Nyheter 2006
Bedre presentasjon av bildene på nettsidene 31.12.2006
Fra og med i dag presenteres bildene på klubbens nettsider (klikk på Bilder i venstre kolonne) på en mer oversiktlig måte: Istedenfor bare en skriftlig beskrivelse av bildene finnes det nå en miniutgave (thumbnail) av hvert bilde, sammen med den teksten som fantes fra før. Klikk på bildet du er interessert i for å se det i stor versjon!
Bildene er presentert kronologisk, med de nyeste bildene øverst.

Svein Arne Thrana klubbmester i lynsjakk, Christian Elboth ungdomsmester 20.12.2006
Svein Arne ble lynsjakkmester for 3. år på rad, denne gangen med 7 poeng av 7 mulige i gårsdagens mesterskap. Han var likevel ikke aldeles overlegen, idet han i siste runde møtte Kjell Magne som også hadde 6 strake seire. Men Svein Arne vant altså, og Kjell Magne kom på en god 2. plass. På 3. plass kom Arild med 5 poeng, og på 4. plass Rune med 4. I ungdomsklassen vant Christian. Da alle rundene var spilt, hadde han og Patrick like mange poeng, men Christian vant omkampen.

Årets lynsjakkmesterskap finner sted 19. desember 16.12.2006
Klubbens tradisjonelle årlige lynsjakkmesterskap arrangeres på vanlig tid og sted tirsdag 19. desember, som også blir årets siste klubbkveld.
Vi kårer også en ungdomsmester.
Bli med!

2. runde i Østlandsserien 2006 - 2007: Tap 3 - 1 borte mot Nordstrand 4 11.12.2006
Det gikk ikke like bra i 2. runde som i første. Bare Rune på 3. bord vant, mens det ble tap for Magnus på 1. bord og Kjell Magne og Aage på henholdsvis 2. og 4.

Flott innsats i NM for ungdom! 02.12.2006
Alle våre tre deltakere i NM for ungdom gjorde en utmerket innsats! Aller best gikk det for Erlend Stokke i klasse G (9 år og yngre), som kom på en flott 12. plass av 52 med 4,5 poeng. Erlend var helt oppe i teten med 3,5 poeng etter 4 runder, hadde så en liten nedtur, men kom tilbake med seier i siste runde.
I samme klasse kom Christopher Jonhaugen Scholz på en fin 16. plass med 4 poeng, som han hadde sikret seg etter 6 runder. Med seier i siste runde hadde han kommet på 10. plass.
I klasse F gjorde Viktor Weidemann Mathisen også en utmerket innsats, og kom på 16. plass av 47 med 4 poeng. Han hadde også fått sine 4 poeng etter 6 runder, og spilte en veldig jevn og langvarig 7. runde - en kamp som gikk over 78 trekk. Med seier her ville Viktor kommet helt opp på 7. plass.
Her har vi 3 veldig lovende spillere!

1. runde i Østlandsserien 2006 - 2007: Hjemmeseier mot Strømmen 2 12.11.2006
Det ble en knallstart på årets sesong i Østlandsserien, da vi vant 3,5 mot 0,5 mot Strømmen hjemme 12. november!
Det var lenge jevnt på alle bord, men etter hvert fikk både Svein Arne, Arild og Hugo små fordeler på henholdsvis 2., 3. og 4. bord. Etter at Hugo og Svein Arne hadde vunnet, sikret Bjørn lagseieren med remis på 1. bord, i en stilling der han hadde en liten fordel. Til slutt vant Arild et langt sluttspill der han hadde initiativet hele tiden.
Sterk innsats av alle!

Tre nittedalsspillere til NM i sjakk for ungdom i Bergen 10.11.2006
Under Akershusmesterskapet i forrige måned kvalifiserte Viktor Weidemann Mathisen og Erlend Stokke seg for å representere fylket i årets Norgesmesterskap i sjakk for ungdom - de vant henholdsvis klasse F (10 år) og G (9 år og yngre). (Se nyheten 15. oktober.) Begge drar til NM i Bergen i dagene 24. - 26. november, og får følge av Christopher Jonhaugen Scholz (også i klasse G) som ikke hadde anledning til å være med på Akershusmesterskapet. Lykke til til alle tre!

2 gull til Nittedal i Akershusmesterskapet i sjakk! 15.10.2006
Tre spillere fra Nittedal var med da det individuelle Akershus-mesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert denne helgen på Lillestrøm, og de gjorde en glimrende innsats!

Viktor Weidemann Mathisen ble Akershusmester i fjor, og måtte finne seg i å være en av favorittene i sin klasse i år. Men det var flere gode andre spillere med, og denne gangen ble seieren litt mer knepen enn i fjor. I år spilte 10-åringene sammen med 11-åringene, men det var premiering i hver av klassene. Viktor avga bare poeng mot enkelte av 11-åringene. Han endte på 1. plass med 4 poeng, foran Gunnar Lange fra Follo og Bibek Liu fra Lørenskog, begge med 3 poeng.

Erlend Stokke er i likhet med Viktor en svært lovende, ung nittedalsspiller. Han har hatt en imponerende fremgang det siste året, og ved denne anledningen tok han som eneste spiller i mesterskapet 6 poeng av 6 mulige. Bedre kan det ikke gjøres! På 2. og 3. plass og med 4 poeng fulgte Øystein Kongsnes fra Strømmen og Sherington Amarapala fra Lørenskog.

I eldste klasse var Thomas Aarholt også med, nærmest ved en tilfeldighet: Han går på IB-linjen på Lillestrøm videregående skole, og var en av de sentrale personene i forbindelse med at klasse 2IB ved skolen arrangerte kantinen under mesterskapet til inntekt for deres "Kaliningrad-prosjekt". Siden han var på stedet, og synes at sjakk er gøy, ble han like godt med i eldste klasse i mesterskapet. Der møtte han motstandere som var opp til 25 år gamle, og som har spilt turneringssjakk i årevis. Det var første gang han deltok i noe sjakkmesterskap, og motstanderne ble naturlig nok litt i sterkeste laget. Men det var uansett en artig erfaring, og sporty gjort av Thomas å stille opp! Dermed har Nittedal sjakklubb også fått et nytt medlem, og det setter vi jo pris på.

Både Viktor og Erlend kvalifiserte seg med dette til å representere Akershus i årets individuelle Norgesmesterskap for ungdom, som arrangeres i Bergen 24. - 26. november. Der vil de møte toppspillere fra hele landet, og det skal bli spennende å se hvordan dette går!

Bli med på Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom! 23.09.2006
Det er sendt ut invitasjon til årets individuelle Akershusmesterskap i sjakk for barn og ungdom, som skal arrangeres på Lillestrøm lørdag 14. oktober. Bli med!
Mer informasjon finner du på denne lenken:
Lenke til innbydelse, KM individuelt 2006

Barnesjakklubben på Rotnes skole starter torsdag 14. september 05.09.2006
Sjakklubbens barneavdeling som holder til på Rotnes skole starter i høst 14. september.
Alle nittedøler i 2. - 7. klasse er velkomne!
For nærmere opplysninger om spillested etc. klikk på lenken "Sjakk for barn og ungdom" til venstre!

Sjakklubben starter høstsesongen tirsdag 5. september 02.09.2006
Vel møtt tirsdager kl. 19:00 på formingsrommet på Nittedal ungdomsskole!

Både - og for Nittedal i årets Norgesmesterskap 28.07.2006
Det gikk både bra og mindre bra for våre spillere i årets Norgesmesterskap - "Landsturneringen" - som ble arrangert i Moss i første halvdel av juli. Vi hadde 4 påmeldte spillere, men Otto Brokke måtte trekke seg i siste liten.
Rune Jordet sto for beste prestasjon i sin klasse (klasse 3), da han kom på en utmerket 8. plass av 65 med 6 poeng av 9 mulige.
Arild Øksnevad var også fornøyd med sin innsats i klasse 2, der han kom på 20. plass av 66. Det er hans beste prestasjon i NM med unntak av at han vant klasse 3 for 7 år siden.
Svein Arne Thrana rykket opp til klasse 1 på grunn av sin gode innsats i klasse 2 i NM i fjor. I den høyere klassen var det sterk motstand, og Svein Arne spilte også noe svakere enn han vanlgvis gjør - så han endte langt nede på resultatlisten. Men Svein Arne har spilt i klasse 1 for noen år siden, og det var langt fra gitt at han ville gjøre det dårlig.

I NM i lynsjakk klarte ingen av våre spillere å kvalifisere seg til finalen, men Arild var ganske nær i klasse 2.

Ellers deltok et Nittedal-lag bestående av Arild Øksnevad, Rune Jordet og Patrick Elphinstone i den uhøytidelige "laglynsjakken", der spillere med høyere rating får tidshandicap mot lavere ratede spillere. Dette innebar at vi hadde så liten tid som et halvt minutt på hele partiet mot et lilleputt-lag som hadde ni og et halvt minutt til disposisjon (det gikk dårlig for oss), mens vi selv hadde 9 minutter mot motstandernes ene minutt i kamp mot et lag bestående av svært gode spillere. Vi gjorde en hederlig innsats, uten å kvalifisere oss til finalen.

Nyheter fra Nittedal Sjakklubb nå også i RSS-format 22.06.2006
Foreløpig er dette antagelig mest for spesielt interesserte, men fra og med juni 2006 foreligger nyhetene på klubbens nettsider også i RSS-format ("RSS feeds") - se lenken nederst i venstre felt.
Dersom du lurer på hva RSS er, kan du lese DinSides artikkel om RSS.

4 spillere fra Nittedal med i Sjakk-NM 15.06.2006
Nittedal stiller med 4 spillere i årets NM (Landsturneringen), som arrangeres i Moss i dagene 8. - 15. juli.
Lykke til til Svein Arne Thrana i klasse 1, Arild Øksnevad i klasse 2, Rune Jordet og Otto Brokke i klasse 3!
Lenke til Sjakk-NM 2006

Sjakklubben tar ferie til høsten 11.06.2006
I uke 23 var det siste sjakk-kveld før sommerferien både i Nittedal sjakklubb og i barneklubben. God sommer til alle, og vel møtt igjen til høsten!
Spillestart er ikke avgjort ennå, men dette vil bli kunngjort på nettsiden og pr. e-post.

Avslutning i barneklubben 8. juni 09.06.2006
Den 8. juni var det avslutning før sommeren i barnesjakklubben på Rotnes. Velfortjente premier etter vårens turneringer ble delt ut, og ellers sto kakespising og forskjellige leker og konkurranse på programmet. Viktor Weidemann Mathisen stakk av med litt av hvert av premier (se nedenfor), og det som var litt spesielt i vår var at han fikk sitt 3. napp i "Bror Eegs vandrepokal". Dermed fikk han denne til odel og eie. Ellers gjorde Erlend Stokke seg bemerket ved å få tildelt "Bronsespringeren". Han har arbeidet hardt for å klare dette teknikkmerket, og er en av de svært få i Nittedal som har klart dette i en alder av 9 år.

Referat fra årsmøtet i Nittedal sjakklubb tirsdag 6. juni 07.06.2006
Årsmøtet ble avholdt 6. juni i en gemyttlig stemning. Klubben har en uanstrengt økonomi, og man var enige om at det som står under "Nyheter" på klubbens nettsider fungerer som en tilfredsstillende årsberetning.
Det er stemning for å arrangere en "Nittedal Barnas Grand Prix"-turnering til høsten.

Valg:
Otto Brokke kommer til å trekke seg som leder, fordi han er i ferd med å flytte fra Nittedal. Han fortsetter imidlertid som fungerende leder inntil i høst, idet det foreløpig ikke finnes noen som er villig til å være leder.
Svein Arne Thrana signaliserte at han kanskje kan påta seg ledervervet, men dette avhenger litt av personlige forhold i tiden fremover.
Aage Øyvann fortsetter som kasserer.
Arild Øksnevad fortsetter som leder for barnesjakklubben, og som ansvarlig for nettsidene.
Patrick Elphinstone blir oppmann for Nittedal i Østlandsserien kommende sesong.

Victor Weidemann Mathisen både klubbmester og lynsjakkmester i barneklubben - igjen 05.06.2006
Også i vår vant Viktor mesterskapet i barneklubben på Rotnes skole på en overbevisende måte. Med 11 poeng av 11 mulige var han helt suveren. Bak Viktor var det svært jevnt: 2.plassen gikk til Erlend Stokke med 9 poeng foran Hallvard Andersson med 8,5 og Christopher J. Scholz med 8 - og deretter fulgte på rekke og rad Ruben, Sondre S., Joakim, Herman, Christian, Marte, Marie og Sondre B.

På den siste spilledagen hadde vi en lynsjakkturnering som også ble vunnet av Viktor, men ikke like klart som i "langsjakken". Viktor hadde 9 av 10 poeng foran Hallvard med 8 og Erlend med 7.

Årsmøte i Nittedal sjakklubb tirsdag 6. juni kl. 19:00 02.06.2006
Årsmøtet finner sted 6. juni. Se innkalling pr. e-post.
Vel møtt!
6. juni er før øvrig den nest siste spillekvelden før sommerferien.

God innsats av Sørli skole i NM for skolelag 11.05.2006
Som ventet kom Sørli et godt stykke ned på resultatlisten i årets NM for skolelag, som ble arrangert i Oslo i dagene 29. april - 1. mai. Det skulle også bare mangle, i og med at våre spillere går i 3. og 4. klasse. Men laget kom på 27. plass av 36, med 2 lagseiere, 1 uavgjort og 4 tap, og dette er det all grunn til å være fornøyd med.
Oslo dominerte fullstendig i mesterskapet - de tre første plassene ble tatt av henholdsvis Korsvoll, Kjelsås og Kringsjå.
Alle Sørlis spillere tok poeng, og Viktor Weidemann Mathisen på 1 bord scoret imponererende 5,5 poeng av 7 mulige! Han var dermed oppe og snuste på tittelen som beste 1.bordsspiller. Ellers var det altså fin innsats av både Christopher Jonhaugen Scholz, Ruben Færø Johnsen, Sondre Sand og Hallvard Andersson. Vi venter spent på hva dette laget kan klare om et par år!

Sørli deltar i NM for skolelag i månedsskiftet april-mai 24.04.2006
Sørli skole ble som kjent Akershusmester for barneskoler tidligere i år, og kommer derfor til å representere fylket i NM som i år arrangeres i Oslo. De siste ukene har spillerne på laget - Viktor Weidemann Mathisen, Christopher Jonhaugen Scholz, Ruben Færø Johnsen, Sondre Sand og Hallvard Andersson - fått litt spesialtrening i Nittedal sjakklubb, og det kan trenges når de kommer til å møte mange spillere som er opp til 3 år eldre! De må nok regne med endel tap, men det blir uansett en spennende og flott erfaring!
Lykke til!

Siste runde i Østlandsserien: Knepent tap mot Gjøvik 18.03.2006
Det ble sesongens tredje tap med sifrene 1,5 - 2,5 sist helg, da Hugo, Richard, Otto og Patrick tok turen til Raufoss for å spille bortekamp mot Gjøvik. På de tre laveste bordene ble det remis, mens Hugo måtte gi tapt på første bord mot Kjetil Bergersen (rating 1889).
Marginene har altså ikke vært på vår side denne vinteren: Vi endte opp på 5. plass (av 6) med 3 lagpoeng, men med 10,5 individuelle poeng - like mange som Gjøvik på 2. plass.

Sørli skole Akershusmester i sjakk for skolelag! 13.03.2006
Kjempeflott innsats i gårsdagens Akershusmesterskap i sjakk for barneskolelag! Det unge laget fra Sørli gikk overraskende helt til topps, foran Setskog og Sørum. Les mer om Viktor Weidemann Mathisen, Christopher Jonhaugen Scholz, Ruben Færø Johnsen, Sondre Sand og Hallvard Andersson i reportasjen i Varingen!

Bilde av laget finner du under "Bilder".

4. runde i Østlandsserien: Walk Over mot Våler 14.02.2006
Det ble en enkel seier da Våler ringte og sa at de ikke klarte å stille noe lag 12. februar. I og med at Walk Over regnes som seier 4 - 0, gikk klubblagets gjennomsnittsscore denne sesongen en del opp. Faren for å rykke ned ble i hvert fall noe redusert. Men det var jo kjedelig for spillerne våre, som kanskje hadde planlagt helgen med tanke på at det skulle spilles sjakk.

3. runde i Østlandsserien: Uavgjort borte mot Elverum 15.01.2006
Det ble en spennende og langvarig kamp mot Elverum. På 4. bord ble Patrick offer for et voldsomt kongeangrep som sort i en mottatt kongegambit; her vant Bjørn Brenden etter nærmere to timer. To timer senere ble det remis ved trekkgjentagelse mellom Arild på 1. bord mot Jon Kåre Myrene. Sluttstillingen var nokså remispreget, etter at Arild lenge hadde vært presset. Så ble både Otto og Aage sittende nesten enda en time og kjempe, så denne kampen varte lenge. Otto vant til slutt et spennende parti på 2. bord mot Frode Kaveldiget, og Aage endte opp med remis på 3. bord i et sluttspill med ulikefargede løpere mot Jon Arne Grønstad. Sluttstillingen ble altså 2 - 2, et godt resultat mot et lag som hadde betydelig høyere ratede spillere på alle bord.

Sjakklubben starter etter juleferien 10. januar 08.01.2006
Alle interesserte er velkomne! Vel møtt!

Sjakken på Rotnes skole starter etter juleferien 12. januar 07.01.2006
Gamle og nye spillere i alderen ca. 2. - 7. klasse er velkomne!
Som vanlig spiller vi kl. 18:00 - 20:00.
Vel møtt!
For nærmere opplysninger, se lenken Sjakk for barn og ungdom.

- - - - - - - - - -
Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.