Nyheter 2007
Siste dag før jul med medlemsmøte og klubbmesterskap i lynsjakk 19.12.2007
Tirsdag 18. desember var siste dag før jul. Det startet med et kort medlemsmøte, hvor vi ble enige om følgende:
- Spillestart etter juleferien blir 8. januar.
- Et litt forsinket klubbmesterskap for 2007 vil bli avholdt lørdag 26. eller søndag 27. januar.
- Vi tar sikte på et vårmesterskap som går over mange tirsdager, med 30 - 35 minutters betenkningstid.

Året ble avsluttet med klubbmesterskap i lynsjakk, som ble vunnet av Svein Arne med 7,5 av 9 poeng - tett fulgt av Kjell Magne på 7. Svein Arne var mester allerede før siste runde, og det spilte liten rolle at han tapte den mot Rune. Rune kom dermed på delt 3. plass med 6 poeng, sammen med hele 3 andre spillere: Arild, Patrick og Sergej. Med denne scoren vant Patrick også ungdomsmestertittelen, fulgt av Viktor og Hallvard.

2. runde i Østlandsserien: Tap borte mot Lillehammer 2 18.12.2007
Litt over 2 timer i bil er ingen ideell oppladning før en kamp. Vi har en klart bedre hjemme- enn bortestatistikk, og denne trenden klarte vi ikke å bryte i kampen mot Lillehammer 2. Sergej gjorde en god jobb og vant ganske raskt på 1. bord mot Camil Kudribegovic. Arild spilte remis mot Stig Rune Kleven i et jevnt parti hvor Kleven hadde fordel i sluttstillingen. På 3. bord hadde Patrick absolutt remissjanser mot Emile Cevkesovic, men det glapp på slutten. Og på 4. bord måtte Viktor gi tapt mot Åsmund Neubauers overveldende angrep som endte med et småpent dronningoffer før det ble matt. Fasiten ble altså 1,5 mot 2,5 i Lillehammers favør.

Klubbmesterskap i lynsjakk 13.12.2007
Tirsdag 18. desember blir årets siste klubbkveld. Den starter med et kort medlemsmøte, og fortsetter med årets klubbmesterskap i lynsjakk. Vi kårer en klubbmester, og en mester blant ungdomsspillerne.
Bli med!

6. plass i NM for ungdom til Erlend! 25.11.2007
Erlend Stokke gjorde en kjempeinnsats i årets Norgesmesterskap for barn og ungdom, som ble arrangert i Fredrikstad 23. - 25. november med deltagelse av 265 spillere fra hele landet. Han fikk 5 av 7 mulige poeng i klasse 10 år, noe som ga 6. plass blant de 34 spillerne i denne klassen. Erlend hadde 4 seire og 2 remiser, og tapte bare for klassevinneren Aryan Tari fra Oslo.
Også de andre to spillerne fra Nittedal gjorde en flott innsats. Viktor Weidemann Mathisen kom med 4 poeng på en god 13. plass av 40 i klasse 11 år. Han lå på 10. plass før siste runde, og ville med seier her havnet helt oppe på 6. plass.
Og i klasse 9 år og yngre klarte Dag Einar Bjørkevoll Nord å kapre 3 poeng, noe som er svært bra tatt i betraktning hans unge alder. Dag Einar har nettopp fylt 8 år, og var dermed i samme klasse som spillere som var nærmere 2 år eldre. De 3 poengene ga en fin 30. plass i klassen, hvor det var med hele 52 spillere.
Alt i alt en veldig spennende langhelg med kjempeflott innsats av nittedalsspillerne!

Flott innsats av barnelaget i Trygve Waage Cup 20.11.2007
Nittedal Sjakklubbs Ungdom har i høst deltatt i lagturneringen Trygve Waage Cup, som arrangeres av Oslo Sjakkrets Ungdom. Siste runde (av 5) ble arrangert onsdag 14. november, og her vant laget mot SK 1911 Springere. Det ga 3 lagseiere, og en pen delt 8. - 9. plass blant de 18 lagene som var med. Nivået i Oslo er veldig høyt, så dette var en flott prestasjon! Vi tapte to kamper, en mot laget som vant turneringen - SK 1911s 1.lag med et ratinggjennomsnitt på 1398 (!) - og en mot laget som kom på 5. plass. Samtlige av våre spillere plukket med seg minst 2 poeng, så dette var et lag uten svakhetspunkter. Laget besto av Viktor Weidemann Mathisen, Erlend Stokke, Christopher Jonhaugen Scholz og Dag Einar Bjørkevoll Nord - et ungt lag hvor alle sammen er gode for sin alder!

Hjemmeseier i første runde i Østlandsserien 2007 - 2008 11.11.2007
Årets serie startet bra, idet vi slo Nord-Odal 3 - 1.
På første bord slet Bjørn lenge mot Jan Henrik Ytterborg, men måtte etter hvert gi tapt mot et kraftig angrep. Svein Arne møtte Stian Lensebakken for andre gang i årets seriespill, og denne gangen gikk det bedre. Han vant et spennende parti etter ca. 2 1/2 time. På 3. bord slo Arild Jonar Lensebakken i et solid parti hvor han vant en bonde, så en til og fikk en greit vunnet sluttspillstilling. Og på 4. bord vant Hugo et raskt og fint angrepsparti mot unge Marius Eriksen.

2 gull til Nittedal i Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom! 16.10.2007
To spillere fra Nittedal var med da det individuelle Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert sist helg på Setskog, og de kunne vanskelig gjort det bedre!

Viktor Weidemann Mathisen har blitt Akershusmester de to siste årene, og måtte sies å være favoritt i sin klasse i år (klasse 11 år). Og han levde absolutt opp til forventningene: Med 6 seire av 6 mulige var han klart foran alle motstandere – og han var ikke egentlig særlig truet i noen av kampene. Viktor har en solid og moden spillestil, og gjør svært få feil. På 2. og 3. plass kom henholdsvis Bibek Liu fra Lørenskog og Linda Holen fra Sørum.

Dag Einar Bjørkevoll Nord ble en like suveren Akershusmester i klasse 9 år og yngre. Dag Einar, som snart fyller 8 år, har en mye kortere karrière enn Viktor, men han har hatt en imponerende fremgang siden januar i år. I likhet med Viktor klarte han å få fantastiske 6 poeng av 6 mulige. I et par av kampene hadde Dag Einar litt problemer, men han rodde alle i land på en flott måte! På 2. og 3. plass med henholdsvis 5 og 4 poeng fulgte Øystein Lerø Kongsnes og Odin Aarstad Solum, begge fra Strømmen.

Viktor og Dag Einar kvalifiserte seg med dette til å representere Akershus i årets individuelle Norgesmesterskap for ungdom, som arrangeres i Fredrikstad 23. – 25. november. Der blir det enda mye tøffere motstand, når de møter toppspillere fra hele landet.

Høstsesongen har startet 19.09.2007
Både Nittedal Sjakklubb og barnesjakklubben Nittedal Sjakklubbs Ungdom har startet opp etter sommeren.
Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, så møt opp hvis du er interessert! I hovedklubben tar vi sikte på å gjennomføre en høstturnering med halvtimes partier som starter hver tirsdag litt over kl. 19:00 - ett parti hver kveld. Etter en times tid går vi over til lynsjakk etc. Bli med!

Barnesjakklubben på Rotnes skole starter høstsesongen torsdag 6. september 28.08.2007
Sjakklubbens barneavdeling som holder til på Rotnes skole starter i høst torsdag 6. september.
Alle nittedøler i 2. - 7. klasse er velkomne!
For nærmere opplysninger om spillested etc. klikk på lenken "Sjakk for barn og ungdom" til venstre!

Sjakklubben starter høstsesongen tirsdag 28. august 28.08.2007
Nye og gamle spillere er velkomne!
Vel møtt tirsdager kl. 19:00 på formingsrommet på Nittedal ungdomsskole!

Middels innsats i årets Norgesmesterskap 29.07.2007
Arild Øksnevad var Nittedals eneste deltager i årets Norgesmesterskap, som ble spilt på Hamar 7. - 14. juli. Dette var klubbens tynneste deltagelse på svært mange år - av forskjellige grunner passet tidspunktet dårlig for mange av de aktuelle spillerne.
Arild spilte i klasse 2, og fikk ingenting gratis. Det gjøres sjelden åpenbare tabber i denne klassen, og det skal bare små unøyaktigheter til før partiet er tapt. Sluttresultatet ble 4 poeng av 9 mulige, noe som for så vidt var hederlig - men Arild hadde nok håpet på et litt bedre resultat. Vi håper at klubben kan stille sterkere til neste år!

Sommeravslutning med premieutdeling, lynsjakkturnering etc. 22.06.2007
Den siste dagen før sommerferien omfattet diverse aktiviteter. Først ble det arrangert et kort, gemyttlig årsmøte, og deretter var det lynsjakkturnering før kvelden ble avsluttet med forskjellige premieutdelinger.
Med 6 poeng hver delte Svein Arne og Kjell Magne seieren i vårturneringen, med Rune på 3. plass bare et halvt poeng etter. Juniorgruppen ble vunnet av Viktor foran Patrick og Christian.
Også i lynsjakkturneringen kom Svein Arne og Kjell Magne likt med 6 poeng hver da alle rundene var spilt, men her vant Svein Arne kveldens omkamp om tittelen. På delt 3. plass kom Patrick og Rune, begge med 5 poeng - og dermed vant også Patrick junior-lynsjakken foran Viktor.
God sommer, og vel møtt igjen til høsten!

Siste gang før sommerferien: 19. juni 10.06.2007
19. juni blir siste dag før sommerferien, forutsatt at det ikke finner sted andre arrangementer på skolen som gjør dette umulig. Det vil bli gitt nærmere beskjed hvis skolen sier nei.
Vi starter kl. 19:00 med et kort, uformelt årsmøte. Etter møtet blir det utdeling av premie til beste spiller i vårturneringen (senior og junior), og deretter avslutter vi vårhalvåret med en lynsjakkturnering.
Møt opp!

Viktor Weidemann Mathisen vant vårturneringen i barnegruppen 07.06.2007
Viktor Weidemann Mathisen vant vårens hovedturnering i klubbens barnegruppe med fullt hus - 11 poeng av 11 mulige. Men til tross for det imponerende resultatet var han likevel bare hårfint foran Erlend Stokke, som endte opp med 10 poeng og altså bare tapte mot Viktor. Og hakk i hæl fulgte Christopher Jonhaugen Scholz med 9 poeng og Hallvard B. Andersson med 8. På de neste plassene fulgte Joakim Hauger, Ruben Færø Johnsen, Herman Blom, Dag Einar Bjørkvoll Nord og Jørn Henland.

Viktor vant også den avsluttende lynsjakkturneringen med 5 poeng av 5 mulige, tett fulgt av Hallvard med 4 poeng. 3. plassen ble delt mellom hele 3 spillere; Joakim, Jørn og Christopher.

På avslutningen 31. mai ble det også utdelt en bronsespringer, nå var det Hallvard som hadde gjennomført de 12 oppgavene som demonstrerer at han behersker forskjellige viktige sluttspillteknikker. Av de andre unge spillerne som er med i klubben i dag, har Viktor og Erlend tidligere tatt dette teknikkmerket. Se under lenken Metallgjengen for en oversikt over hvem som ellers har klart å kvalifisere seg til bronse- og sølvspringermerket! (Denne finner du ellers under lenken "Sjakk for barn og ungdom".)

Snart slutt på barnesjakken før ferien 19.05.2007
24. mai og 31. mai blir de to siste gangene før ferien for barnesjakkgruppen som holder til på Rotnes skole. 24. mai blir det lynsjakkturnering (premie til alle), og 31. mai er avslutning med premieutdelinger, konkurranser, kaker etc.

Ny funksjon: Søking bare innenfor Nittedal Sjakklubbs nettsider 09.04.2007
Nå er det satt inn en søkeboks nederst i venstre kolonne som gir mulighet for å søke bare innenfor Nittedal Sjakklubbs nettsider. Prøv den; den kan være både nyttig og underholdende! Søk for eksempel etter ordet Jonhaugen, og finn at Christopher Jonhaugen Scholz pr. i dag forekommer i 5 nyheter og 3 bilder.
Det er Googles søkemotor som benyttes, noe som innebærer at de aller nyeste dataene kanskje ikke omfattes av søket. Men alt som er noen få uker gammelt vil normalt være søkbart.

Svein Arne Thrana ny leder i Nittedal Sjakklubb 28.03.2007
Etter at Otto Brokke flyttet fra Nittedal har klubben vært uten leder. Men på klubbkvelden i går sa Svein Arne endelig ja til å ta over ledervervet, og ble valgt ved akklamasjon. Han har blitt bedt om dette i lang tid, men ønsket å utsette det til han hadde fullført manuskriptet på en ny bok han har arbeidet med. Nå er boken på vei til trykking, og dermed har Svein Arne fått litt ekstra tid. Gratulerer både med boken og ledervervet!

Sørli skole på 4. plass i svært jevnt Akershusmesterskap for skolelag 27.03.2007
Sørli endte til slutt på 4. plass i årets Akershusmesterskap for skolelag, etter en svært spennende og jevn turnering. Vinneren Jong skole fra Bærum var nok et lite hakk foran de andre, men 3 av de andre lagene kjempet en veldig jevn kamp om 2.plassen. Til slutt kom Sørum skole på 2. plass - med flere lagpoeng, men dårligere individuell score enn både Setskog på 3. og Sørli på 4. Her var det svært små marginer, og utfallet kunne lett blitt annerledes. Sørlis lag, bestående av Viktor Weidemann Mathisen, Hallvard Andersson, Ruben Færø Johnsen og Christopher Jonhaugen Scholz, var for øvrig det eneste laget som ikke tapte mot vinnerlaget fra Jong - resultatet her ble 2 - 2. I denne kampen lå Sørli på et tidspunkt best på alle de 4 brettene, men det ble likevel et par tap.
Sørli har fremdeles et ungt lag, da de eldste spillerne går i 5. klasse. Dette betyr at vi teoretisk kan stille med det samme laget i de to kommende årene, noe som lover godt! Alle spillerne på laget må betegnes som veldig gode for sin alder. Det var mye godt spill av alle sammen, og aller best gjorde Viktor det på 1. bord. Med 4 av 5 mulige poeng var han like ved å få premien som beste 1.bordsspiller.

5. og siste runde i Østlandsserien: Enda en hjemmeseier 11.03.2007
Siste runde i Østlandsserien gikk også vår vei, noe som gjør årets sesong til en av de beste! Vi slo Nord-Odal med 2,5 mot 1,5 i årets siste kamp, og havnet dermed ganske sikkert på 2. plass i gruppen (eventuelt på første, hvis serieleder Elverum taper sin siste kamp 0 - 4, men dette er vel ikke så sannsynlig).
På første bord slet Svein Arne lenge med sitt tårn mot Stian Lensebakkens springer og flere sammenhengende fribønder, men måtte etter hvert gi tapt. Hugo fikk inn en kombinasjon på 2. bord og fikk en kvalitet mot Jonar Lensebakken, og vant deretter greit. På 3. bord spilte Richard sin eneste kamp denne sesongen mot Snorre Norderud, og vant på en overbevisende måte. Og på 4. bord slet Patrick seg til en remis mot Erik Hessbråten etter et langvarig sluttspill med en bonde under. Gratulerer med god innsats gjennom hele sesongen!

4. runde i Østlandsserien 2006 - 2007: Uavgjort borte mot serieleder Elverum 11.02.2007
Laget vårt gjorde en god innsats på bortebane i dag mot et Elverum-lag med klart høyere rating-gjennomsnitt. Svein Arne ofret en kvalitet på 1. bord mot Jon Kåre Myrene, og fikk et veldig sterkt angrep. Men Myrene klarte å ri stormen av, og vant da det nærmet seg 40 trekks tidskontroll. På 2. bord vant Arild et langvarig og jevnt parti mot Frederik Natvik. Aage fikk i stand et flott angrep på 3. bord mot Asbjørn Langmyr, og vant forholdsvis raskt. På 4. bord debuterte Viktor W. Mathisen (ennå ikke 11 år) for Nittedals lag. Han spilte godt og holdt stand i over 2 timer, men måtte gi tapt for Jon Arne Grønstad som har 1450 i rating. Uansett var et 2-2-resultat mot serielederen veldig bra!

Hurtigsjakk-turnering starter 23. januar 17.01.2007
Utover vinteren og våren, fra og med 23. januar, vil første time på sjakkveldene bli brukt til en hurtigsjakk-turnering. Alle mot alle, og minst 30 minutter pr. spiller pr. parti. Én runde pr. kveld fra ca. kl. 19:10, deretter er det fritt frem for lynsjakk etc.
Bli med!

3. runde i Østlandsserien: Ny kjempeseier på hjemmebane 14.01.2007
For 2. gang denne sesongen vant vi 3,5 mot 0,5 - denne gangen mot Lillehammer 2. Det var bare Hugo på 3. bord som måtte avgi et halvt poeng, ellers vant Magnus på 1., Svein Arne på 2. og Rune på 4. bord. Gratulerer!

Sjakken på Rotnes skole starter etter juleferien 11. januar 04.01.2007
Gamle og nye spillere i alderen ca. 2. - 7. klasse er velkomne! Ta gjerne med en kamerat som er interessert! Merk at vi fra og med januar 2007 har flyttet fra rom 37 til SFO-rommet i det gamle trehuset.
Som vanlig spiller vi kl. 18:00 - 20:00.
Vel møtt!
For nærmere opplysninger, se lenken Sjakk for barn og ungdom.

Sjakklubben starter etter juleferien 9. januar 03.01.2007
Alle interesserte er velkomne! Vel møtt!Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.