulige. Og med 17,5 individuelle poeng av 20 mulige var det klart foran Rud skole med 8 lagpoeng og 13,5 individuelle. Sørlis lag besto av Viktor Weidemann Mathisen, Hallvard Andersson, Christopher Jonhaugen Scholz og Ruben Færø Johnsen. De begynner å bli rutinerte nå, alle sammen var med på skolens mesterlag for to år siden.

Det startet med solide seire mot skolene Rasta og Solheim. Utfallet av kampen mot Rud skole som endte på 2. plass var noe mer usikkert, men det ble seier 2,5 mot 1,5 poeng. Deretter avsluttet Sørli med to suverene 4-0-seire, og havnet dermed langt foran alle konkurrentene. På tredje plass kom Solheim skole.

Sørlis spillere fikk også hele 3 av 4 bordpremier: Viktor ble beste 1. bordspiller med 4,5 poeng av 5 mulige. Det samme flotte resultatet greide Ruben på 4. bord, noe som både var imponerende og overraskende fordi Ruben har tatt noen måneders pause fra sjakkspilling. Og på 3. bord klarte Christopher det uslåelige resultatet 5 poeng av 5 mulige! Den eneste bordpremien som ikke gikk til Sørli, havnet hos sterke Burak Zeybek fra Rud skole. I likhet med Christopher gjorde han rent bord med 5 av 5 mulige. Hallvard på Sørlis 2. bord hadde ham likevel nede for telling, men det glapp så vidt i sluttspillet.

Som Akershusmester er Sørli kvalifisert for å delta i Norgesmesterskapet for skolelag, som arrangeres i midten av april. Her møtes de beste lagene fra hele landet, og Sørli kommer til å få knallhard motstand. Det skal godt gjøres å hevde seg der, spesielt i lys av at mange av motstanderne antagelig vil ha ett års lenger erfaring som sjakkspillere – ingen av Sørlis spillere går i 7. klasse. På den annen side betyr dette at samtlige vil kunne spille for skolen også neste år. Så hvis spillernes utvikling fortsetter, er det sjanse for at Sørli i 2009 vil kunne være blant Norges beste skolelag.

Nittedal Sjakklubb omtales på forsiden av Chessdoms nettsider! 04.03.2008

For en tid siden fikk vi en henvendelse fra nettstedet Chessdoms direktør Anton Mihailov, der han ba om noen opplysninger om klubben. Arild sendte ham svar på det han ville vite, og nevnte dessuten som en kuriositet at det gikk an å finne et bilde av en ung Magnus Carlsen i billedarkivet vårt. Resultatet av dette kan dere se på denne lenken.

Chessdom.com er et av verdens ledende engelskspråklige sjakk-nettsteder. Det er opprinnelig bulgarsk / russisk, men har nå en stab på 21 personer fra 12 land. Blant annet har det under den pågående Morelia-Linares-turneringen hatt en stormester eller internasjonal mester som har kommentert de aller fleste av Magnus Carlsens partier mens de pågikk. Nettsidene legges for øvrig også ut på russisk og bulgarsk.

På Chessdom.com ligger det nå også lenke til våre egne nettsider!

4. runde i Østlandsserien: Solid hjemmeseier mot Strømmen 2 12.02.2008

Enda en gang viste vi oss veldig gode på hjemmebane, og vant med solide 3 - 1. Laget besto denne gangen av Sergej, Magnus, Hugo og Richard. Sergej vant på 1. bord mot Bjarne Engevik, Magnus vant på 2. bord mot Leif Jacobsen, og Hugo og Richard spilte begge remis - henholdsvis mot Frank Bruun og Bernt Kirkebø. Solid innsats av alle! Vi ligger dermed godt an i årets serie, og med en stor seier i bortekampen mot Hamar i siste runde vil vi faktisk kunne rykke opp til 2. divisjon.

Svein Arne Thrana klubbmester 2007, Victor W. Mathisen ungdomsmester 27.01.2008

Et forsinket klubbmesterskap for 2007 ble arrangert søndag 27. januar. Etter en 5-runders monradturnering sto Svein Arne igjen på toppen med 4 poeng, med Arild og Viktor på delt 2.plass - et halvt poeng bak. Svein Arne hadde sikret mesterskapet med de 4 poengene allerede etter de 4 første rundene, men tapte altså den siste kampen mot Sergej.
Sergej kom på 4. plass med 3 poeng, og deretter fulgte Rune, Patrick og Aage.
Viktor, som ennå ikke har fylt 12 år (!), gjorde en glimrende innsats - og ble med sine 3,5 poeng også ungdoms-klubbmester, ett poeng foran Patrick.

3. runde i Østlandsserien: Kjempeseier mot Lillehammer 3 20.01.2008

13. januar var det hjemmekamp mot Lillehammers 3. lag. Vi videreførte vår gode tradisjon med å vinne hjemmekamper, denne gangen med hele 3,5 poeng mot 0,5. Etter en tids spill observerte Svein Arne på 1. bord at alle de andre på laget sto veldig godt, og han tilbød Knut Johnsen en strategisk remis som ble akseptert. Og både Hugo, Rune og Viktor (sistnevnte født 1996!) innfridde i sine partier, så sluttresultatet ble altså en knusende Nittedalsseier!

Sjakken på Rotnes skole starter etter juleferien 17. januar 09.01.2008

Gamle og nye spillere i alderen ca. 2. - 7. klasse er velkomne! Ta gjerne med en kamerat som er interessert! Vi holder til på SFO-rommet i det gamle trehuset.
Som i høst spiller vi på torsdager kl. 18:00 - 20:00.
Vel møtt!
For nærmere opplysninger, se lenken Sjakk for barn og ungdom.

Forsinket 2007-klubbmesterskap 27. januar 08.01.2008

Klubbmesterskapet for 2007 avholdes søndag 27. januar.
Betenkningstiden blir 25 minutter pr. spiller pr. parti.
Spillested: Nittedal Ungdomskole, i de vanlige spillelokalene.
Tidspunkt: Siste frist for påmelding er kl. 10:45. Spillestart kl. 11:00.
Det blir 5 eller 6 runder, og det kåres både en klubbmester og en ungdomsmester.
Ha en hyggelig sjakkdag, møt opp søndag 27. januar kl. 10:30!2008-sesongen har startet 08.01.2008

Årets første spilledag var tirsdag 8. januar, der 9 spillere arrangerte en uformell lynsjakkturnering.
Vi tar gjerne imot nye medlemmer - på alle nivåer! Alle interesserte er velkomne, så møt opp en tirsdag kveld og se om dette er noe for deg!Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.