Nyheter 2005
Svein Arne Thrana klubbmester i lynsjakk, Håkon Øksnevad ungdomsmester 21.12.2005
Svein Arne tok en solid seier med 8 poeng av 9 mulige i gårsdagens lynsjakkmesterskap. Det var likevel forholdsvis jevnt, idet både Håkon og Rune hadde mulighet til å vinne turneringen da siste runde gjenstod. Men sluttstillingen ble 8 poeng til Svein Arne foran Rune med 7, Håkon med 6,5 og Arild med 6 poeng. Videre fulgte Otto, Richard, Patrick, Aage og Bjørnar.
Både unge og gamle spilte i samme klasse, og med de 6,5 poengene vant Håkon ungdomsmestertittelen med god margin.

Victor Weidemann Mathisen både høstmester og lynsjakkmester i barneklubben 20.12.2005
Viktor tok en suveren seier i høstmesterskapet i barneklubben på Rotnes skole. Med 10,5 poeng av 11 mulige var han 2 poeng foran Trym Stokland på 2. plass. Sterk innsats av Trym, som er en nokså fersk spiller! Hakk i hæl fulgte Christopher J. Scholz og Joakim Thue på 8 poeng, så her var det jevnt! Og etter disse fulgte i tett rekkefølge Hallvard, Sondre, Ruben, Marte, Marie og Herman.
På den siste spilledagen hadde vi en lynsjakkturnering som like klart ble vunnet av Viktor med 9 strake seire. På de neste plassene fulgte Hallvard med 7 poeng og Christopher med 6, deretter Sondre, Erlend, Marte, Ruben, Herman og Marie.

2. runde i Østlandsserien: Tap hjemme mot Lillestrøm 04.12.2005
Det ble et knepent tap igjen; 2,5 - 1,5 denne gangen også. Bjørn tapte på første bord mot Dag Ulvin (Elo 2148), og deretter vant Patrick et pent parti på fjerde bord mot Knut Olsen. På 3. bord gjorde Magne Svendsen et interessant springeroffer mot Arild i 11. trekk, noe som etter endel tumulter endte med at han kom ut med en bonde over - og vant etter et langt sluttspill. Hugo satt igjen til slutt med to tårn mot dronning mot Zdenek Barton på 2. bord. I tidsnød tilbød han remis, som ble akseptert.

Svein Arne Thrana klubbmester 2005, Patrick Elphinstone ungdomsmester 03.12.2005
Årets klubbmesterskap ble arrangert på Utheim grendehus i dag, og Svein Arne var ikke snauere enn at han tok 5 strake seire. Før siste runde hadde han ett poengs forsprang til Arild, så det var teoretisk mulig at to stykker kunne ende på 4 poeng. Men Svein Arne slo Rune og Arild tapte for Otto, og dermed ble det en overlegen seier til Svein Arne. 2. plassen ble delt mellom Arild, Otto og Richard - alle med 3 poeng - og deretter fulgte Rune med 2,5, Patrick med 2 og Aage med 1,5 poeng. Det hele var altså svært jevnt, bortsett fra førsteplassen.

5. plass i NM til Viktor! 02.12.2005
NM i sjakk for ungdom ble arrangert i Sørum 25. - 27. november, med totalt 271 spillere fra hele landet. Viktor Weidemann Mathisen beviste at det ikke var en tilfeldighet at han ble Akershusmester tidligere denne måneden. Han lå og snuste på teten gjennom hele mesterskapet, og endte til slutt på en kjempeflott 5. plass i klasse G (10 år og yngre) - med 5,5 poeng av 7 mulige. Også de andre spillerne fra Nittedal gjorde en god innsats: Ruben Færø Johnsen, Christopher Jonhaugen Scholz og Sondre Sand fikk henholdsvis 3, 3 og 2,5 poeng, og endte med dette mellom 36. og 40. plass i den store G-klassen. Vinner ble Jakob Grande fra Oslo, foran Johan Salomon, Oslo og Peter Flermoen fra Harstad. Guttene spilte mange gode partier, og hadde en spennende og lærerik helg!
Lenke til NM i sjakk for ungdom 2005, med komplette resultatlister etc.

4 fra Nittedal med i Norgesmesterskapet for ungdom 17.11.2005
4 spillere fra Nittedal skal være med i Norgesmesterskapet i sjakk for ungdom, som arrangeres i Sørum i tiden 25. - 27. november. Dette gjelder vår nybakte Akershusmester i klasse G, Viktor Weidemann Mathisen, og 3 andre spillere som også går på Sørli skole: Ruben Færø Johnsen, Sondre Sand og Christopher Jonhaugen Scholz. Alle 4 spiller i yngste klasse (under 10 år), og dette er en gjeng som etterhvert vil kunne utgjøre et kjempegodt skolelag! (Sørli har for øvrig enda flere lovende spillere.) Lykke til i NM!

Østlandsserien: Bortetap mot Lillehammer 16.11.2005
Etter en lang kjøretur ble det en tøff kamp mot Lillehammer forrige helg. Svein Arne spilte uavgjort mot Arild Larsen på 1. bord, og på 2. bord vant Magnus et pent parti mot Henning Pettersen. Hugo kom godt ut av åpningen på 3. bord, og sto lenge best. Men etter en dårligere periode ute i partiet ble det dessverre tap. På 4. bord spilte Patrick et helt greit parti, men tapte. Dermed ble det et knepent tap 1,5 - 2,5.

Viktor W. Mathisen Akershusmester i gruppe G - 9 år 16.10.2005
Det var bare med to spillere fra Nittedal da det individuelle Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert på Setskog skole igår, men de gjorde til gjengjeld svært godt.
Viktor Weidemann Mathisen (f. 1996) er en av de svært lovende unge spillerne i Nittedal. Han har spilt sjakk i nærmere 3 år, og har hatt en jevn og god fremgang. Derfor var det ingen stor overraskelse at han skulle gjøre det godt i år, men resultatet var likevel imponerende: Viktor startet med å vinne 5 strake seire, og ville derfor vinne turneringen selv med tap i siste runde. Den siste kampen ble uavgjort, og dermed endte han på suverene 5,5 poeng av 6 mulige - 1,5 poeng foran 3 spillere på 4 poeng.
Hallvard Andersson spilte i samme klasse som Viktor. Han har ikke så lang erfaring fra sjakkturneringer, og gjorde en flott innsats ved å score 4 poeng av 6 mulige. Med dette endte han sammen med 2 andre spillere på nest beste poengsum, og ble premiert med en fin 3. plass. I alt var det med 10 spillere i denne aldersgruppen.
Totalt var det med 39 spillere i mesterskapet, noe som er endel færre enn normalt. Det kan vel ha sammenheng med at Setskog ligger noe utenfor allfarvei.
Både Viktor og Hallvard er med dette kvalifisert for å delta i årets individuelle Norgesmesterskap for ungdom, som arrangeres i Sørum 25. - 27. november.

Høstturnering i barnesjakken på Rotnes skole 29.09.2005
Høstturneringen i barnesjakken på Rotnes skole begynner torsdag 13. oktober.
Bli med!
Husk også Akershusmesterskapet i sjakk for ungdom, som arrangeres på Setskog lørdag 15. oktober! Du kan melde deg på til Arild på sjakken på Rotnes torsdag 15. oktober.
Her er innbydelsen til Akershusmesterskapet.

Barnesjakken på Rotnes skole begynner torsdag 8. september 01.09.2005
Sjakken starter opp igjen etter sommerferien torsdag 8. september. Som vanlig holder vi til på rom 37 på Rotnes skole torsdager kl. 18:00 - 20:00. Alle fra 2. til 7. klasse er velkomne!

Sjakklubben har begynt igjen etter sommerferien 31.08.2005
Vel møtt tirsdager kl. 19:00 på formingsrommet på Nittedal ungdomsskole!

Sjakkspalte i Varingen! 27.08.2005
Lokalavisen Varingen har aldri hatt noen sjakkspalte, men 26. august ble denne feilen rettet. Den blir skrevet av Hugo Parr, og skal etter planen dukke opp hver 3. uke. Hugo vil legge vekt på lokale sjakkaktiviteter og lokale spillere, så gi ham beskjed hvis du har en sjakknyhet eller et interessant parti!

Sterk innsats av Nittedalsspillerne i NM! 12.07.2005
Det ble bare 3 spillere fra Nittedal som deltok i årets sjakk-NM , men de gjorde det til gjengjeld godt!
Aller best gikk det for Svein Arne Thrana i klasse 2, som var oppe og snuste på ledelsen det meste av turneringen. Før siste runde lå han på 2. plass, et halvt poeng bak Dag Andersen som ledet. Og med seier ville han faktisk ha vunnet turneringen, idet Andersen tapte. Men etter en hard og langvarig kamp måtte Svein Arne gi opp, og han endte dermed på 6,5 poeng av 9 - noe som ga en utmerket 6. plass av 83 spillere. Her var det svært jevnt i toppen: Tre spillere endte på 7 poeng, og fem på 6,5. I og med at 6 spillere fra klasse 2 rykker opp, vil Svein Arne få spille i klasse 1 i 2006.
Med seier i siste runde endte også Rune Jordet på utmerkede 6,5 poeng i klasse 3, noe som gjorde at han sammen med 5 andre spillere fikk nest beste poengsum i gruppen (bak den suverene vinneren Tore Lambrechts med 8 poeng av 9). For så vidt kunne man si at Rune fikk en delt 2. plass av 63, men på grunn av svakere kvalitet enn de andre på samme poengsum kom han på 7. plass. Uansett et flott resultat, og Runes beste plassering i NM noensinne!
Arild Øksnevad hadde en svak start i samme klasse som Svein Arne (klasse 2), men kom sterkere på slutten og endte på 4 poeng av 9 - et resultat han ikke var spesielt fornøyd med.
Ellers stilte nittedalsspillerne med et 3-mannslag i NM i laglyn, noe som arrangeres med tidshandicap avhengig av deltakernes spillestyrke. I og med at vi hadde adskillig bedre gjennomsnittlig rating enn de aller fleste av motstanderne, måtte vi spille mange partier med nokså håpløs betenkningstid: 1 minutt på hele partiet mot motstandernes 9 minutter, 2 minutter mot 8 og ved en anledning så lite som et halvt minutt mot motstandernes 9,5. Det gikk ikke særlig bra - vi var langt fra å kvalifisere oss til finalen.
Ingen av oss kom til finalen i det individuelle NM i lynsjakk heller, men Arild var svært nær: I sin kvalifiseringspulje på 14 spillere kom han på delt 3. plass - noe som gjorde at han spilte kvalifiseringskamp om finaledeltagelse.
Et bilde fra laglyn finnes under "Bilder", og det er en mengde bilder på NM-arrangørenes nettsider.
Alt i alt var det en spennende, lærerik og fin uke i Sandnes!

4 spillere fra Nittedal med i Sjakk-NM 14.06.2005
Nittedal stiller med færre spillere enn vanlig i årets NM (Landsturneringen), som arrangeres i Sandnes i dagene 2. - 9. juli.
Lykke til til Svein Arne Thrana og Arild Øksnevad i klasse 2, Rune Jordet i klasse 3 og Ole Jacob Johnsen i klasse 4!
Lenke til Sjakk-NM 2005

Sjakklubben har sommerferie 13.06.2005
Sjakklubben har tatt sommerferie. Dette gjelder både Nittedal sjakklubb (som spiller på Nittedal ungdomsskole tirsdager) og Nittedal sjakklubbs ungdom (som spiller på Rotnes skole torsdager).
Oppstart til høsten vil bli annonsert på nettsidene.

Resultater fra vårturneringen i Nittedal sjakklubbs ungdom 10.06.2005
Viktor Weidemann Mathisen vant vårturneringen med sterke 18 poeng av 19 mulige. Hakk i hæl fulgte Mikkel Ihle Tande med 17 poeng og Niklas Christensen med 16,5 poeng. Videre fulgte Christopher Jonhaugen Scholz med 15,5 poeng og Joakim Thue med 15, og tett i tett bak disse kom Sondre Sand, Ruben Færø Johnsen, Julie Elboth, Marte Bollum, Thorbjørn Thorkildsen, Martin Duesund, Iver Cardas, Marie Mo, Dina Storvik og Herman Mørkved Blom. Totalt 20 spillere var med.
I tillegg til førstepremien fikk Viktor sitt første napp i den nye "Bror Eegs vandrepokal", som må vinnes 3 ganger før man kan få den til odel og eie. Den forrige vandrepokalen forsvant til Martin Øversveen i desember 2004, da han tok sitt 3. napp.

Sterk motstand i lag-NM, 4. - 8. mai 14.05.2005
Her er Hugos rapport fra mesterskapet:
Lag-NM i sjakk fant sted i Moss i Himmelfarts-helga, med én runde per dag onsdag til søndag. Nittedal stilte lag i Åpen klasse, åpenbart under mottoet at det viktigste er ikke å vinne, men å delta! Klassen besto av 12 lag, hvilket egentlig er altfor få når landet har 110 klubber. Det var få lag med fra 3. og 4. divisjonen, de fleste lagene i Åpen Klasse var sterke lag som håpet på å vinne klassen og dermed komme til Lag-finalen neste år. Dermed var Nittedal nest lavest ratet av de 12 lagene. Og vi fikk brynt oss skikkelig!
1. runde : 0 - 5 mot SK 1911.
2. runde : 2 - 3 mot Moss II. Her ville vi absolutt hatt sjanse til å få lagpoeng hvis ikke referent Hugo hadde bukket dronninga...
3. runde : 1 - 4 mot Sarpsborg.
4. runde : 2.5 - 2.5 mot Tromsø II Her var vi absolutt på talefot, og med litt stang inn istedenfor ut kunne vi ha vunnet denne matchen.
5. runde : 0.5 - 4.5 mot Drammen. De stilte med Lars Breivik (2208) på 1. bord, og hadde 4 mann over 2000. Ratingsnittet var på 2068! Ikke så rart at vi etterhvert gikk ned i tur og orden, med unntak av Erik, som faktisk sto klart i overkant før det ble remis på 1. bord.
Individuelt scoret Erik 2 av 4, Bjørn 0.5 av 4, Svein Arne 0.5 av 4, Hugo 1.5 av 4, Rune 1.5 av 4 , Aage 0 av 2, Terje 0 av 2, og Otto 0 av 1. Tilsammen ga dette 6 individuelle poeng, og 1 lagpoeng.
Oslo Sjakkselskap ble Norgesmester for lag. Og Porsgrunn vant Åpen Klasse.
Lenke til mesterskapet

Viktor W. Mathisen nr. 2 i Korsvoll BGP 24.04.2005
Viktor Weidemann Mathisen (f. 1996) er en av våre svært lovende unge spillere. Sist helg var han med i Mikroputt-gruppen i Korsvoll BGP, og kom på en utmerket 2. plass av 20. Viktor ledet turneringen alene før siste runde med 5 poeng av 5 mulige foran 2 spillere på 4 poeng, og ville normalt dermed vunnet turneringen (på kvalitet) selv med tap i siste runde. Men i den siste runden skjedde den nokså usannsynlige kombinasjonen av at Viktor tapte, nesten alle hans tidligere motstandere tapte, Egil Fjellheim fra Nordstrand (som Viktor tidligere hadde slått) kom opp på 5 poeng og nesten alle Egils tidligere motstandere vant. Dermed snek han seg foran Viktor med 1 kvalitetspoeng mer.
Joakim Thue og Thorbjørn Thorkildsen fra Nittedal gjorde også en bra innsats i denne turneringen, men kom litt lenger ned på resulatlisten.

God innsats av Sørli i Akershusmesterskapet for skolelag! 05.04.2005
Sørli skole var det eneste laget fra Nittedal i årets Akershusmesterskap for skolelag, som ble arrangert i Asker sist helg.
Sørlis lag, som besto av Viktor W. Mathisen, Mikkel Ihle Tande, Ruben Færø Johnsen og Sondre Sand, gjorde en god innsats og fikk 6 lagpoeng av 10 mulige. Dette ga en 7. plass, såvidt bak Setskog 1 og Emma Hjorths skole som også hadde 6 lagpoeng men 11 individuelle poeng mot Sørlis 10.
Akershusmester ble Sørum skole foran Jongs 3. lag og Jongs 4. lag.
Alle på Sørlis lag gjorde en god innsats, og spesielt gjorde Viktor Mathisen det sterkt med bare ett tap på 1. bord. Dette lover godt for årene som kommer, for ingen av Sørli-spillerne er eldre enn 10 år - de spilte altså mot spillere som var opptil 3 - 4 år eldre. Dette kan bli et topplag om et par år!

Arild Øksnevad ny leder i Akershus Sjakkrets Ungdom 28.03.2005
På årsmøtet i Akershus Sjakkrets Ungdom 16. mars ble Arild Øksnevad fra Nittedal valgt til ny leder etter J. Paul Schmidt som fratrådte etter eget ønske. Det nye styret i kretsen ser slik ut:

Leder: Arild Øksnevad, Nittedal SKU
Kasserer: Øystein Bjurholt, Bærum SKU
Sekretær: Dag Holen, Sørum SKU
Styremedlem: Arild Roen, Setskog SKU
Styremedlem: J. Paul Schmidt, Sørum SKU
Vararepresentant: Jan Søyland, Asker SKU

Nittedalsskoler: Bli med på Akershusmesterskapet for skolelag! 12.03.2005
Akershusmesterskapet for skolelag arrangeres 2. april. Det hadde vært morsomt om Nittedal kunne ha med mange 4-mannslag!
Se invitasjonen for nærmere opplysninger.

Siste to runder i Østlandsserien 06.03.2005
De siste to rundene i Østlandsserien ble spilt denne helgen. Det gikk bra borte mot Elverum på lørdag, men dårlig i siste runde hjemme mot Gjøvik. Mot Elverum ble det seier 1,5 - 2,5 da Bjørn spilte remis på første bord, og Otto og Ole Jacob vant på henholdsvis 2. og 4. bord. Robert tapte på 3.
Idag ble det et grundig tap mot Gjøvik, som vi har pleid å slå. Det var bare Rune på 3. bord som spilte remis, ellers tapte både Hugo på 1., Arild på 2. og Patrick på 4. bord.
Men alt i alt har vi hatt en hederlig sesong, med 3 seire, 2 tap, 1 uavgjort kamp og en Walk Over.

Østlandsserien: Seier 2,5 - 1,5 mot Konsgvinger 2 20.02.2005
13. februar spilte vi hjemmekamp mot Kongsvinger 2. Richard vant på 2. bord, Otto tapte på 3. og Ole Jacob vant på 3. Dermed satt Svein Arne igjen på 1. bord og spilte et svært langvarig parti. Han tok til slutt remis for å sikre lagseieren, selv om han hadde en fordelaktig stilling.

Rune Jordet klubbmester 2004, Håkon Øksnevad ungdomsmester 23.01.2005
Det utsatte klubbmesterskapet for 2004 ble avholdt på Utheim grendehus søndag 23. januar. 9 spillere var med, og det ble spilt 5 runder Monrad. Turneringen var uhyre jevn, og utfallet var uklart helt til siste parti var ferdigspilt. Før siste runde ledet Ole Jacob Johnsen med et halvt poeng, og det var klart at kampen om førsteplasen ville stå mellom ham, Rune Jordet og Hugo Parr. Rune vant til slutt med 4 poeng, foran 3 spillere på delt 2. plass med 3,5 poeng: Otto Brokke, Håkon Øksnevad og Ole Jacob Johnsen. På delt 5. plass med 3 poeng fulgte Hugo Parr og Arild Øksnevad.
Med sine 3,5 poeng vant dermed Håkon Øksnevad også ungdomsgruppen foran Patrick Elphinstone.
Dette var Runes andre klubbmesterskap, og Håkons 3. seier i ungdomsgruppen.

To kamper i Østlandsserien sist helg 18.01.2005
Lørdag scoret laget hele 3.5 av 4 mulige mot Strømmen 2. Det var Magnus, Svein Arne, Terje og Otto som spilte. Bravo!
Søndag ble det uavgjort 2 - 2 mot Lørenskog. Bjørn vant på 1. bord mot Morten Lilleøren. Ole Jakob vant på 4. bord, mens Hugo og Robert tapte på 2. og 3. bord.

Forsinket klubbmesterskap 2004 13.01.2005
Forsinket klubbmesterskap for 2004 avholdes på Utheim grendehus søndag 23. januar. Invitasjon er sendt ut på e-post, og innholdet i e-posten kan også finnes her.
Ingen startavgift! Vel møtt!

Sjakken på Rotnes skole starter etter juleferien 20. januar 12.01.2005
Gamle og nye spillere i alderen ca. 2. - 7. klasse er velkomne!
Som vanlig spiller vi kl. 18:00 - 20:00.
Vel møtt!
For nærmere opplysninger, se lenken Sjakk for barn og ungdom.

- - - - - - - - - -
Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.