Nyheter 2004
Nytt styre i Nittedal Sjakklubb 18.12.2004
Einar Elboth har etter lang og tro tjeneste etter eget ønske sluttet som kasserer. Takk for god innsats!
Dette har ført til følgende endringer i styret:
  • Aage Øyvann har sluttet som leder, og tatt over kasserervervet. Takk for langvarig, god innsats som leder!
  • Otto Brokke er ny leder i klubben.
  • Tidligere i høst tok Svein Arne Thrana over jobben som klubbens lagleder i Østlandsserien.

Svein Arne Thrana lynsjakkmester 16.12.2004
Klubbens tradisjonelle jule-lynsjakkturnering ble arrangert 14. desember. Svein Arne vant med 9 strake seire, tett fulgt av Robert med 8 poeng. På de neste plassene fulgte Ole Jakob, Arild, Otto og Aage.
I ungdomsklassen vant Patrick Elphinstone foran Christian Elboth og Jørgen Stormyr.

Høstturneringen på Rotnes skole avsluttet 15.12.2004
Høstturneringen på Rotnes skole har gått over mange uker i høst, og den suverene vinneren ble favoritten Martin Øversveen med 13 seire av 13 mulige. 2. plassen ble delt mellom Viktor Weidemann Mathisen og Niklas Christensen med 11 poeng. På de nærmeste plassene kom Ruben Færø Johnsen med 10 poeng, Christopher Jonhaugen Scholz med 8 1/2, Iver Cardas med 7 1/2 og Marte Bollum med 7. Deretter fulgte Joakim Knapper, Jenny Farberg Simonsen, Marie Mo, Ole Thomas Bollum, Ida Joynt, Herman Mørkved Blom og Caroline Bollum. Fin innsats av alle sammen, spesielt viste mange av nybegynnerne klar fremgang!

Sjakken på Rotnes skole - siste ganger i høst: 30.11.2004
De siste torsdagene i år på Rotnes skole blir slik:
2. desember: Vanlig kveld, avslutning på høstturneringen
9. desember: Lynsjakkturnering
16. desember: Avslutning med kaker, premieutdeling, leker / konkurranser etc.
Er det noen som kan ha med kake, boller e. l. den 16. desember? Si fra til Arild!

NM for ungdom 28.11.2004
Patrick Elphinstone og Martin Øversveen representerte Nittedal i årets Norgesmesterskap for ungdom, som ble arrangert i Nord-Odal forrige helg. Patrick deltok i gruppe B sammen med en rekke svært sterke spillere, og hadde som ventet problemer med å hevde seg i dette selskapet. 2,5 poeng på 7 mulige var en helt grei innsats - motspillerne hadde alle som en langt høyere rating.
Martin spilte i gruppe D (12 år), og lå veldig godt plassert til og med nest siste runde, med 4 av 6 poeng. Med seier her ville han havnet på en utmerket 8. plass av 41. Han tapte dessverre det siste partiet, og kom dermed på 17. plass bak en rekke gode spillere. Flott innsats uansett!
Lenke til mesterskapets nettsider

Rekorddeltagelse i Nittedal BGP / UGP 09.11.2004
Nittedal Barnas og Ungdommens Grand Prix ble arrangert søndag 7. november. Hele 74 spillere var med, noe som er godt over fjorårets rekord. Det har vært et jevnt økende spillerantall hvert år vi har arrangert disse turneringene. Fra Nittedal var det med 12 spillere, hvorav 3 jenter. Mange av våre egne spillere var med på en slik turnering for første gang. Den som gjorde det best av våre, var Martin Øversveen, som kom på en flott 2. plass i klasse Lilleputt.
Klubben takker alle foreldre som stilte opp med kaker og bemannet kiosken under hele turneringen!
Her finner du resultatene: Lilleputt og kadett Miniputt Nybegynnere

Martin Øversveen Akershusmester! 17.10.2004
Akershusmesterskapet individuelt for ungdom ble arrangert i Bærum 16. oktober. Det var 73 deltakere, men bare 2 fra Nittedal. I klasse D (12 år) gjorde Martin Øversveen rent bord med 5 poeng av 5 mulige. Gratulerer! Nittedals andre deltaker var Håkon Øksnevad i klasse B (15 - 16 år). Han spilte også godt, og med 3 poeng kom han på 4. plass bak 3 spillere med høyere rating. Vinner i denne klassen var Brede Hagen fra Norges Toppidrettsgymnas.

Nittedal arrangerer BGP-turnering 7. november 19.09.2004
Søndag 7. november arrangerer Nittedal sjakklubb turneringen Nittedal Barnas Grand Prix. Spillested er samfunnssalen, Nittedal ungdomsskole, og turneringen starter kl. 11:00 (fremmøte senest kl. 10:20).
Innbydelse med alle nødvendige opplysninger finner du HER
Vel møtt!

Høstsesongen starter 7. september 30.08.2004
Høstsesongen starter 7. september, og vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til sjakklubben!
Richard har ansvaret denne dagen, og vaktliste vil bli sendt ut om kort tid.

For barn: Oppstart i sjakk-klubben på Rotnes skole 2. september 18.08.2004
Alle "gamle" og nye sjakkinteresserte i barneskolealder (2. - 7. klasse) ønskes velkommen til sjakk-klubben på Rotnes skole! Første gang etter sommerferien blir torsdag 2. september.
Vi spiller hver torsdag kl. 18:00 - 20:00, på rom 37 i 1. etasje (i bygget til venstre når man står med ryggen mot grøntområdet).
For opplysninger, klikk på lenken "Sjakk for barn og ungdom" til venstre.
Vel møtt!

God Nittedal-innsats i årets NM 12.08.2004
På lenken nedenfor finner du et referat som er omtrent identisk med det som er sendt til lokalavisen Varingen.
Referat fra Sjakk-NM 2004

Årsmøte og lynsjakkturnering 8. juni 09.06.2004
Klubbens årsmøte ble avholdt 8. juni. Aage vil sende ut referat. Styremedlemmene ble gjenvalgt, men Einar Elboth vil slutte som kasserer ved nyttår.

8 spillere deltok i lynsjakkturneringen. Svein Arne vant overbevisende med 6,5 poeng av 7 mulige. Han avga bare et halvt poeng til Håkon, som kom på 2. plass med 5 poeng. Håkon vant dermed også ungdomsklassen. 3. plass gikk til Arild med 4 poeng.

Lynsjakkturnering på Rotnes skole 03.06.2004
Lynsjakkturneringen for barn og ungdom 3. juni ble vunnet av Jørgen Stormyr med 7 poeng av 7 mulige! På en sterk 2. plass fulgte Thomas Frogner med 6 poeng, og på delt 3. plass kom Eivind Krågebakk og Niklas P. Christensen med 4 poeng. 8 spillere deltok.

Siste spilledager før sommerferien 19.05.2004
Det blir vanlige spilledager 25. mai og 1. juni. 8. juni er siste dag før ferien. Da blir det et kort årsmøte fulgt av en lynsjakkturnering.

Sjakken på Rotnes skole - plan for spilledagene før sommerferien 16.05.2004
Tirsdag 20. mai: Ikke sjakk (Kristi Himmelfartsdag).
Torsdag 27. mai: Siste partier i vårturneringen. De som vet at de ikke har spilt ferdig, bør møte opp.
Torsdag 3. juni: Lynsjakkturnering
Torsdag 10. juni: Avslutning med kaker, premieutdelinger, småkonkurranser etc.

Barn og ungdom: Vårturneringen på Rotnes skole 13.05.2004
Vårturneringen blant de unge spillerne på Rotnes skole er nesten ferdigspilt. Det gjenstår noen få partier, men i toppen er det allerede avgjort:
Det ble delt seier mellom Martin Øversveen og Thomas Frogner, begge med 14,5 poeng av 15 mulige. De spilte altså uavgjort mot hverandre, og vant alle andre kamper. Godt gjort av Martin, som også vant turneringen ifjor høst, men imponerende av Thomas, som bare er 9 år gammel. På de nærmeste plassene fulgte Jørgen Stormyr med 13 poeng og Niklas P. Christensen med 9,5 poeng. Jonas Krokan har også mulighet til å komme likt med Niklas hvis han vinner sine siste 2 kamper.
16 spillere var med, i alderen 6 - 13 år.

Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag 23.03.2004
I samarbeid med Akershus Sjakkrets Ungdom arrangerte Nittedal årets Akershusmesterskap i sjakk for skolelag sist lørdag. For første gang deltok lag både fra Rotnes, Hagen og Sørli skole. Lagene fra Nittedal plasserte seg ikke helt i toppen - til det var nok de fleste spillerne for unge og urutinerte. Men når disse spillerne får noen år på seg, kan de gjøre det veldig bra!
André Fagereng gjorde en kjempeinnsats på Rotnes' 2. bord, og fikk bordpremie med 5 seire av 5 mulige. Martin Øversveen og Jørgen Stormyr spilte også glimrende på henholdsvis Hagens 1. bord og Rotnes' 1. bord, og begge endte med 4,5 poeng av 5. Les reportasjen fra mesterskapet som er sendt til Varingen, og se også under Bilder.

Siste runde i Østlandsserien: Seier 3,5 - 0,5 mot Lillestrøm 07.03.2004
Endelig en seier! Nittedal var nødt til å vinne denne kampen for å unngå å rykke ned, så vi var kanskje litt ekstra konsentrerte. Magnus og Hugo vant nokså raskt på 2. og 3. bord mot henholdsvis Magne Svendsen og Knut Olsen, og dermed tok Erik på første bord remis mot Zdenek Barton for å sikre lagseieren. På 4. bord vant Arild et langvarig parti mot Roy Brokvam, etter å ha ligget best i lang tid.

Klubben arrangerer Akershusmesterskap for skolelag 20. mars 04.03.2004
I samarbeid med Akershus Sjakkrets Ungdom arrangerer Nittedal Sjakklubbs Ungdom årets Akershusmesterskap (kretsmesterskap) for skolelag lørdag 20. mars. Turneringen spilles i Samfunnssalen, Nittedal ungdomsskole.
Invitasjon med nærmere opplysninger

Vårturneringen har startet 03.03.2004
Det er spilt en runde i vårturneringen, men det er fremdeles mulig å bli med, hvis du reagerer raskt! I år spilles det en gruppe for voksne, og en gruppe for ungdom. Gruppene har henholdsvis 9 og 7 spillere.

Bli med på vårturnering! Hurtigsjakk - 30 minutters partier. 17.02.2004
Tirsdag 2. mars starter vi en turnering som går over mange kvelder, med 30 minutters betenkningstid pr. spiller pr. parti (kanskje med tidshandicap, slik at unge spillere får bedre tid). Vi regner med å spille ett parti pr. kveld, slik at det også blir anledning til endel lynsjakk for dem som liker det. Bli med!

4. runde i Østlandsserien: Uavgjort hjemme mot Elverum 08.02.2004
Svein Arne på førstebordet måtte bite i gresset mot Jon Kåre Myrene etter å ha ofret springeren friskt mot 2 bønder. På 2. bord spilte Hugo remis mot Erik Skårås. Arild vant på 3. bord mot Bjørn Brenden. En stund så det ut til at dronningen hans var i ferd med å bli fanget inne på motstanderens område, men den endte opp med å vinne et par bønder. Deretter gikk det ganske greit å vinne partiet. På 4. bord hadde Richard et fint angrep mot Frederik Natvik, antagelig med gevinststilling - men etter mange avbytter endte partiet med ulikefargede løpere og klar remis.

3. runde i Østlandsserien: Tap 1 - 3 hjemme mot Strømmen 2 21.01.2004
Med et ratinggjennomsnitt på godt over 1700 ble Strømmen for sterke. Svein Arne vant et fint parti på første bord, men det gikk dårlig for Richard, Terje og Aage. Aage klarte riktignogk å få opp best stilling mot mye høyere ratede Aage Mella, men det holdt dessverre ikke partiet ut.

Oppstart 2004 06.01.2004
Nittedal sjakklubb starter igjen etter juleferien på Nittedal ungdomsskole tirsdag 13. januar kl. 19:00.
Vel møtt!
På Rotnes skole starter gruppen for de yngre spillerne torsdag 15. januar kl. 18:00.
Vi holder til på rom 37 (i 1. etasje, til venstre når man står i skolegården med ryggen mot grøntområdet.)

- - - - - - - - - -
Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.