Nyheter 2003Resultater fra julelynsjakken 16. desember 16.12.2003
Rade Colic fra Bosnia-Herzegovina hadde en gjesteopptreden i sjakklubben under julelynsjakken, og var ikke snauere enn at han vant samtlige 9 partier. (Rade har ikke rating fordi han ikke har spilt aktivt på mange år, men hadde tidligere rundt 2300.)
På de nærmeste plassene fulgte Arild med 7, Svein Arne med 6 og Håkon og Richard med 5.
Med disse 5 poengene vant Håkon også ungdomsklassen foran Jørgen og Patrick.

Premieutdeling for vårturneringen 16.12.2003
Samtidig med julelynsjakken (se over) ble det også - svært forsinket - delt ut premier til vinnerne av vårturneringen. Det var fremdeles noen uspilte kamper, men de ville ikke kunne rokke ved topplasseringene. Richard vant seniorklassen, og i ungdomsklassen vant Jørgen.

Barn og ungdom: Martin Øversveen høstmester på Rotnes 12.12.2003
Med 12 poeng av 12 mulige vant Martin en overbevisende seier i høstturneringen i "barne- og ungdomsavdelingen", som holder til på Rotnes skole. Jørgen Stormyr tok en like overbevisende 2. plass med 11 poeng, bare slått av Martin. Tredjeplassen ble delt mellom Eivind Krågebakk og Thomas Frogner på 8 1/2 poeng, tett fulgt av Viktor W. Mathisen og Martin Sollie På de neste plassene kom Christopher Jonhaugen, Sindre Bollum Stavdal, Sondre Sand, Eivind Andresen, Ruben Færø Johnsen, Borgar Aas-Torkildsen og Ole Thomas Bollum. Det var ganske stor aldersspredning i turneringen, så for de yngste var det ikke lett å hevde seg mot rutinerte spillere som Martin og Jørgen.
I kampen om Bror Eegs vandrepokal har Eirik Ihle to napp, og Martin har nå ett. Man må få tre napp for å få denne pokalen til odel og eie.
Høstsesongen ble avsluttet med en lynsjakkturnering der Jørgen tok revansj over Martin i finalen. Disse to besatte de første plassene foran Viktor og Eivind K.

Bli med på julelyn 16. desember! 09.12.2003
Siste spilledag før jul blir tirsdag 16. desember. Vi vil avslutte høstsesongen med en lynsjakkturnering med premie til beste senior og til beste ungdom. Møt opp på Nittedal ungdomsskole kl. 19:00!

2. runde i Østlandsserien: Tap 1 - 3 borte mot Gjøvik 07.12.2003
Erik vant oppskriftsmessig mot Zlatka Korica på 1. bord, selv om han kanskje gjorde et ukorrekt offer. På 2. bord spilte Hugo et veldig godt parti og sto lenge til klar seier mot Vlado Blazic. Men på slutten gjorde han en fatal feil og "satte seg selv matt". På 3. og 4. bord tapte Terje og Stein mot henholdsvis Sverre Haug og Ernst Trolle. Gjøvik stilte et sterkt lag, og hadde bedre rating enn våre spillere på alle de 3 laveste bordene.

Svein Arne Thrana klubbmester 2003, Håkon Øksnevad ungdomsmester 29.11.2003
Svein Arne vant dagens klubbmesterskap med 4 av 5 poeng, foran Håkon, Rune og Arild - alle med 3 poeng og lik kvalitet. Turneringen ble spilt med seniorer og ungdom i en felles gruppe, og med sine 3 poeng vant Håkon også ungdomsklassen foran Martin.

God innsats av Håkon og Martin i NM for ungdom 2003 16.11.2003
Håkon Øksnevad og Martin Øversveen var Nittedals deltakere i NM for ungdom, som dette året ble arrangert i Sandnes. Flere av våre spillere var kvalifisert, men deltagelsen ble litt begrenset av at det både er dyrt og tungvint å komme seg til Sandnes. I klasse C (13 - 14 år) kjempet Håkon mot alle toppspillerne i landet utenom Magnus Carlsen, som hadde andre ting fore. Han endte på 4,5 poeng av 7, noe som ga en 16. plass av 55. Dette medfører nok et godt hopp oppover i rating, i og med motstandernes gjennomsnitt var mer enn 200 poeng høyere. Klassen ble suverent vunnet av Jon Ludvig Hammer med 7 strake seire, foran Anders G. Hagen på 5,5 og Daniel Pitz Jacobsen på 5 poeng.
Martin møtte også hard motstand i klasse E, og tapte flere svært jevne partier mot gode spillere. Han endte på 3 poeng av 7, noe som nok er litt svakere enn hva han er god for. Dette ga en 28. plass av 44 spillere. Klassen ble vunnet av Endre Larsplass med 6,5 poeng foran Morten Lillehagen (en av dem Martin møtte) med 5,5 poeng.
Martin gjorde det forøvrig veldig bra i lynsjakkturneringen, hvor han kom til finalen i sin klasse.

1. runde i Østlandsserien: Tap 1 - 3 mot Kongsvinger 1 09.11.2003
Svein Arne spilte et flott parti på 2. bord, og vant mot Ole Smeby. Men det gikk nedenom for både Magnus, Arild og Richard, som tapte mot henholdsvis Espen Thorstensen, Ivar Uggerud og Laila Sidselrud. Kongsvinger rykket forøvrig ned ifjor, og er antagelig sterkeste lag i vår gruppe.

2. plass til Thomas i Asker og Bærum BGP november 2003 08.11.2003
Thomas Frogner spilte veldig bra i nybegynnerklassen i Asker og Bærum BGP, som ble arrangert på Levre skole 8. november. Han ble en av de to som klarte 5 poeng av 6 mulige, og endte et halvt kvalitetspoeng bak vinneren Jostein Brændshøi fra SK 1911 i en klasse som talte 20 spillere.
I Miniputtklassen gjorde Martin Øversveen også en flott innsats, og endte på 4 poeng av 6.
Håkon Øksnevad fikk 3 poeng av 6 i kadettklassen, og endte dermed på 4. plass bak de sterke spillerne Inge Skrondal, Brede Hagen og Johannes Kvisla.

Akershus kretsmesterskap for barn og ungdom 2003 26.10.2003
Akershusmesterskapet ble arrangert på Lillestrøm 25. oktober. Totalt 41 spillere var med, og Nittedal var representert med 6 spillere. Best gikk det for Håkon Øksnevad, som ble suveren vinner av klasse C (13 - 14 år) med 6 poeng av 6 mulige. På 2. plass i samme klasse kom ett år yngre Jon-Morten Kristiansen med 4,5 poeng, en flott prestasjon.
I klasse D (12år) kom Bjørnar Skog Riley på 3. plass - godt gjort tatt i betraktning av at han har spilt svært lite i det siste.
I klasse E (11 år) var både Martin Øversveen og Thor Ihle lenge oppe i teten, men det glapp dessverre litt på slutten. Likevel kom de svært høyt opp - henholdsvis 3. og 4. plass. Thor har i likhet med Bjørnar spilt lite i det siste, men har evnen til å konsentrere seg godt ved viktige anledninger.
Nittedals yngste deltaker, Thomas Frogner, viste veldig lovende takter i klasse G (9 år og yngre), og klarte å få 3 poeng av 6 mulige.

Nittedal BGP/UGP 2003 23.10.2003
Nittedal Barnas Grand Prix ble arrangert på Rotnes 12. oktober, med hele 63 spillere. Resultatene ligger på BGP-lista 2003.

Nittedal Sjakklubb er på nett fra og med idag 23.10.2003

- - - - - - - - - -
Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.